Maguay MyWay U1402i : senzații ultra-tari românești

By | February 27, 2013

Maguay este o firmă românească ce și-a început activitatea în urmă cu 20 de ani. Principala lor ocupație este să construiască sisteme, servere și laptopuri. Pe lângă asta, mai oferă și consultanță și implementare în domeniul IT. Din câte știu, sunt singurii producători de laptopuri din România.

Recunosc, am avut emoții. Vroiam neapărat să testez primul Ultrabook românesc. Dar parcă nu aș fi vrut să fiu dezamăgit. M-ar fi durut inima să fiu nevoit să recunosc că prima încercare a românilor de a scoate capul din mulțime este un eșec. Din fericire n-a fost așa. MyWay U1402i este un ultrabook superb, care merită luat în considerare dacă vreți ceva ultra-portabil și subțire.

Ambalare.

Aveam 2 mari curiozități: ce va avea în pachet și cum va arăta ambalajul. Pachetul conține încărcătorul, un dongle, un A4 cu instrucțiuni de folosire și un DVD cu drivere și manual detaliat. Dar ambalajul, cum arată ? Se dau românii pe spate după steluțe și floricele în stilul Microsoft sau preferă un ambalaj mai elegant în stilul Apple? Răspunsul îl găsiți în poze.

myway u402i ambalare img 1 myway u402i ambalare img 2 myway u402i ambalare img 3

 

Design și construcție.

Când mă uit la el, mintea îmi sare imediat la un Audi R8. Aluminiu frumos finisat și o linie neagră pe una dintre muchii. La ultrabook mă refer, nu la Audi. Are niște muchii foarte tăioase. Nu știu dacă așa au vrut producătorii sau așa a ieșit. Mie imi place chestia asta.  Aluminiul are totuși și un dezavantaj: este bun conductor termic. Procesorul rămâne foarte rece orice i-ai face, suprafața unde ții mâna este rece însă sub laptop e altă temperatură.

Următorul lucru pe care-l remarci după designul „cutting edge” (la propriu) este senzația pe care o crează în timp ce-l ții în mână. Mintea este un pic păcălită. Judecând dupa dimensiuni (20mm grosime), te-ai aștepta să ridici ceva un pic mai greu decât o carte. În realitate, ai parte de o senzație asemănătoare cu mânuirea unui iPhone 4. Simți eforturile producătorului de a înghesui cât mai multă tehnologie într-o bucățică mică de hardware. O senzație plăcută, de premium. U402i are 1.8Kg, o greutate medie pentru un Ultrabook.

Aroganța maximă la capitolul construcție ? Pot să închid și să deschid capacul cu o singură mâna. Așa da !

myway u402i design img 1 myway u402i design img 2 myway u402i design img 5 myway u402i design img 6

Display și sunet.

Este un device făcut să fie portabil, așadar trebuie să lucreze în orice condiții. Un display care nu ar fi făcut față în lumina solară ar fi fost un minus serios. Nu este cazul, displayul  de pe U402i este de excepție. Contrast bun, luminozitate mare, unghi de vizualizare mulțumitor. Are 14” și rezoluția este de 1366×768. Am observat puțin bleeding în partea de jos dar nu mă deranjează. Ba din contră, m-am ajutat de el ca să reglez ecranul în poziția corectă.

Boxele sunt amplasate sub „caroserie”. Acest lucru poate fi un dezavantaj dacă ultrabook-ul este ținut în pat. Sunetul se aude o idee mai înfundat. Chiar și așa, difuzoarele sunt mulțumitoare. Prefer boxele amplasate dedesubt în detrimentul grilelor de deasupra care se pot umple cu praf.

myway u402i display sound img 1 myway u402i display sound img 3 myway u402i display sound img 2myway u402i display sound img 4

 

Tastatură și touch-pad.

Hp, ia aminte, Maguay a reușit să facă o tastatură bună pe un ultrabook mai mic, fără să micșoreze tastele direcționale. Tastele se duc ferm la țintă atunci când sunt apăsate, spre deosebire de cele de la HP-ul meu care dansează în locașul lor. Butonul portocaliu de power dă o notă de personalitate device-ului. Vă supărați pe mine dacă spun că tastatura mi-a plăcut foarte mult ?

Touch-pad-ul arată foarte bine însă nu are butoane separate pentru click dreapta și stânga. Spațiul rezervat acestora este destul de limitat. Nu mi s-a părut așa de neîndemânatic ca cel de pe ASUS K55VD. Cu toate astea, prefer oricând butoane separate pentru click.

myway u402i tastarura img 1 myway u402i tastarura img 3 myway u402i tastarura img 2

Baterie, porturi și conectică.

Pentru că este un ultrabook, să începem cu bateria: este încorporată în carcasă, are 4 celule și 6800 mAh. M-a ținut puțin peste 4 ore folosit normal. Cred că se pot obține 5 ore fără prea mari bătăi de cap sau chiar 6 pe modul airplane.

Dacă vă veți uita pe partea stângă puteți observa mufa de alimentare, foarte subțire, imediat ce treceți de ea dați nas în nas cu un port USB, un jack universal căști/microfon și un card reader. Pe partea stângă avem un port USB 3.0, o mufă HDMI și o surpriză. Surpriza constă într-un slot unde poți conecta un dongle cu rol dublu: ieșire VGA și mufă RJ-45 ptr. Ethernet. Ah, apropo, nu are unitate optică. Ultrabook-urile în general nu prea au. Şi eu mă gândeam s-o desființez pe a mea pentru că nu o folosesc decât când instalez Windows.

myway u402i conectica img 1 myway u402i conectica img 3 myway u402i conectica img 2

Hardware.

Modelul testat de mine a venit cu Core i7-3667U (dual core), 8GB DDR3, SSD de 60GB, HDD de 500GB și placă video integrată (Intel HD Graphics 4000). Hmm, USB 3.0 și SSD … ce combinație frumoasă.

Poți îndrăzni să te joci pe el. Titlurile de acum un an vor rula fluid cu setările pe minimum. MyWay U402i se achită foarte bine și de sarcini mai grele cum ar fi editarea unor poze în Photoshop CS6.

myway u402i hardware img 1 myway u402i hardware img 3 myway u402i hardware img 2

Dacă asta nu te impresionează, stai să vezi cât de repede bootează.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=LU-FAHl_fQI]

P.S : Să-mi aduceți aminte să folosesc telefonul și nu camera foto când filmez de acum încolo.

Prețuri.

Prețul pentru modelul testat de mine este de 840€. Dacă nu editați prea mult în Photoshop, vă recomand să alegeți un Core i5, un i7 ar fi overkill. Maguay pune foarte mult accent pe configurarea sistemului după preferințele utilizatorilor. Modelul de bază al acestui ultrabook începe de la 641€, adică undeva pe la 2800 de lei. Cât cel mai ieftin ultrabook pe care l-am găsit eu la o căutare rapidă. Doar că cel găsit de mine nu este din aluminiu. Suna bine, nu ?

Concluzie.

Blasfemie ! MyWay U402i este un lucru românesc bine făcut ! Dacă ar fi să aleg aspectul care m-a impresinat cel mai mult, ar fi designul.  Nici prețul nu este de neglijat. Este foarte greu să menții prețul jos în condițiile în care HP vinde 1000 de bucăți și tu 10. Maguay a reușit asta. Cel mai bine îl văd in fața unui om de afaceri român, undeva peste ocean. Imaginați-vă ce curiozitate ar stârni așa ceva la o prezentare.

“- I’m sorry, is that a MacBook ?
– Nope, it’s a Maguay.
– Come again ?
– Maguay … it’s romanian.”

 

Disclaimer:  Ţin să menționez că acesta este primul ultrabook pe care am pus mâna. Combinând asta cu faptul că este și primul device românesc pe care am pus mâna, s-ar putea să fi rezultat un overly attached tech addict.

Mulțumesc Maguay pentru această oportunitate. Vorba aia, primul produs primit în teste nu se uită niciodată 🙂


Discover more from revoblog.ro

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

9 comentarii la “Maguay MyWay U1402i : senzații ultra-tari românești

  1. MogdanB

    Mai lipsea sa-i puna un logo Apple pe spate si ala era meciu :)) E 140% identic cu Macbook Air.
    And btw, laptopurile nu sunt efectiv romanesti, doar compania este. Ele sunt facute in P.R.C. :p

    Reply
    1. revo Post author

      “Designed by Maguay in Romania, assembled internationally”.

  2. Dragos Bostina

    Tot ce e IT e facut in China. Asta ca in Romania fabricile sunt sapate la radacina. (vezi si combinate, institute, spitale). Doar bisericile primesc bani seriosi de la stat. Trecand peste asta, daca iti iei un laptop HP, nu tot in china e facut? Design in California. La Maguay, designul e facut peste tot in europa. Pentru ca pe acelasi barebone, lucreaza cativa OEM mari (precum Maguay) si care au un cuvand greu de spus in privinta ‘produsului final’ inca de la primii pasi pe linia de productie. Avantajul asamblarii locale, e service-ul rapid. si ce e si mai important, poti sa-ti customizezi si mai rapid unitatea (desktop, laptop, server). Cum suna o platforma laptop de 17″ cu SLI ? Un adevarat custom build 😉

    Reply
    1. revo Post author

      Salut Dragos,
      Chiar asa, sunt sigur ca Maguay a incercat sa produca in România. Cum de nu s-a ajuns la un consens ?

  3. Marius F.

    Si eu am fost incantat cand am descoperit site-ul Maguay, configuratii dupa dorinta si preturi foarte bune. Asa ca m-am dus la sediul Maguay sa incerc ultrabook-ul U1402 si, din pacate :
    – display-ul este unul mediu,in partea de jos se vad urme de lumina de la led-uri;
    – butoanele tastaturii sunt dintr-un plastic dur,neplacut la atingere;
    – cel mai mare dezavantaj este faptul ca nu se poate bloca touch-pad-ul si nu are functia de palm recognition, fiindu-mi imposibil sa tastez o propozitie fara sa rectific pozitia cursorului.
    Avand in vedere aceste probleme l-am scos de pe lista mea. Daca s-ar rezolva aceste incoveniente l-as cumpara cu placere.
    Sper , comentariul meu sa fie receptionat ca un feed-back.
    Spor la treaba Maguay!

    Reply
    1. revo Post author

      – De ecran am scris si eu mai sus. Nu m-a deranjat asa de tare insa este ceva ce iese in evidenta. Cand il vor vedea prietenii vor intreba “dar ce-a patiti eranu?” in loc sa exclame “wow ce bine arata” sau ceva de genul.
      – Tastele mi-au placut, mi-a placut sunetul pe care il scoteau
      – Nici mie nu mi-a placut touch-pad-ul. Cu toate ca este un ultrabook, eu l-as folosi mai mult cu mouse-ul, nu sunt productiv pe touchpad. Palm recognition ?

Spune-ți și tu părerea: