Froo, un nou lanț de supermarket-uri s-a deschis în București. Iată cu ce ofertă vine și ce prețuri are

By | June 13, 2024

Froo este un nou lanț de magazine de proximitate lansat în România, care ține de Grupul Żabka din Polonia.

Cine este Żabka?

În Polonia, Żabka are aproximativ 10.000 de magazine și dacă vreți, este un fel de Mega Image al lor. Dar un Mega Image cu mai multe valențe. De exemplu ei în Polonia au și magazine complet automatizate fără angajați (brandul Nano), magazinele funcționează și ca pick-up point, au și eCommerce, au și soluții de quick delivery. Tot Żabka este cel mai mare lanț de cafenele din Polonia și au și cea mai mare rețea de ATM-uri. Într-un cuvânt, fac de toate.

Ce planuri are Żabka cu magazinele Froo din România?

În România au făcut parteneriat cu DRIM Daniel Distributie (aparent lider în distribuția FMCG în România) pentru a dezvolta mai multe magazine de proximitate cu mărimi între 50 și 70 mp. Deocamdată au deschis cinci magazine:

  • Calea Moșilor 313
  • Strada Nerva Traian 14
  • Strada Liviu Rebreanu 13A
  • Șoseaua Giurgiului 103-105
  • Și încă unul care sigur îmi scapă pentru că nu-l găsesc pe Google Maps.

Conceptul este de fapt același ca în Polonia, magazinele sunt aceleași, doar numele este adaptat pentru piața din România.

Cred că au spus că mai au șase magazine în lucru însă nu au spus câte magazine au în plan pentru anul acesta. Nu au zis-o direct, dar bănuiesc că țintesc toată țara. Tot ce au spus acum este că prin aceste magazine testează piața și vor să vadă ce merge și ce nu, pentru ca ulterior să facă o expansiune mai rapidă.

Este interesant însă modelul de business. Ei nu dau magazinele în sistem de franciză, ci mai degrabă se duc la un magazin de cartier și le face propunerea de a “upgrada” magazinul. Vin ei cu vitrine, case de marcat, aparatură și utilaje, iar proprietarul magazinului de cartier se ocupă de managementul viitorului magazin Froo.

Ce prețuri sunt în magazinele Froo?

Am vizitat magazinul de pe Calea Moșilor și am fotografiat câteva dintre produse.

Judecând mai ales după prețurile la Purcari, aș zice că prețurile nu sunt nici mici, nici mari. Cred că-i un compromis bun un preț cu 1-2 lei mai mare pentru un produs adus atât de aproape de tine.

Ce găsești în magazinele Froo?

Sortimentul magazinelor Froo este în prezent peste 80% din format din mărci românești cunoscute și apreciate și mărci internaționale provenite de la furnizori români.

Dar pe lângă produsele pe care le găsiți uzual și în alte magazine, Froo are o mare vitrină cu sandwich-uri, wrap-uri, mâncăruri semipreparate și fresh-uri sub brand propriu. Practic încearcă să devină o alternativă foarte la-ndemână pentru un mic dejun pe fugă sau chiar pentru un prânz la birou.

Iată și un produs neobișnuit și interesant:

Da, este un pahar cu gheață. Îți cumperi o Cola, o torni în pahar și este rece instant. Tare ideea.

Nu m-ar fi deranjat totuși să aibă și câteva produse de la branduri poloneze. Poate niște pierogi, poate un brand de bere polonez.

Au și o secțiune de cafenea și gustări calde, cum ar fi hot dog, cartofi prăjiți, wrap-uri sau chiar … drum rolls … pui crispy.

N-am făcut poză la zona de cafea, însă este un mare aparat acolo care râșnește boabele pe loc și apoi prepară cafeaua.

Am luat și eu un hotdog. Din greșeală nu l-am ales pe cel “clasic” cu crenvurști de porc, ci pe cel cu cârnat cu pui. 

Doar cu ketchup și muștar a fost foarte gustos. Neașteptat de gustos. Am mai văzut însă și alte sosuri în zona de bistro, deci bănuiesc că se pot alege multe combinații interesante:

Mie mi-au lăsat impresia că magazinele lor sunt o combinație de magazin de proximitate cu fast food stil benzinărie sau poate chiar stil Subway.

În concluzie, îi aștept cu interes și în zona de nord a Bucureștiului. Mi se pare că încă un jucător pe piața magazinelor de proximitate nu poate să însemne decât un lucru bun. Concurență mai mare, magazine mai multe, ofertă mai bogată, prețuri mai mici pentru clienți.

 

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

2 comentarii la “Froo, un nou lanț de supermarket-uri s-a deschis în București. Iată cu ce ofertă vine și ce prețuri are

Spune-ți și tu părerea: