M-am jucat cu noul HTC U11 și sunt un pic impresionat

By | June 2, 2017

Zilele trecute a fost lansarea oficială în România a noului HTC U11 și am apucat să mă joc și eu un pic cu el. Recunosc că la prima vedere nu am fost foarte impresionat, însă ulterior am realizat că HTC U11 chiar este impresionant din mai multe puncte de vedere.

Mai întâi iată specificațiile pentru HTC U11:

  • Display 5.5″ Super LCD5, rezoluție 1440 x 2560;
  • SoC Snapdragon 835, Octa-core 4×2.45 GHz și 4×1. GHz + Adreno 540, 4 GB RAM;
  • Spațiu de stocare 64 GB + slot pentru card microSD pânăla 256 GB;
  • Cameră principală de 12 MP, f/1.7, detecție fază, OIS, dual-LED flash, filmare 2160p@30fps, HDR, înregistrare sunet pe 24 de biți la 192 kHz;
  • Cameră secundară de 16 MP;
  • Căști USB-C cu anulare activă a zgomotului, difuzoare BoomSound Hi-Fi edition (cu tot cu subwoofer), 4 micronfoane, Hi-Res audio, adaptor USB-C la jack de 3.5 mm;
  • Baterie de 3.000 mAh cu QuickCharge 3.0
  • Rezistent la apă și praf, certificare IP67;
  • Preț: 3.400 precomandă la eMAG, precomandă PC Garageprecomandă la Orange sau la Vodafone (la PC Garage și la operatori primiți cadou și o brățară Under Armour)

Așa cum am spus, la prima vedere telefonul nu prea m-a atras. Ca formă se apropie foarte multe de Zenfone 3, însă nu pot spune că noile culori mă încântă prea mult. De fapt, pe spate sunt mai multe straturi de sticlă, care reflectă lumina diferit și astfel mai tot timpul telefonul își “schimbă” culoarea. Cel mai bine se vede mai jos, în cazul telefonului roșu.

Parcă nici display-ul Super LCD nu m-a impresionat, eu fiind obișnuit cu luminozitatea și cu culorile saturate de la Galaxy S8. Însă, o dată ce intrăm în detalii, apar lucruri interesante.

Edge Sense este o tehnologie prin care poți strânge telefonul în mână, iar acesta execută diverse task-uri. De exemplu o strângere scurtă în mână deschide camera. O strângere mai lungă poate să deschidă altă aplicație. Se vede și în clipul postat mai sus.

 

Ce mi s-a părut remarcabil este că poți seta telefonul să deschidă aplicații diferinte și în funcție de forța cu care îl strângi. Să zicem că o strângere mai firavă lansează camera, o strângere mai fermă poate aprinde lanterna șamd. Nu cred că este un telefon potrivit pentru Arnold Schwarzenegger, însă cei de la HTC spun că o asemenea funcție ar fi utilă chiar și sub apă, pentru a porni/opri o filmare.

Căști USonic cu noise active canceling – Există un motiv bun pentru care căștile nu se conectează prin jack ci prin USB Type C. Ambele căști USonic au câte un microfon integrat pentru a măsura nivelul zgomotului ambiental și pentru a-l anula. Mai mult decât atât, căștile fac și o scanare a urechii interne, pentru a adapta sunetul. Noise canceling-ul se face la nivel hardware, așa că va funcționa indiferent de playerul audio pe care asculți muzică. Şi dacă chiar vrei să folosești alte căști, există și un adaptor în pachet.

Difuzoarele BoomSound sunt și ele impresionante. Întregul telefon devine o cutie de rezonanță, iar sunetul se aude la fel de bine indiferent de direcția în care este îndreptat telefonul (cu spatele sau cu fața spre tine). Fanta din partea de jos a telefonului este de fapt un mic subwoofer.

 

Camera foto principală a obținut 90 de puncte pe DxOMark, fiind în acest moment cea mai bine cotată cameră de pe un smartphone. Nu am apucat s-o testez, dar la prima atingere părea că focalizează într-adevăr destul de repede.

Şi pe partea de filmare știe să facă destul de multe. Pe lângă deja banala filmare 4K, telefonul poate focaliza în funcție de sursa de sunet și știe să înregistreze Hi-Res Audio.

Telefonul este deja disponibil la precomandă și primele unități vor ajunge la clienți undeva în a doua parte a lunii iunie, mai întâi în culorile Brilliant Black și Amazing Silver. Toate unitățile vor avea același hardware, indiferent de piața pe care vor fi vândute, iar în pachet vor fi incluse și căștile, adaptorul și o husă transparentă.

În concluzie, mă bucur că HTC a mai găsit puterea să inoveze, chiar și când divizia de telefoane nu trece prin momente prea bune. Căștile cu noise canceling sunt un mare plus, pentru că prețul pentru o astfel de pereche de căști pornește de pe la 100 de €. Telefonul chiar are multe atuuri, și nu este doar un facelift ca în cazul trecerii de la One M8 la One M9.


Discover more from revoblog.ro

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: