LG G Flex – Review

By | February 21, 2014

LG G Flex reprezintă încercarea firmei coreene de a ieși din umbra altei firme conaționale și de a trece din poziția de follower în poziția de leader în ceea ce privește inovația. Telefoanele LG au evoluat mult și nu cred că trebuie să mai aveți vreo reținere atunci când când cumpărați un dispozitiv de-al lor. Dacă LG G2 nu este destul de convingător, LG Flex are destul de multe inovații încât să vă facă să ridicați o sprânceană.

Dacă nu știați, vă spun eu că este primul telefon flexibil, primul telefon cu display flexibil P-OLEDP-OLED vine de la Plastic OLED și este un display care se bazează pe un substrat de plastic, față de OLED-urile care se bazează pe un substrat de sticlă. Tot în LG Flex găsiți și primul acumulator flexibil. De carcasa cu autoremediere v-am spus?

Eu am avut ocazia să testez telefonul prin intermediul programului Orange Smartphone Tester. Programul se adresează tuturor abonaților Orange, așa că și voi puteți testa telefoane la următoarele ediții. Pentru mai multe detalii accesați link-ul.

Specificații

  • Display 6″ – P-OLED la 720p
  • Procesor quad core 2.26 GHz (Snapdragon 800) și 2GB RAM
  • Memorie internă: 32 GB – fără slot de card
  • Conectivitate foarte bună, inclusiv 4G
  • Cameră foto 13 MP + filmare video 1080p la 60 fps sau 4K.
  • Android 4.2.2
  • Baterie de 3.500 mAh.

Ambalare și accesorii

LG Flex vine într-o cutie cutie neagră, curbată, în ton cu telefonul. Mi s-a părut destul de elegantă și am apreciat faptul că nu e aglomerată cu prea multe specificații. În interiorul cutiei, pe lângă telefon, mai găsim încărcătorul, 2-3 manuale pe care nu le-am citit, o agrafă pentru scos SIM-ul și hands-free-ul.

Căștile au cablu plat pentru a împiedica înodarea lor în buzunar și au un design decent. Calitatea audio este bună spre foarte bună. Din păcate, orice atingere este amplificată de cablul gros și se resimte în ureche.

Cablul de date este un cablu simplu USB 2.0, nu 3.0.

Construcție și design

Telefonul are un display de 6″ și din start va ieși în evidență. Cu toate astea, curbura este destul de subtilă, la prima vedere nu pare să fie ceva în neregulă cu el. Însă după 2-3 minute de fluturat prin fața cuiva, sigur va observa că este curbat. Datorită curburii, parcă nu opune atât de multă forță când stă în buzunar și vrei să te încalți. Alt avantaj al curburii ar fi că îl poți pune cu fața în jos mai încrezător, displayul nu atinge suprafața pe care îl pui.

Dacă e flexibil? Rezistă la o presare forțată, dar acest lucru trebuie privit ca ceva care te scapă din belea dacă ți s-a întâmplat o dată. Nu e genul de lucru pe care vrei să-l faci în fiecare zi. Eu am încercat să-l flexez puțin câte puțin și am observat că troznește la fel ca un telefon normal.

Carcasa din spate cu autoremediere i-a indus pe mulți în eroare și i-a făcut să creadă că telefonul este în husă. Materialul este foarte asemănător cu cel a unei huse lucioase. Din ce am observat, zgârieturile de zi cu zi (cum ar fi cele de chei) se rezolvă rapid. Mai ales dacă temperatura camerei este ceva mai ridicată. La frig se regenerează mai greu. Totuși, eu nu l-aș folosi pe post de tocător.

Îmi place ideea de a poziționa butoanele de volum și de power pe spate. Sunt la-ndemână și nu se pot apăsa dacă lași telefonul cu spatele pe masă. Butonul de power se aprinde ca un led când primești o notificare. Rama display-ului mi se pare cam groasă în partea de jos. Aș fi preferat niște butoane capacitive acolo.

Este mai mare, mai lat și mai gros decât Note 3.

Display

Eh, la capitolul display, lucrurile nu stau așa bine. Partea bună ar fi că ecranul OLED are unghi de vizibilitate foarte mare. Dar nu știu cât contează acest lucru la un telefon. Displayul de 6″ al lui LG Flex are o rezoluție de doar 720p și o concentrație mică de pixeli per inch (245). Însă problema nu este rezoluția. Am avut aceeași rezoluție pe un Huawei cu display mai mare și se vedea foarte bine.

Problema este că displayul este de tip burn in. Adică asemănător cu cel al ebook readerelor. Din această cauză rămân artefacte pe ecran de la imaginea precedentă. Altă problemă este zgomotul display-ului. Uneori crezi că ai făcut o poză foarte zgomotosă, până ajungi să o descarci pe PC și să constați că poza este perfectă. Nici luminozitatea nu este punctul lui forte.

Mai jos am făcut un video pentru a vă arăta efectul de burn in. Atenție la conturul cifrelor de la ceas, care rămâne și după ce apăs.

Totuși să nu pierdem din vedere faptul că este vorba despre un display flexibil.

Cameră foto și multimedia

Camera foto este peste medie. Nu mi se pare că suprasaturează anumite culori. De regulă nimerește bine contrastul de alb. În lumină slabă mi s-a întâmplat să focalizeze greșit câteva poze. Pe timp de noapte, are bleeding un pic cam mare.

Focalizează extrem de rapid și poți face poze în rafală. În lumină slabă nu aprinde blițul atunci când focalizează.

 

Are foarte multe setări și cel mai mult am apreciat faptul că poți selecta manual ISO. Camera nu face zgomot când telefonul este pus pe silent.

La capitolul video LG Flex stă și mai bine. Am filmat un video 4K și unul 1080p la 60fps. Cel mai probabil veți vrea să filmați 1080p. Diferența este aproape insesizabilă însă un video 4K de 1 minut are 500MB pe când unul 1080 are dimensiunea pe jumătate. Am dezactivat funcția “Audio Zoom” pentru că mi se părea că filmele au un sunet enervant.

[youtube=http://youtu.be/YULwXQ2rako]
Update: Am schimbat sunetul la video si mi-a modificat si calitatea, o sa revin cu varianta 4K mai tarziu.

Performanță și autonomie

Cel puțin în testele cu AnTuTu și Quadrant, telefonului nu i se poate reproșa nimic. De regulă se mișcă foarte fluid prin meniuri, galeria se încarcă instant, la fel și un browser cu 4-5 taburi deschise. Rareori am observat unele mici glitch-uri dar sunt nesemnificative.

Am încercat și câteva jocuri. Real Racing 3 nu a fost de găsit în Google Play. Am downloadat FIFA 14 și aici au fost ceva probleme. În 50% din cazuri jocul nu vroia să pornească.

Bateria este pe măsura ecranului. În medie, telefonul a rezistat cam 2 zile cu datele pornite în permanență și cu sincronizările activate la toate aplicațiile pe care le folosesc eu în mod normal. Chiar și când am reușit să joc FIFA, bateria a rezistat tot 2 zile.

Interfață

Interfața de la LG are multe elemente similare cu cele de la Samsung. Din fericire, au fost copiate cu precădere lucrurile bune. În afară de faptul că icoanele sunt cam urâțele și sunetele sunt de-a dreptul hilare, totul este minunat. Telefonul are foarte multe aplicații care adaugă valoare interfaței. De exemplu:

  • Quick Remote – o aplicație cu care poate fi folosită ca telecomandă unică pentru toate dispozitivele din casă.
  • Wireless storage – telefonul poate fi accesat de pe un PC, dacă este în același rețea cu acesta. Se elimină cablul de date.
  • QSlide – orice aplicație poate fi redimensionată într-o fereastră de dimensiune variabilă.
  • Slide Aside – dacă se face un swipe cu 3 degete pe ecran, se pot grupa mai multe aplicații. E cam greu de folosit totuși
  • Dual Window – ecranul poate fi împărțit în două părți egale, pentru două aplicații.
  • Knock to Unlock – Două bătăi pe ecran țin locul unei apăsări a butonului lock. În 70% din cazuri funcționeaza.

Ar mai fi de menționat și faptul că la LG încap 5 pictograme pe rând pe home screen, față de 4 în mod normal la alte telefoane.

Concluzii și preț

LG G Flex este un telefon bun care impresionează în primul rând prin forma sa. Îl văd o alegere perfectă pentru persoanele care nu sunt foarte grijulii cu un telefon în mod normal. Rezistă la zgârieturi ocazionale și chiar la contorsionări mai dure. Dimensiunea îl recomandă mai degrabă ca un telefon masculin. Dacă sunteți dispuși să treceți peste calitatea display-ului, telefonul nu prea are minusuri majore. Iar autonomia de 2 zile contribuie si îl ține pe linia de plutire.

Din păcate, pierde la destul de multe capitole în fața lui Note 3. Eu cred că cei de la LG ar fi avut succes mai mare dacă ar fi păstrat aceeași formă, ar fi renunțat la ideea de flexibil și i-ar fi monatat un display mai bun.

Prețul este de 269€ cu abonament nou la Orange sau 669€ fără conectare. Așadar, cu 200-300 de lei mai scump decât un Note 3. Vă puteți consola însă cu o ofertă inedită de la Orange. Dacă alegeți un abonament nou pentru un LG Flex, veți primi și un Smart TV cadou, tot de la LG. Mai multe detalii aici.

lg_flex_pret

Dacă aveți și alte curiozități legate de telefon, îmi puteți lăsa un comentariu, încă îl mai am.

 


Discover more from revoblog.ro

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

5 comentarii la “LG G Flex – Review

  1. Daniel

    Burn-in-ul se va vedea cel mai rapid la status bar cand intri in galerie si te uiti la o poza pe fundal negru. Avand in vedere ca bateria, semnalul si ceasul sunt afisate cam tot timpul cu alb pe fundal negru. Am vazut asta la un Galaxy S care dupa 2-3 ani avea un burnin groaznic.

    Reply
    1. revo Post author

      Da, dar la Samsungul ala saracul, era burn in de la 2-3 ani de folosire. Aici e vorba de burn-in dupa 5 minute in care nu ai mai comutat contextul.

  2. Pingback: LG G2 – First Look | revoblog.ro

  3. Pingback: Cele mai citite articole de anul trecut și ce urmează în 2015 | revoblog.ro

  4. Pingback: LG a lansat G Flex2 | revoblog.ro

Spune-ți și tu părerea: