Ieri au fost prezentate două dispozitive noi de la Samsung: Note 4 și smartwatch-ul Gear S. Ştiți deja impresiile despre telefon de aici și cele despre ceas de aici. Așa că în articolul de față vreau să vă spun ce impresie mi-au făcut cât timp le-am ținut în mână și cum a fost la evenimentul de lansare. Mă gândeam că poate sunteți interesați și de aceste detalii.
După cum spuneam, lansarea a avut loc ieri la MNAC. Cu ocazia asta mi-am reamintit cât de mare este Palatul Parlamentului și cât de lung este drumul de la stația de metrou Izvor până pe latura cu intrarea la MNAC. Măcar am atins cei 10.000 de pași recomandați pe ziua de ieri.
Mai întâi CEO-ul Samsung România a prezentat Note 4 iar apoi șeful diviziei telecom a prezentat ceasul. Din păcate, restul lansării m-a cam plictisit. Se încerca să se dea exemple practice prin care Note 4 îți poate ușura viața, însă au fost alese câteva povești care mie mi s-au părut foarte puțin tangențiale cu telefonul. Prima era povestea a două mame care și-au lansat un site de fashion și stil pentru proaspetele mămici. Se foloseau ele de Multi Window, Action Memo și Screen Write ca să-și noteze chestii și schițe pe acolo.
Cred că au mai urmat încă două povești. Dintre care una a unui tip care are o afacere cu vinuri, iar Note 4 îl ajută pentru că … nu știu, că n-am mai fost atent. Mi-a plăcut însă că după povestioare au fost prezentate câteva specificații care arătau ca și cum ar fi fost scrise cu S Pen-ul pe display. Asta mi s-a părut o idee interesantă.
Apoi prezentarea s-a încheiat și toată lumea s-a îndreptat cătrea o cortină albă, din spatele căreia au fost dezvăluite noile telefoane. Am așteptat un pic să treacă nebunia, ca să pot să mă joc cu gadgeturile în voie vreo jumătate de oră.
Note 4
Este un telefon frumos, eu m-am jucat cu modelul pe alb. A împrumutat ramele din metal de la Galaxy Alpha și senzorul de măsurare a pulsului de la Galaxy S5. Am înțeles că acum acel senzor știe să măsoare și radiațiile UV ale soarelui. Tot de la S5 a împrumutat și meniul, cu acele pictograme rotunjite. M-am jucat un pic și cu camera și am observat că acum îți poți seta 3 scurtături în intefața camerei. Mi se par foarte utile pentru: ISO, balans de alb, bliț și/sau modul HDR. La Galaxy S5 puteai configura doar două astfel de scurtături.
Din păcate Note 4 este sensibil mai mare, mai gros și mai greu decât Note 3. Stilusul a rămas la fel, i-au mai adăugat doar niște striații. Încă un minus din punctul meu de vedere este lipsa mufei USB 3.0, cum am pe Note 3. Dacă tot au ales USB 2.0, aș fi preferat să fie și rezistent la apă și praf. Şi încă o chestie cu care nu sunt de acord, butonul de opțiuni de pe rama de jos a fost înlocuit cu unul de multitasking, ca la S5.
Nu s-a menționat nimic despre Note 4 Edge, iar eu nu prea cred că va ajunge la noi pe canale oficiale. Oricum, dacă aș avea posibilitatea de a cumpăra un Note 4 în aceleași condiții în care am cumpărat Note 3, nu aș ezita.
Disponibilitate în magazine:
- eMAG – 3.300 lei
- Altex – 3.300 lei
- Quick Mobile – 4.500 lei
- Orange – 3.322 lei
- Telekom – 3.300 lei
- Vodafone – 3.322 lei
Gear S
Întreba cineva pe Facebook dacă nu ne-am plictisit de astfel de ceasuri smart. Eu aș spune că d-abia acum încep să apară modele interesante. Gear S este primul smartwatch care poate funcționa independent de telefon. Pentru că are slot pentru SIM 3G. Așadar, e un telefon la mâna ta. Poți citi notificări, mailuri sau SMS-uri și acum le și poți răspunde, pentru că are și tastatură qwerty.
Față de celelalte cu care m-am jucat până acum, acesta mi se pare că are cea mai bună interfață. La vechile Gear-uri de la Samsung meniul era pe orizontală. Trebuia să dai swype în stânga sau dreapta până ajungeai la meniul dorit. Aici poți face swype din orice direcție. În jos intri în meniul propriu zis, un swype de sus activează bara de notificări, stânga-dreapta au și ele funcționalitatea lor.
Din păcate, toate aceste funcții înghesuite într-un dispozitiv atât de mic au și un dezavantaj. Ceasul este foarte mare. Atât de mare încât Samsung ar putea să-i spună “wablet”, că tot se laudă ei că au inventat noțiunea de phablet. Iată-l cum arată alături pe mâna stângă – alături de ceasul meu – și pe mâna dreaptă, alături de brățara de la Jawbone. Deployant-ul este ajustabil, așa că încape pe orice mână.
Cam atât din Galaxia Samsung. Aștept și părerile voastre. V-a plăcut articolul, continui să prezint detalii din culise? Sau v-am plictisit și ar trebui să mă limitez doar la telefoane pe viitor?
Discover more from revoblog.ro
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
Păi te-au plictisit prezentările pentru că de fapt trebuiau promovate și acele mămici și business-ul lor, apoi pentru că omul cu vinurile probabil este furnizorul lui Exarhu sau prietenul lui. Şi voir fi mai normale evenimentele atunci când se va înceta punerea unui MC doar pentru că este o figură cunoscută. Sau acum Exarhu, în cazul acesta, se pricepe și la cooking și la tehnologii? Măi să fie..
Şi la prezentarea lui Galaxy S5 s-a mers pe aceeași idee de “aplicații practice” și acolo a prezentat altcineva. Probabil această direcție este dictată de departamentul de marketing mare al celor de la Samsung. Pentru că și la lansarea internațională tot cam așa s-a procedat.
Cred ca faptul ca ai comparat Note 3-ul tau negru cu Note 4 alb il face sa para cu mult mai mare. Ca si specificatii diferente ar fi: Note 4 este mai lung cu 2.3mm, mai lat cu 0.2mm si mai SUBTIRE cu 0.6mm 🙂 e o chestie de perspectiva. Cat despre greutate, diferenta este de 8g. In rest, e un telefon tare frumos
Hai să spunem că în privința greutății e discutabil. Eu uitasem specificațiile de la lansare și le-am ținut pe amândouă în mână încercând să intuiesc care este mai greu. Poate a fost o coincidență că “am ghicit” că Note 4 e greu.
Dar la dimensiuni mi s-a părut mai evident. Şi n-am spus că nu este un telefon frumos. Mai ales cu marginile din aluminiu.