Articolul despre restaurante bune în Sibiu a avut oareșce succes. Mai multe persoane mi-au recomandat să încerc restaurantul Dobrun. Şi am făcut-o în prima zi de stat în Sibiu. Restaurantul este în spatele magazinului Dumbrava. Îl găsiți ușor pentru că după ce treceți de magazin, au o reclamă luminoasă mare. Ca cea din imaginea din stânga.
Am comandat o ceafă de porc normală și una afumată, cu garnituri de cartofi prăjiți respectiv natur. Porțiile au fost generoase și mâncarea foarte bună. Aici am dat 17 lei pe 200g de ceafă, în centru găseai ceafa cu 12 lei dar nu primeai decât 100g. Servirea a foarte plăcută, o tanti care ne-a tratat ca pe nepoții ei. Localul are spațiu generos în interior, însă când am fost noi nu erau persoane decât afară, la cele 6-7 mese. Au încă un plus de la mine pentru o baie foarte curoată și frumos mirositoare.
A doua zi am vrut să mergem la Hermania, recomandată tot de un cititor, însă n-am făcut-o pentru că toate mesele erau goale. Parcă nu e frumos să fii singurul din restaurant, eu mă simt spionat în astfel de cazuri. Am mers în schimb la Casa Frieda. Şi m-am convins că ar fi fost mai bine să fiu singurul din local. Am stat la terasă și în 5 minute au trecut 4 cerșetori la masa mea: unu’ care vindea ceasuri, una care vindea plasturi și brichete, unu’ care s-a îmbătat aseară și vroia bani de o țigară și un puradel care nu mai știu ce vroia. Până la final au venit 6 sărmani la masă iar în total am văzut 8 cerșetori care s-au plimbat printre mese până am plecat eu. M-am luat de un ospătar care în primă instanță m-a ignorat. Apoi când a venit să-mi ia farfuria i-am spus că eu vin acolo ca să stau liniștit și să mănânc, nu să fac acte de caritate. Mi-a băgat o vrăjeală d-aia cu „îi mai alungăm și noi dar acum e plin și nu avem timp de ei”. Aiurea. A doua zi ăla de vindea ceasuri stătea la o masă și bea o berică. Îi explica o ospătară de cineva care are un Tissot șmecher de vânzare cu 300€, iar el întreba ce e aia Tissot.
Aș vrea să mă supăr mai tare pe ei dar coastele au fost excelente. O porție de 30 de lei, mâncată în 2 persoane. Erau atât de moi încât n-a rămas o fărâmă de carne pe oase. Dar data viitoare când mai intru într-un restaurant și văd d-ăștia care-și înșiră mizerii pe masă, am ieșit în secunda 2.
Discover more from revoblog.ro
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
exista cersetori pentru ca este cerere pentru ei, adica oameni dornici sa le dea pomana. acestora din urma sa le multumim ca exista cersetori
Şi eu mă abțin cu greu să nu le dau o palmă după ceafă când îi văd că le dau bani unora care sunt perfect apți pentru muncă, dar preferă să cerșească.