Eu folosesc Android de când mă știu, singurele momente când folosesc iOS sunt atunci când mă pune Alice să îi citesc ingredientele de la vreo rețetă. Ea folosește iOS încă de la iPhone 4. A avut pentru un scurt moment primul HTC One și apoi a revenit la iPhone. Cei de la iStyle ne-au trimis prin decembrie iPhone 12 Pro să-l testăm. Și l-am testat, și ne-am consultat, și acum am deliberat. Articolul este scris în principiu de ea, însă mai intervin și eu în diverse momente, ca să dau cu ciocanul.
Design
Eu folosesc un iPhone X, care e cu 15g mai ușor decât 12 Pro. Cele 15 grame se simt destul de clar în momentele când le ții pe amândouă în mână, dar când folosești doar 12 Pro-ul, nu mai pare așa de greu. Se simt și cei câțiva milimetri în plus la dimensiunile totale, dar fără să provoace un sentiment de “nu mai încape în mână”.
Asemănarea cu un iPhone 4 nu este rea, mai ales că l-am putut compara face to face 🙂 Totuși, marginile lui 12 Pro sunt glossy, imediat se văd toate amprentele lăsate.
Marius: Mi s-au părut un pic cam tăioase marginile. La un punct m-am lovit cu una dintre muchii peste mână și mi-am lăsat o vânătaie 😐
Baterie și încărcare
iPhone 12 Pro nu mai vine în cutie decât cu cablul de alimentare, care este lightning – USB Type C, ceea ce poate fi o problemă în cazul în care nu mai aveți un adaptor cu USB type C prin casă. Noi am folosit unul Samsung de 15W. Noutatea din acest an este apariția MagSafe, care permite încărcarea wireless a telefonului, dar și acest accesoriu are tot mufă USB type C. Vreți, nu vreți, un adaptor cu USB type C tot trebuie cumpărat.
Considerând o utilizare normală (câteva filmări și poze pe afară la 0 grade), aplicații, jocuri și 5G ocazional, bateria s-a descărcat de la 100% la 10% într-o zi și 5 ore. Telefonul zice că au fost cam 4h30m cu ecranul aprins.
Din punct de vedere al timpului de încărcare, măsurătorile noastre sunt:
- MagSafe: 8-70% in 2h30m
- Cablu cu adaptor de 15W: 10-100% în aproximativ 2h
Marius: Ok, deci tot adaptorul de la Samsung l-am folosit 😀
Cameră
Ajungem la punctul care ne-a entuziasmat cel mai mult. 12 Pro vine cu o cameră ultra wide, una wide și una tele. În plus, vine și cu un senzor LiDAR, care are rol important în lumină slabă.
Am profitat de prima zăpadă din această iarnă, așa că am ieșit la plimbare prin parc și am testat cele trei camere: fotografii la toate cele trei niveluri de zoom (0.5x, 1x, 2x), filmare 4k la 30fps și 60fps, ratio 4:3 / 16:9. Rezultatele le puteți vedea mai jos.
Ce am observat este că setările făcute nu sunt ținute minte dacă se iese din aplicația de cameră. Astfel, dacă vrei fotografii 16:9, trebuie de fiecare dată să modifici această setare. Ne-ar fi plăcut să vedem și modul raw, dar acesta e disponibil abia începând cu iOS 14.3.
Bineînțeles că am ieșit și pe timp de noapte (în speranța că poate se aprind luminile de Crăciun prin București de 1 decembrie, dar am fost dezamăgiți). Ne-am plimbat puțin pe la Victoriei, iar fotografiile făcute cu 12 Pro au ieșit mult mai luminoase decât ne-am fi așteptat. Față de iPhone X, are night mode, care se activează automat când senzorul simte că nu are destulă lumină.
Marius: Băi, scoate poze mișto, n-am ce zice. La fel și filmările.
Alte caracteristici
O noutate adusă de seria iPhone 12 este implementarea tehnologiei 5G. Așa că am consumat câțiva GB pe două-trei teste de viteză prin apropierea sediului Orange, iar maximul atins pe download a fost de 628Mbps. Telefonul s-a încălzit simțitor în timpul testelor, mai ales în partea centru-stânga.
O altă caracteristică nouă pentru iPhone este hotspot-ul pe 5GHz, unde 5GHz este frecvența default, iar cea de 2.4 GHz este denumită “compatibility mode”. Dacă aveți dispozitive mai vechi în casă, aveți grijă, că s-ar putea să nu vadă hotspot-ul făcut de iPhone 12.
În încheiere, putem spune că suntem mulțumiți de iPhone 12 Pro. Camera este comparabilă cu cea de pe flagship-urile celorlaltor companii mari, hardware-ul este la nivelul așteptărilor, bateria este ok, iar telefonul arată foarte bine.
Marius: Ok, deci va trebui să-l cumpărăm 🙂
Discover more from revoblog.ro
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
“Ce am observat este că setările făcute nu sunt ținute minte dacă se iese din aplicația de cameră. ”
Daca intri la setari – camera – preserve settings, data viitoare cand o sa le tina minte
Mulțumesc!