Apple a lansat aseară noua gamă de telefoane, iar prima noutate este numele ciudat: iPhone Xs (se pronunță Ten S), iPhone Xs Max și iPhone Xr. Poate fi ușor confuz, deoarece XS duce cu gândul la extra small, iar extra small max sună și mai ciudat.
Dacă vreți să știți ce specificații au noile telefoane, cea mai bună comparație o găsiți pe site-ul Apple. Acum, să vă spun părerea mea despre funcțiile pe care Apple a ales să pună accent la prezentarea de aseară.
Din păcate, nu mi se pare că ar fi foarte multe de spus. Prezentarea iPhone de aseară nu a avut acel moment “wow”, în care toată lumea rămâne cu gura căscată în timp ce se prezintă o inovație. Mi-a plăcut acea funcție prin care poți seta macro-uri (scurtături) prin Siri. De exemplu, dacă zici “Hey Siri, I’m in my car”, poți configura telefonul să-ți pornească datele mobile, Bluetooth-ul și să deschidă Waze, fără ca tu să-l atingi.
Apple s-a lăudat cu chip-ul A12 Bionic, “primul procesor pe 7 nm”, însă Huawei a lansat în august un astfel de procesor la IFA (Kirin 980). Trecând mai departe, mi s-a părut că Apple a insistat prea mult pe “stereo speakers”, încă un lucru pe care celelalte telefoane în au de mult (Galaxy S9+, Huawei P20 Pro etc). Și ca să fiu sincer, nici nu mi se pare o mare realizare.
https://youtu.be/iol8n3m88SA
Au fost prezentate și trei aplicații în timpul evenimentului. Două dintre ele mi-au atras atenția. Primul este The Elder Scrolls: Blades , un FPS role-playing de la creatorii Skyrim, care mi se pare că arată foarte bine. A doua aplicație este Homecourt, care ar trebui să folosească AR + camera pentru a ajuta jucătorii de baschet să-și îmbunătățească performanțele. Deși îmi place baschet-ul, aplicația mi se pare cam de nișă, sunt reticent în privința succesului.
Apoi, Apple a continuat să se laude cu posibilitatea de a schimba câmpul de profunzime după ce faci o poză. Eu pot schimba deja diafragma după ce am făcut poză, cu P20-ul din dotare. Nu sunt impresionat. Ba chiar mai mult, sunt dezamăgit că nu au crescut mai mult dimensiunea senzorului.
O noutate, cel puțin pentru universul Apple, este că toate trei telefoanele vor avea Dual SIM dual standby. M-a deranjat însă cum a fost prezentată. Exprimarea a fost ceva de genul: “We built a new technology, specially for this.”. Serios, Apple? Pe cine păcălim?
Autonomia mai mare, un alt lucru pe care s-a bătut monedă, mi se pare nesemnificativă. O jumătate de oră în plus la Xs și o oră sau o oră jumătate la Xs Max.
Prețurile anunțate aseară pentru noile telefoane sunt următoarele:
- iPhone Xr – 759 $
- iPhone Xs – 1000 $
- iPhone Xs Max – 1100 $
Pentru țara noastră, să vă așteptați la cel puțin 20% în plus față de acele prețuri. Vor ajunge în România începând cu 28 septembrie.
https://youtu.be/9m_K2Yg7wGQ
Apropo, prezentarea de aseară nu doar că nu m-a dat pe spate, ba chiar m-a enervat. Au fost vreo trei momente în care Apple s-a lăudat ca și cum ei au inventat roata, deși acele funcții sunt deja pe piață. Apoi, mi s-a părut o prezentare foarte tehnică. Prea multe specificații tehnice pentru stilul cu care sunt obișnuiți fanii Apple.
În concluzie, chiar mi-ar fi plăcut să fiu invidios că nu am noul iPhone la finalul prezentării, dar nu este cazul. Noua gamă este doar adusă la zi, cu funcții pe care alte smartphone-uri de top le au deja. Sunt convins că se vor vinde bine, însă nu văd un motiv real să treci de la iPhone X la Xs sau Xs Max. Poate de la iPhone 8 sau 8 Plus.
Discover more from revoblog.ro
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
Mai sapa un pic in directia “Dual sim”, nu este ce crezi sau ai inteles tu, merita rectificare in articol.
M-am uitat la conferință aseară. Au zis ““We built a new technology, specially for this.”, când se refereau la Dual SIM, nu la e-SIM. Și nu sunt singurul care a înțeles asa.
zicea totusi ca dual sim normal (gen 2 sim-uri fizice) va fi doar pentru china.
pentru restul, sim+e-sim. care in multe tari nici nu exista.
Aceași impresie am avut-o și eu. Cred că o să se vândă bine totuși Iphone XR. Pe mine m-a impresionat însă Apple Watch Series 4 cu funcția de EKG.
Urmează un articol și despre ceas 🙂