Ca utilizator de Android, mă declar entuziasmat de lansarea celor 4 modele de iPhone 12. Mă bucur în primul rând pentru utilizatorii de iPhone, care vor avea parte de mai multă varietate. Știu cât de mult își doreau unii dintre ei un dispozitiv mai mic, care să încapă în orice buzunar, dar fără compromisuri de performanță. Și în al doilea rând mă bucur pentru utilizatorii de Android. De ce? Pentru că mă aștept ca iPhone 12 mini să rupă piața în două și ulterior să-i copieze dimensiunea și mai mulți producători de Android. Prea am ajuns la telefoane mari.
Pe scurt, iată cele 4 modele, de la mic la mare:
- iPhone 12 mini – Display de 5.4″ – 699 $ – disponibil din 13 noiembrie;
- iPhone 12 – Display de 6.1″ – 799 $ – disponibil din 23 noiembrie;
- iPhone 12 Pro – Display de 6.1″ – 999 $ – disponibil din 23 noiembrie;
- iPhone 12 Pro Max – Display de 6.7″ – 1099 $ – disponibil din 13 noiembrie;
Cam așa arată line-up-ul Apple acum:
Ce nu au noile iPhone-uri?
Pentru că știu care erau visele sau zvonurile, o să încep prin a prezenta ce nu s-a confirmat. Nu au display-uri de 120 Hz, nu au filmare slow motion la 4K, nu au mufă USB Type C pe telefon, nu au scăpat de bretonul acela urât. Și încă ceva notabil la capitolul “nu au”: nu au adaptor de rețea (încărcător) și nici căști în cutie. Deși sunt un fan al protejării mediului, nu știu dacă sunt de acord sau nu cu această decizie. Eu sunt genul care apreciază și accesoriile unui telefon, fac parte din acea bucurie a unboxing-ului, chiar dacă recunosc că uneori nici eu nu ajung să folosesc căștile. La fel și Alice, care este utilizator de iPhone, a avut un iPhone 8 de la care nu a folosit nici căștile nici adaptorul din cutie. Pe de altă parte, prin faptul că Apple nu scade niciun pic din prețul device-urilor, pare că această grijă pentru mediu o poartă de fapt pe banii utilizatorilor.
Cu ce vine în plus gama iPhone 12?
În primul rând cu acel procesor A14 Bionic, cu arhitectură pe 5nm, care mă aștept să fie spectaculos în termeni de putere de procesare și autonomie. Apoi, toate vin cu 5G (nu, noi tot n-avem 5G în România). iPhone 12 mini este chiar cel mai mic telefon din lume cu 5G. Din moment ce și Apple la trecut la 5G, e clar că tehnologia e chiar după colț.
Apoi vin cu niște camere foto/video foarte bune, ca de obicei, care vor folosi din plin procesarea neuronală de pe chip-urile A14. iPhone 12 Pro și 12 Pro Max vor putea salva fotografiile și în format RAW, mare lucru pentru fotografi. Pe lângă asta, Pro-urile vor avea și un sistem LiDAR, care va mapa mai bine mediul înconjurător și va contribui la o focalizare mai rapidă. Practic va avea un efect similar cu PDAF-ul destul de comun pe flagship-urile cu Android (și pe care tot Apple l-a introdus prima dată pe un telefon, îmi șoptesc fanii Apple în cască). Sunt un pic sceptic cu privire la diferența pe care o va face această funcție, dar aștept să văd noile telefoane la treabă. Ah, și să nu uităm, iPhone 12 Pro Max va folosi o tehnologie de stabilizare denumită Senzor-shift, care cred că va face o reală diferență.
Și filmarea a fost îmbunătățită. Vor putea filma folosind standardul Dolby Vision, un tip de HDR pe care îl folosește inclusiv Netflix. Mai mult decât atât, aceste filmări vor putea fi editate direct din aplicația telefonului. Samsung avea implementată de ceva timp filmarea cu HDR, însă pare că nu a avut mari ambiții cu ea. Poate acum o vor dezvolta și ei mai mult.
Ce altceva mai este nou la iPhone 12? Sitemul MagSafe, care presupune integrarea unor magneți în partea din spate a telefonului, care vor ajuta husele și alte accesorii să facă “snap” mai bine pe noul iPhone. Nu-i ceva nou, am mai văzut și în lumea Android, dar ceva îmi spune că Apple va rafina un pic sistemul.
În concluzie, mă declar mulțumit de propunerea de iPhone-uri pentru 2020. Noi am pus ochii pe iPhone 12 Pro, care-i similar ca dimensiuni cu iPhone X-ul actual din dotare.
Discover more from revoblog.ro
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
Daaaa, din cauza ecranelor tot mai mari, i.am recomandat nevestei sa isi inlocuiasca bateria la s6 ei, in loc sa isi ia alt telefon.
Si inca o chesti de am remarcat.o la samsung. Ecrane 2k sunt doar S sau note. Are s6 2k, dar nu si non S din 2020
Esti tare! Utilizator de Android care caută să înlocuiască IphoneX-ul din dotare.
Suntem utilizatori multivalenți. Eu folosesc Android, soția iOS.