Primul serviciu de închiriat trotinete electrice s-a lansat astăzi în București, ceea ce înseamnă că în următoarea perioadă vom avea parte și de lansările celorlalte companii.
Wolf-e este deja funcțional, puteți descărca aplicația din Play Store sau din App Store, iar trotinetele electrice le veți găsi răspândite prin nordul capitalei. Le veți recunoaște după culoarea albastră.
Cum se închiriază trotinetele electrice?
Mai întâi va trebui să introduceți detaliile în aplicație (adresă, număr de telefon) dar și cardul de credit. Aplicația va retrage suma 1 leu pentru a verifica cardul.
Apoi le puteți găsi pe harta din aplicație sau le puteți căuta “offline”. Când le găsiți, verificați mai întâi autonomia, iar apoi scanați codul QR de pe trotinetă pentru a porni.
Când ai terminat, închie cursa și lași trotineta într-un loc în care să nu încurce. Probabil că Wolf-e are oameni aranjați care le vor colecta și le vor încărca.
Cei de la Wolf-e Rides spun că trotinetele nu pot fi conduse de persoane sub 18 ani, însă nu cer verificarea în aplicație prin uploadarea buletinului. De asemenea, nu se poate ieși din oraș cu trotinetele electrice.
Cum vor fi securizate împotriva furturilor?
Trotinetele sunt monitorizate prin GPS și pe lângă asta, mai există și o firmă de pază care poate interveni. Însă nu cred că va opri “curiozitatea” unora de a le lua acasă.
Chiar dacă vor fi sustrase, sunt convins că trotinetele nu vor funcționa, iar cei de la Wolf-e spun că sunt toate componentele sunt personalizate, și că nu vor funcționa la alte trotinete, așa că nu vor putea fi valorificate.
Sper să fie de ajuns.
Cât costă închirierea unei trotinete electrice?
Pentru a folosi trotinetele, prețul este 2 lei pentru deblocare și 0.5 lei per minut. Nu există o limită minimă de kilometri. În primele 7 zile de utilizare a aplicației există un discount de 50% pentru fiecare cursă. Sunt curios cum vi se par prețurile.
În rest, așteptăm vești și de celelalte 3 companii care urmează să se lanseze. Până atunci sper să le încerc pe cele de la Wolf-e Rides 🙂
Discover more from revoblog.ro
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
Pe lângă Lime și Flow, cine o sa mai lanseze ?
Eu sunt convins că va lansa și Bolt varianta lor. Și pe lângă Bolt, sunt zvonuri că și la ApeRider se lucrează la integrarea trotinetelor electrice. Și cred că vor fi mai multe de atât.
Dupa 20 minute ar trebui sa platesc un cost de 12 lei si cam atat imi ia si un taxify/uber, cand nu e perioada aglomerata..
Da, știu din Viena că prețurile sunt cam la fel cu cele de la Uber/Taxify. Diferența este că te poți strecura mai repede prin trafic cu trotineta decât cu Uber.
Corect. Te poti strecura mai repede prin trafic cu trotineta, dar nu este nici pe departe la fel de sigur si nici la fel de confortabil precum Uber/Taxify. Stie cineva ce producator fabrica aceste trotinete electrice?
Xiaomi M365 pare sa fie modelul. E 1900ron la emag, altex, etc.
Am văzut un mesaj pe Facebook-ul lor în care spuneau că sunt custom made în China. E posibil să fie Xiaomi sau e posibil să fie făcute de o altă fabrică ce a copiat Xiaomi :))
Mutumesc pentru raspunsuri. Am testat acum 2 zile trotinetele si mai mult ca sigur ca sunt Xiomi M365 (pneuri identice, frana spate mecanica, pe disc, ghidon identic, platforma identica). Ce pare adaugat fata de modelele stock este display-ul, care iti afiseaza viteza de deplasare, etc. (si care nu mi se pare absout de loc practic, in lumina directa nu este lizibil). In rest, a fost o experienta placuta, fara nici un fel de probleme legate de aplicatie sau de preluare a trotinetei.
Enorm!!! poti sa inchiriezi o trotineta 24H la 70 de ron! trotinete electrice chiar superioare as putea spune!
De ce nu o baca si triciclete ,pentru anchiriat,ca mai suntem si persoane mai in varsta