Cum am îmbunătățit calitatea fotografiilor cu telefonul schimbând husa

By | February 17, 2025

Sau mai bine spus, de fapt cum mi-am stricat calitatea fotografiilor montând o husă destul de scumpă pe Samsung S23 Ultra și apoi cum am revenit la fotografii bune cu o husă de 20 de lei.

husă samsung galaxy s23 ultra

Dar să o luăm cu începutul. Când am cumpărat S23 Ultra, acum 2 ani, am cumpărat din magazinul Samsung și o husă originală. Este vorba despre Frame Case. Deși a fost cam scumpă, mi-a plăcut ideea din spatele husei și faptul că era 2 în 1. Adică în pachet este o ramă și două părți din spate interschimbabile: una transparentă, de plastic, și una din piele ecologică, cu suport pentru card-uri. Rama rămâne mereu pe telefon, iar cele două părți pot fi schimbate.

Bun, am montat husa și totul a fost minunat vreo săptămână. Telefonul făcea fotografii excelente. Apoi după vreo săptămână am observat că avea tendința să facă anumite poze cam șterse. Asta nu se întâmpla mereu, doar uneori. Nu ceva grav, nu erau stricate complet fotografiile respective, dacă n-ai fi știut cum arăta scena nu ai fi zis că este ceva în neregulă, dar parcă le lipsea un pic de contrast ca să arate mai bine. Ceva de genul:

Nu m-am prins care-i faza. Apoi am observat că doar fotografiile cu camera de zoom 3x ies așa uneori. Adică fotografiile făcute cu camera mică de jos:

Ok… înseamnă că-i vreo chestie legată de cum pică lumina pe lentilă uneori. Asta este.

Până când am ținut odată telefonul în buzunar mai mult timp și când l-am scos, am vrut să fac o poză cu camera 3x și se vedea totul printr-o pâclă albă.

Atunci mi-a picat fisa. Explicația?

Husa aceea era decupată rotund fix cât camera și camera era un pic sub nivelul husei. Și cea de “piele” și cea de plastic erau la fel. Drept urmare, de fiecare dată când băgam telefonul în buzunar sau când îl țineam mai mult în buzunar, camera era acoperită de scame și particule fine. Din această cauză făcea pozele așa. Se vede mai jos destul de evident, l-am lăsat special mai mult timp așa ca să fac poza pentru acest articol:

Rezolvarea? Am comandat o husă simplă no-name de 20 de lei care să aibă acel decupaj mai larg. Rezultatul este că fotografiile sunt acum excelente. Ba chiar mai mult de atât, a trecut un an de când am pus-o și husa respectivă tot nu s-a îngălbenit, așa cum mă așteptam de la o husă ieftină.

În concluzie, aveți grijă la husele pe care le cumpărați, ca să nu ajungeți în situația asta. Luați huse care să fie decupate un pic mai larg decât lentila camerei. Aș fi zis să cumpărați doar huse de calitate sau de la producător, dar iată că în cazul de față nici husa de la producător nu a fost gândită bine. Iar o husă de 20 de lei se comportă mult mai bine.


Discover more from revoblog.ro

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

2 comentarii la “Cum am îmbunătățit calitatea fotografiilor cu telefonul schimbând husa

  1. Contactor

    Foarte utilă observația! Chiar nu m-aș fi gândit că o husă oficială de la Samsung ar putea afecta calitatea fotografiilor. Explicația cu acumularea de praf și scame are sens, mai ales că obiectivele telefoanelor sunt foarte sensibile la reflexii și murdărie. O să fiu mai atent la husa pe care o aleg data viitoare. Crezi că un protector de lentilă ar ajuta sau mai mult ar înrăutăți problema?

    Reply
    1. Revo Post author

      Cred că ar fi același lucru. Singurul avantaj al protecției ar fi că în caz că se zgârie, o dezlipești și pui alta. Dar scamele tot se vor strânge pe ea.

Spune-ți și tu părerea: