HTC Vive Cosmos este cel mai recent model de cască pentru realitate virtuală de la producătorul din Taiwan. Ce are în plus față de modelele anterioare?
- Rezoluție cu 88% mai mare;
- Nu mai necesită instalarea de trackere externe (senzori) prin casă;
- Fluxul de aer a fost îmbunătățit;
- Display-ul este rabatabil la 90 de grade în sus;
- Controllere noi, diferite față de cele de dinainte
Iată cum arată sistemul:
Am testat și primul HTC Vive, cel mai mult în cadrul unei experiențe la Gateway VR. Acum m-am jucat un pic și cu modelul HTC Vive Cosmos. Testul pe care l-am făcut presupunea să mă urc cu un lift până la ultimul etaj al unui zgârie nori și să merg pe o scândură. E o senzație foarte ciudată, iar când m-am aruncat în gol chiar am simțit cum mi-a crescut un pic pulsul. Totuși, părerea mea este că deși rezoluția este îmbunătățită, per total senzația este similară cu cea de la modelul vechi.
Cele mai mari îmbunătățiri mi se par mai degrabă cele de design. E un mare plus că nu mai trebuie să setezi trackere externe prin casă, îl face mai plug & play. Iar display-ul rabatabil te ajută să poți reveni rapid din realitatea virtuală în realitatea … reală. Casca tot mai are un fir care se conectează la ceafă. Este cel mai mare inconvenient din punctul meu de vedere, însă și acest fir poate fi eliminat cu ajutorul unui adaptor wireless (care se vinde separat). Iată și cerințele minime / recomandate:
Prețul pentru sistem este 3.949 lei, iar cei care-l comandă vor primi și un voucher de acces timp de 6 luni la platforma lor, denumită Viveport Infinity. Sunt acolo aproximativ 600 de jocuri și aplicații în VR.
Părerea mea este că rămâne în continuare un gadget prea exclusivist, greu de adoptat în masă și folosit acasă. Pe lângă cei 3.949 de lei pe care ar trebui să-i plătești pentru HTC Vive Cosmos, ți-ar mai trebui și un PC de 6.000 de lei – dacă nu mai mult. În total cel puțin 10.000 de lei ca să încerci realitatea virtuală acasă, pe pielea ta.
Eu văd asemenea dispozitive mai degrabă potrivite pentru o sală de jocuri, o aplicație integrată într-un muzeu sau un parc de distracții sau pentru designeri high end de mobilier sau birouri de arhitectură. Mai avem până să ne izolăm complet de lumea exterioară.
Discover more from revoblog.ro
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
“Eu văd asemenea dispozitive mai degrabă potrivite pentru o sală de jocuri, o aplicație integrată într-un muzeu sau un parc de distracții sau pentru designeri high end de mobilier sau birouri de arhitectură”
Pe bune? Nu vrei să știi la ce mă gândesc eu :))))))))))))))
Pentru … vizite la muzeu în VR? 😛