Hai să comentăm împreună rezultatele din primul tur al alegerilor prezidențiale

By | November 11, 2019

Eu nu sunt atât de surprins de rezultatele alegerilor. Principalul candidat pentru Dan Barna a fost Iohannis, un președinte care nu a făcut nimic timp de 4 ani. Doar că pentru români, să nu faci nimic este o performanță, în condițiile în care majoritatea aleșilor fac deservicii alegătorilor. Românilor le este frică în general de ce nu cunosc și preferă să voteze pe principiul: “lasă, că măcar p-ăsta îl știm“. Ca un leneș cu care ai stat 4 ani în casă. “Da, e leneș, dar măcar îl cunoaștem și știm că nu face probleme.“.

Decepția este de fapt că Barna nu a reușit să se impună în fața lui Dăncilă. E greu pentru un candidat de București, care a apărut peste noapte în scena politică, să scoată un scor bun la alegerile prezidențiale. Sunt convins că sunt și acum oameni care nu știu cine este Dan (Ilie) Barna. I-am pus al doilea prenume în paranteză pentru a demonstra încă o dată că este semi-necunoscut. Majoritatea oamenilor nu știau că are și acest prenume. Ori dacă i se făcea o campanie eficientă, oamenii trebuiau să știe totul despre el. De la pasiuni până la al doilea prenume și numărul de la pantofi. Așa este că lui Victor Ponta îi știți și acum al doilea prenume? Și faptul că-i pasionat de mașini?

Față de Barna, Dăncilă are o oarecare popularitate. Și pe lângă asta are și susținerea baronilor locali, care cu un ulei și o făină mai trag de niște voturi. Cred că toți cei care îl vedeau pe Barna în turul II erau un pic cam prea optimiști.

Lucrul cu adevărat dezamăgitor este prezența scăzută la urne. 47.66% este destul de puțin pentru prezidențiale, în condițiile în care am avut o vreme superbă, numai bună pentru plimbat și votat. Nu am o explicație. Probabil că pe fondul campaniei slabe. Nu a fost niciun candidat care să trezească un sentiment puternic în votanți. Nici de ură nici de apreciere.

Oricum, un lucru e clar. Dacă era Dan Barna președinte, acestă situație nu s-ar fi întâmplat.


Discover more from revoblog.ro

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

7 comentarii la “Hai să comentăm împreună rezultatele din primul tur al alegerilor prezidențiale

  1. Vlad

    Imi pare ca psd are cam acelasi rezultat ca la europarlamentare, in schimb usr a pierdut din procente in favoarea lui iohanis.

    Ma uitam si aseara la discursul lui. Tot ce zicea era ca nu psd. Bai nene, dar tu ce faci ? Altceva in afara de a nu fi din psd.

    Ma enerveaza, si chiar nu stiu ce sa fac in turul 2.

    Reply
    1. Revo Post author

      A avut și el un program, n-a știut să și-l facă cunoscut. USR a pierdut din procente și din cauză că la europarlamentare s-a votat partidul, nu un om specific din el. Că să fim sinceri, Barna nu-i vreun erou. Are mai multă carismă decât Iohannis, dar se putea mai bine.

  2. Sorin

    Tineretul 18-24 a fost varză, de altfel ca și prezența la vot, ceea ce demonstrează interesul pentru votare din partea românilor. Adică fiecare preferă să comenteze și să se lamenteze, să se certe fiecare cu fiecare, să-și susțină cu tărie părerile politice, mai mult sau mai puțin pertinente, fiecare se bate cu cărămida în piept că “..io le știu pe toate”, dar uite că atunci cînd trebuiau să demonstreze că sînt cu adevărat interesați de politică, iaca procentul de participare este unul care demonstrează de fapt fanfaronada acestor a-toate-cunoscători în ale politicilor.
    Și de altfel, atît timp cît nu participăm la vot, atunci ce valoare mai au “dorințele neîmplinite”, dorințele de mai bine și de un viitor mai luminos ? Acceptăm cu capetele plecate, ca vitele în jug, acceptăm pur și simplu și încercăm să ne amăgim că la alegerile următoare să iasă altcineva, nu se știe cine, doar… altcineva !
    Asta sîntem, așa sîntem noi românii și ne merităm soarta.

    Reply
    1. Revo Post author

      Tineretul nu prea mai este. Avem o populație îmbătrânită. Eu cred că atât este de fapt procentul tinerilor din țară și că datele pe care le folosesc cei de la BEC sunt învechite. Că prea iese la fel la fiecare alegeri.

    2. Vlad

      Care a fost procentul de participare pentru 18-24? De fapt pentru orice categorie de varsta.

      Eu am vazut un singur grafic, si ala cu numere absolute, pe categorii de varsta, dar fara sa stiu cati votanti posibili ar fi.

  3. Ciprian

    @Sorin @Revo

    Gresiti amandoi si cu tineretul si cu prezenta la vot.
    In aia 18 milioane de pe liste sunt inclusi si cei plecati din tara. Lista aia clar nu mai este de actualitate.
    Ba chiar fata de Europarlamentare au mai disparut 700.000 de persoane.

    “Numărul total de cetățeni cu drept de vot înscriși în Registrul electoral la data de 28 februarie 2019 este de 18.937.258”

    “Astfel, după efectuarea tuturor actualizărilor, situația numărului de alegători valabil pentru alegerile prezidențiale din data de 10 noiembrie 2019 este următoarea:

    Numărul total al alegătorilor înscriși în listele electorale permanente este 18.217.156 de cetățeni;”

    https://cetin.ro/intotdeauna-altii-sunt-vinovati-greselile-noastre/

    https://www.facebook.com/mantzyblog/posts/3131874006829947?__xts__%5B0%5D=68.ARBSkAKQMPGXtyHJ98PHOYUChhgoyCOotvYv4tvXepcHoG3BgKugk4qjf3nRWZZyGvQiv94tyeIW14T07-uusJHq9T5zIrVJZ4j2IdSzp966GSKg9R0LRi1S6EON89FogBE8NDOx7GHHDUF7Y2LwyVI15M8n3vaLi2e_78yvKhh2BaiKXHxLZFuJWYmiaYZCAuSuhOqglA6nXXLOpa6M_n_DPrgntyej6B0U7Ab1e_JMBoW7fCBEokT4MErWlE4eW_tB-mnl82EnKXVDk0XdRb7PPksHEBFgc_YaB8UspbBvQ7vhQI5KE319BOx4Z2dwRjb-bq7Qwj_MPfI4ha3vyA&__tn__=K-R

    http://www.roaep.ro/prezentare/stire/numarul-total-de-alegatori-inscrisi-in-registrul-electoral-la-data-de-28-februarie-2019/

    https://www.roaep.ro/prezentare/stire/numarul-total-de-alegatori-valabil-la-alegerile-prezidentiale-din-data-de-10-noiembrie-2019/

    Reply

Spune-ți și tu părerea: