Google demonstrează că nu înțelege nevoile utilizatorilor legate de AI printr-o reclamă absolut neinspirată

By | August 1, 2024

Vi se părea că reclama de la Apple în care și-au dat cu stângul în dreptul distrugând instrumente a fost jenantă? Se pare că Google simțea că a rămas în urmă la categoria “penibil”, așa că a simțit nevoia să iasă la rampă cu o reclamă cel puțin la fel de dubioasă.

Reclama “Google + Team USA” face dintr-o campanie de promovare a AI-ului Google, denumit Gemini.

Ce scenariu total credibil au găsit ei pentru a promova funcțiilor AI-ului? O poveste în care o fetiță îi scrie o scrisoare sportivului ei preferat, o olimpică din Team USA, folosind AI-ul Gemini.

Pentru că asta vrei să faci când simpatizezi o persoană și vrei să îi trimiți un mesaj personal. Pui robotul să-l scrie.

Este atât de artificial acest scenariu încât mă face să mă întreb dacă Google chiar înțelege pentru cine dezvoltă aceste funcții. Cred că următorul pas este o reclamă în care un copil îi scrie o scrisoare lui Moș Crăciun folosind Gemini.

Și zici că nici internet nu au cei care au gândit reclama. Pentru că dacă ar fi avut, ar fi citit probabil un comentariu legat de AI care circulă deja de vreo 2 luni și s-a dovedit foarte popular. Mă refer la cel în care o persoană spune ceva de genul “vrem ca AI-ul să rezolve task-urile repetitive astfel încât noi să ne concentrăm pe cele creative, nu invers”.

De fapt stai… acum mi-a picat fisa. Dacă reclama aceasta este făcută chiar de AI?!

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: