Ghidul Gault&Millau este similar cu ghidul Michelin pentru restaurante. Diferența este că se adresează doar restaurantelor din Europa, sistemul de rating este între 1 și 20 de puncte (Michelin are 1-3 stele), iar evaluarea este făcută de inspectori locali, nu de agenți proprii, ca la Michelin.
Punctele sunt acordate în funcție de calitatea mâncării, iar separat oferă comentarii despre servire, preț sau atmosferă. Cele sub 10 puncte nu sunt trecute în ghid, iar 20 de puncte nu sunt acordate aproape niciodată. În funcție de acest punctaj, restaurantele primesc între una si cinci bonete de bucătari.
În România cel mai bine clasat restaurant în ghidul Gault&Millau a primit 15 puncte. Este vorba despre Maize, din București. Restul ghidului poate fi consultat mai jos:
Sursă: Facebook-ul lor
Ghidul va fi disponibil și pe site, săptămâna viitoare.
Discover more from revoblog.ro
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
Eu nu am intalnit pe cineva sa laude mancarea de la Vacamuu. Nici macar sa zica ca merge. Drept urmare nu am ajuns. Acum ca apare in ghidul asta, poate o sa incerc, dar tot sceptica raman. Voi ati fost?
Eu am auzit și pro și contra despre ei. Va trebui să-i vizitez ca să mă conving 🙂
As fi facut o clasificare pe orase , fara ordine alfabetica.
La Kane am fost acum jumatate de an cred, mancarea ok, dar servirea extrem de proasta, pret ridicat.
Joseph are un meniu special, cred ca merita pozitionat putin mai sus.
Da, și mie mi se pare că ar fi fost mai utilă o clasificare pe orașe. Probabil va fi în varianta online a ghidului.