Pentru fotografi:
- Atat timp cat te afli pe spatiu public poti face poza la orice, chiar daca este vorba despre o proprietate privata (sau interiorul ei). Daca administratorul acelei proprietati private vrea sa tina ceva ferit de ochii lumi, este indatorirea lui sa ascunda acel lucru sau sa-l protejeze (de exemplu printr-un gard cat mai inalt).
- Daca apare semnul cu “fotografiatul interzis” nu ai voie sa faci poze.
Pentru agenti de paza, jandarmi, bodyguarzi si femei de serviciu temperamentale:
Sa presupunem ca seful te pune sa alungi oamenii care fac fotografii unui obiectiv care nu are afisat semnul de “fotografiatul interzis”. Atat timp cat esti pe spatiu public nu ai nicio autoritate in fata unui om care vrea sa faca o poza. Seful tau stie asta, fotograful stie asta, tu nu stii asta !
Deseori m-am pus in pielea unui agent de paza in fata a 50 de camere. Cel mai bun lucru pe care il poti face este sa ii explici fotografului ca ai prefera sa nu faca poza pentru ca te pune pe tine intr-o situatie sensibila in relatie cu seful. Sa rogi omul de la egal la egal sperand ca va intelege. Orice alta incercare de amenintare sau de folosire a fortei nu face decat sa inrautateasca situatia. Adu-ti aminte ca omul are camera in mana. Si daca poza sau filmarea ajunge la tv, primul lucru pe care-l va face sefu’ este sa se spele pe maini de tine.
Pentru companii si sefii serviciului de paza:
- Stiu ca agentii de paza sunt destul de dispensabili, dar de ce va incapatanati sa angajati imbecili ? Bodyguardul este primul om din companie care intra in contact cu publicul. El iti spune cum si unde sa parchezi masina, pe unde e intrarea, unde sunt scarile, unde e liftul, unde e receptia, unde e biroul x.
- O poza este reclama gratis. Daca nu vrei sa se vada ceva ascunde-l !
Lectura suplimentara:
vazut la Nicu pe blog.
Oricum stiu ca articolul meu nu-si are rostul. Nu cred ca exista paznici care sa caute pe net reguli de conduita.
Discover more from revoblog.ro
Subscribe to get the latest posts sent to your email.