Miercuri Samsung a introdus în România noile modele de foldables: Z Fold3 și Z Flip3. Asta este vestea bună. Vestea proastă pentru cei ca mine este că nu și un nou Note, so I am sad panda bear. Deci practic fanii Note nu au primit un nou model Note ci un nou model Not. (hehe, I’ll show myself out). 🙂
Cealaltă parte bună este că noile modele sunt mișto și este posibil să umple golul lăsat de Note. Principalul improvement la ambele telefoane față de modelele precedente este protecția IPX8. Apoi fiecare au diverse îmbunătățiri, luate separat.
Z Fold3
Este un pic mai ușor decât Z Fold2, are Gorila Glass Victus pe ambele părți. Display-ul interior (mare) a rămas la fel ca dimensiuni și performanțe cu cel de la Z Fold2. În schimb cel mic de la exterior a primit 120 Hz.
Și camerele principale au rămas la fel. Noutatea de la interior o reprezintă camera foto integrată în display (prima de acest fel pe care am văzut-o). Nu este perfect ascunsă pentru că este o densitate de pixeli mai mică în acea zonă (înțeleg că Xiaomi a prezentat o soluție cu densitate de pixeli mai mare), însă în marea majoritate a cazurilor nu cred că o vei observa. Cel puțin eu n-am observat-o din prima, ci d-abia după ce mi-a arătat-o cineva în mod explicit. Mai ales dacă pe fundal este un pattern, se va confunda ușor cu acesta.
Prețul recomandat pentru Z Fold3 este 8900 lei. Totuși, va veni cu o serie de avantaje la precomandă, cum ar fi: un voucher de 100 euro, buy-back pentru telefonul vechi, înlocuire gratuită a display-ului și un pachet cu o husă cu S Pen și încărcător rapid de 25W.
Z Flip3
Am constatat că Z Flip3 îmi place super mult și aici mi se pare un leap și mai mare față de precedentul model. Cea mai notabilă îmbunătățire este upgrade-ul display-ului mic secundar de la 1.1″ la 1.9″ și rezoluție mai bună. Ca dimensiuni, unfolded este un pic mai îngust decât Note20-ul meu și un pic mai lunguieț. Deși e o diferență de 9 grame față de Note20-ul meu, mi s-a părut mult mai light și manevrabil. Față de Z Flip-ul anterior a mai căpătat un boost la fast charging (de la 15W la 25W), la fast wireless charging (de la 9W la 11W) și reverse wireless charging.
Și leap-ul mare despre care spuneam? Dacă Z Flip-ul precedent a fost 1.550 € la lansare, Z Flip3 este 1.050 € (5.200 lei la noi). Cu excepția husei cu S Pen, și la Z Flip este valabilă oferta de lansare de la Fold3.
Și acum să trecem nasoalele în revistă.
Ce nu-mi place la ambele telefoane? La prima vedere bateriile mi se par prea mici. Z Fold3 are o baterie de 4.400 mAh, cu 100 mAh mai mică decât Z Fold2. Este doar cu 100 mAh mai mare decât cea de la Note20 5G, doar că trebuie să alimenteze mult mai mult display-uri. La Z Flip3 bateria a rămas la fel ca la modelul precedent: 3.300 mAh. Acum în practică rămâne de văzut cum se vor comporta aceste baterii, pentru că de când s-a lansat Note20 și până acum, Samsung a mai învățat niște șmecherii. De exemplu la Galaxy A52 am văzut un sistem de management al bateriei care m-a dat pe spate.
Altceva? Mă așteptam ca Samsung să găsească o soluție super-inteligentă să integreze și un S Pen, măcar pe Z Fold3 dacă nu și pe Z Flip3. Nu este așa. Samsung a scos un S Pen separat, pe care ar trebui să îl ții separat într-o husă și într-un buzunar. Știți voi, ca pe un … pix. Și pe deasupra nu poți folosi S Pen-ul de la Note20 pe display-ul de la Z Fold3 pentru că îl zgârii.
Și o ultimă părere despre cele două modele. Aș putea să bag mâna în foc că sunt infinit mai fiabile decât modelele precedente. La petrecerea de lansare Samsung a lăsat 28 de telefoane la liber, să se joace fiecare cum vrea cu ele. Fără nici cel mai mic stres că s-ar putea întâmpla ceva cu ele.
Galaxy Buds2
A fost prezentată și noua serie Galaxy Buds2, un nou model de căști cu ANC, cel mai mic și mai ușor din gama Samsung. Sunt Bluetooth 5.2, au protecție IPX7 și încărcare wireless. Cu ANC on au autonomie pentru ascultarea muzicii de 5h + 20h cu tot cu cutia. Sau 7.5 + 29h cu ANC off. În convorbiri rezistă 3.5h + 13 ore.
Prețul mi se pare key selling point. La 750 lei (probabil vreo 500 când vor fi la reducere) se vor vinde mult mai ușor decât celebrele Sony care probabil că sunt mai bune pe ANC, dar și mai scumpe.
Galaxy Watch4 și Galaxy Watch4 Classic
I don’t normally do smart watches buuuuut, acestea sunt primele modele pe care Samsung le scoate cu WearOS, în colaborare cu Google. So kind of a big deal. Avantajul WearOS este că acum pe ceasuri se pot adăuga și aplicații 3rd party precum adidas Running, Calm, Strava, Spotify șamd, direct din Play Store.
Pe partea de wellbeing, ceasurile au un senzor destul de avansat care poate măsura ritmul cardiac, tensiunea arterială, saturația de oxigen din sânge și poate detecta aritmii.
În principiu diferențele dintre Watch4 și Watch4 clasic sunt de design și dimensiuni. Specificațiile sunt cam la fel.
Watch4 este – citez: “opțiunea modernă, minimalistă, concepută pentru o utilizare versatilă pe tot
parcursul zilei”. Vine în dimensiuni de 40 și 44mm și prețurile încep de la 1300 lei pentru varianta Bluetooth și 1800 lei pentru varianta LTE cu eSIM.
Watch 4 Classic este “pentru cei care sunt în căutarea unui design premium, atemporal” și are bezel rotativ. Dimensiunile sunt de 42 și 46 mm (gândiți-vă de două ori înainte de a lua un ceas de 46mm), iar prețurile vor porni de la 1800 lei pentru varianta Bluetooth și 2100 lei pentru varianta LTE.
Discover more from revoblog.ro
Subscribe to get the latest posts sent to your email.