Galaxy S25, S25+ și Galaxy S25 Ultra. Câteva păreri după un scurt hands-on

By | January 24, 2025

Ca de obicei, am putut vedea seria Galaxy S25 cu puțin timp înainte de lansarea oficială. Precomenzile au început deja, așa că pe eMAG găsiți deja Samsung S25, Samsung S25 Plus și Samsung S25 Ultra. Oferta de precomandă include dublarea spațiului de stocare, iar livrările telefoanelor încep cu 7 februarie, poate chiar un pic mai devreme.

Samsung S25 și S25 Plus

Modelele S25 și S25 Plus rămân cu aceleași dimensiuni de display-uri ca anul trecut, adică 6.2″ și 6.7″, cu același display, dar cu protecție Corning Gorilla Glass Armor 2. Chipset-ul este acum un Snapdragon 8 Elite Made For Galaxy, deci un fel de Snapdragon 8 Gen4, care vine și cu 12 GB RAM.

Bateriile rămân aceleași însă Samsung susține că autonomia a crescut cu până la o oră pe video pentru fiecare model. Poate prin optimizări, poate prin faptul că noul procesor este mai eficient. Tot conform Samsung, răcirea a fost îmbunătățită cu 15%, iar ray tracing-ul a fost îmbunătățit pe noul chipset.

Camerele au rămas la fel pe hârtie, însă Samsung spune că a umblat “sub capotă” la ele. Pe partea hardware vorbim de lentile noi tratate antireflex, lucru care oricum era bun pe Samsung. Pe partea software vorbim de un nou procesor de imagine, procesor care are rol și în îmbunătățirea funcției de portret prin controlul mai precis al iluminării și al tonului de culoare.

Samsung a rafinat și secțiunea de “Nightography”, care acum știe să facă diferența mai bine între cadrele statice și cele dinamice și să ajusteze ca atare viteza de declanșare probabil.

A apărut prin galerie și o funcție de “Best Face”, care știe să combine mai multe fotografii de grup pentru a genera una în care toți cei prezenți zâmbesc.

Bineînțeles că Samsung a inclus noi funcții și pe partea de AI. Gemini este puternic integrat cu telefonul și preia comenzi direct în limba română. AI Select este acum o funcție nouă care în combinație cu Circle to search te ajută la selectarea mai rafinată a informațiilor relevante de pe display. Poți selecta mai rapid un număr de telefon dintr-o poză prin Circle To Search + AI Select. Am văzut și un demo prin care îl rogi pe Gemini să se uite la un video pe YouTube cu o rețetă și să salveze rețeta sub formă de notă pe telefon. Mă văd făcând asta.

Există și o funcție denumită “Now Brief”, care îți preia informațiile din mai multe surse (mail, mesaje, calendar) și îți oferă un briefing al zilei pe … Now Bar. Now Bar este o casetuță în zona de jos a display-ului care-i un fel de alternativă Samsung la Dynamic Island.

Cea mai cool funcție mi se pare cea prin care poți genera o imagine doar pe baza unui text. Puteai face asta și înainte dacă desenai forma a ceea ce îți dorești să vezi, dar acum îi poți scrie.

Gama S25 vine cu Android 15 și 7 ani de update-uri. Așa cum se zvonea, cei care vor cumpăra orice device din gama S25, vor primi 6luni de Gemini Advanced + 2 tb spațiu de stocare gratuit.

Toate funcțiile de mai sus sunt valabile și pentru S25 Ultra.

samsung s25 pari

Samsung S25 Ultra

Aici schimbările sunt mai evidente. Display-ul lui S25 Ultra are acum 6.9″, cu 0.1″ mai mare decât la modelul precedent. Dar cea mai vizibilă schimbare la capitolul design este faptul că nu mai are colțuri, ci acum este mult mai ergonomic rotunjit. Display-ul este destul de împins către ramă, cu niște margini aproape inexistente. S25 Ultra este un pic mai îngust, un pic mai subțire și un pic mai ușor decât S24 Ultra.

La capitolul cameră Samsung merge pe aproape aceeași rețetă ca anul trecut. Au făcut o singură schimbare, în privința camerei ultrawide, care acum are senzor de 50 MP. Teoretic această schimbare ar trebui să ofere atât fotografii ultra-wide mai bune, dar și fotografii macro mai bune, pentru că pentru macro, telefonul face crop pe acest senzor.

La capitolul video mai apare o funcție interesantă și anume posibilitatea de a filma video Log. Este mai degrabă o funcție pentru creatorii de conținut mai avansați. Nici măcar eu nu folosesc așa ceva, care sunt mai “pro user”. Mă încântă însă funcția “Audio Eraser”, care detectează vocea ta din clipuri și o poate separa mai bine de zgomote de fundal, muzică, zgomotele naturii sau bormașina vecinului.

Bateria rămâne aceeași, de 5000 mAh, însă pentru încărcarea wireless Samsung a trecut acum la standardul qi2 pe toată gama S25. Acest lucru înseamnă că prin adăugarea unei huse cu magnet circular, se deschide un univers mult mai vast de accesorii.

Din păcate S25 Ultra are și un mare minus. S Pen-ul acum nu mai are bluetooth, deci din păcate adio gesturi și adio declanșare de la distanță. Trebuie sa recunosc că sunt dezamăgit de această decizie a celor de la Samsung. Folosesc destul de des S Pen-ul ca să pornesc și să opresc filmarea atunci când telefonul este montat pe un trepied sau atunci când mai fac câte o poză de grup și pun telefonul pe vreo masă, sprijinit de cine știe ce obiect. Da, sunt moduri de a face asta în continuare, dar preferam S Pen-ul cu Bluetooth. Chiar nu pot să înțeleg ce a fost în spatele acestei decizii. Cost reduction? Autonomie cu 5 minute mai mare? Nu știu…

Prețurile sunt următoarele:

  • Samsung S25 cu 128 GB: 4.499 lei;
  • Samsung S25 cu 256 GB: 4.799 lei;
  • Samsung S25 cu 512 GB: 5.399 lei;
  • Samsung S25+ cu 256 GB: 5.699 lei;
  • Samsung S25+ cu 512 GB: 6.299 lei;
  • Samsung S25 Ultra cu 256 GB: 7.199 lei;
  • Samsung S25 Ultra cu 512 GB: 7.799 lei;
  • Samsung S25 Ultra cu 1 TB: 8.999 lei

În concluzie, sunt convins că noua serie S se va vinde la fel de bine ca și până acum. Cred că ar trebui să ne bucurăm că prețurile au rămas aceleași cu anul trecut. Cârcotașii ar putea spune că nu s-a schimbat nimic. Însă dacă te uiți mai în detaliu sunt tot felul de îmbunătățiri mici, care în final ajuns să cântărească și să ofere un feeling de upgrade.


Discover more from revoblog.ro

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Spune-ți și tu părerea: