Galaxy Note 10 Plus – autonomie și performanță

By | October 14, 2019

Seria Note a venit întotdeauna cu cele mai bune specificații în momentul lansării, așa că așteptările au fost mari și pentru Galaxy Note 10+. Această gamă este făcută pentru genul de utilizatori care vor maxim de performanță, fără compromisuri.

Și Samsung a livrat și de această dată. Nu am simțit niciun moment de slăbiciune cât timp am folosit telefonul. Toate funcțiile s-au lansat rapid, aplicațiile se încarcă foarte repede, switch-ul între ele se face ok. Nu am avut nicio problemă nici măcar atunci când am făcut multitasking cu două aplicații deschise în split-screen. Nu sunt mare gamer pe mobil, însă am fost mulțumit de viteza cu care a randat clipurile video pe care le-am editat.

Procesor, RAM, memorie

Modelul de Galaxy Note 10+ pe care îl folosesc are un procesor pe arhitectură de 7 nanometri, bazat pe chip-ul Exynos 9825 și 12 GB RAM. Partea amuzantă este că spațiul de stocare – 256 GB este mai mare decât SSD-ul de la laptopul pe care îl folosesc. Judecând după ritmul în care folosesc eu telefoanele, 256 GB sunt arhi-suficienți. Însă dacă nu, pot să mai adaug oricând un card microSD până la 1 TB.

Cât ține bateria la Galaxy Note 10+ ?

Dar la Galaxy Note a fost întotdeauna vorba despre autonomie. Având în vedere specificațiile ridicate și display-ul imens, nu știam la ce să mă aștept de la autonomie. Din fericire, bateria de 4.300 mAh (cea mai mare de până acum de pe un Note) oferă autonomie pentru o zi și jumătate – două. Cu datele și wifi-ul activate cam în permanență, luminozitatea setată automat la jumătate, GPS activat în permanență, folosit Waze 10-20 de minute pe zi și Bluetooth 20-30 de minute, telefonul rezistă două zile, cu screen time de aproximativ 4 ore. Dacă îți dai cu adevărat silința și duci screen time-ul la 5 ore, tot poți sta liniștit timp de o zi.

Oricum, a trecut deja ceva timp cât să nu ne mai fie frică de quick charging. Telefonul se încarcă în aproximativ 1 oră și 10 minute, iar 30 de minute de quick charge sunt de ajuns pentru o zi de folosire. Dacă nu-ți plac firele, ai la dispoziție fast wireless charging 2.0, cu 15W. Și dacă vrei să-i ajuți și pe ceilalți, sau să-ți încarci wireless alte dispozitive, spatele oferă reverse wireless charging cu 9W.

Conectivitate

Și la acest capitol, Note 10+ stă foarte bine. În primul rând are slot hibrid pentru un al doilea SIM sau card microSD. Încă o funcție care consider că ar trebui să fie standard pentru toate telefoanele.

Apoi suportă toate protocoalele de Wi-Fi posibile: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/ax. Adică inclusiv Wi-Fi 6. Nu am avut cu ce să testez Wi-Fi 6, însă am testat calitatea recepției prin metoda standard. Mers în cea mai îndepărtată cameră de router și constatat că totul este în regulă cu conexiunea.

În rest, NFC, Bluetooth 5.0, aptX și conexiune la toate cele patru sisteme de sateliți: A-GPS, GLONASS, BDS și GALILEO. Toate acestea “îmbrăcate” într-o carcasă rezistentă la praf și apă adâncă de 1.5 metri timp de 30 de minute (IP68) și cu un display protejat de Gorilla Glass 6 pe față.

What more can you ask?


Discover more from revoblog.ro

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Un comentariu la “Galaxy Note 10 Plus – autonomie și performanță

Spune-ți și tu părerea: