Am văzut Z Fold6, Z Flip6, Buds3 Pro și altele

By | July 10, 2024

Am pus mâna pe noile pliabile de la Samsung, îndeajuns încât să-mi formez o părere, pe care o redau mai jos.

Galaxy Z Fold6

Este un pic mai scurt și un pic mai lat cu un milimetru față de modelul anterior. Primul feeling este că telefonul este mult mai subțire. Se pliază perfect, nu mai are acel gol la balama și este mult mai ascuțit.
Cântărește cu 14 grame mai puțin și chiar se simte mai ușor. Parcă nu mai simți că ții în buzunar un mini-laptop, ci chiar un telefon.


La capitolul construcție, merită menționat faptul că telefonul are acum protecție IP48, ceea ce înseamnă că este și mai bine protejat împotriva particulelor de praf.
Display-ul a crescut foarte puțin, la 6.3 inch, dar acum este mult mai luminos, cu o luminozitate maximă de 2.600 niți.


În rest, are același sistem de camere ca acum 3 ani, cu mențiunea că la camera de selfie, cea de sub display, parcă se vede o îmbunătățire a calității imaginilor.

Chipset-ul este Snapdragon 8 Gen3 for Galaxy și telefonul vine cu 12 GB RAM.
Are aceeași baterie, de 4400 mAh, iar încărcare a rămas tot la 25W.
La capitolul software, Samsung a mai pus câteva funcții cu AI. Am găsit o funcție care îți transformă selfie-ul într-o schiță și îți poți alege stilul schiței.
Mi s-a părut amuzantă și o funcție prin care tu desenezi silueta unui obiect peste o fotografie, iar telefonul generează obiectul. Am desenat la întâmplare un cerc în jurul brațului și telefonul mi-a generat… o chiflă. Vedeți pe video aceste două funcții.

Cam atât despre Z Fold6, aș zice că este un update incremental, care nu schimbă radical telefonul, dar îl îmbunătățește. Chiar dacă pe hârtie nu pare mare lucru, în realitate, telefonul mi s-a părut foarte diferit ca feeling față de generația anterioară. Cred ca singurul lucru pe care l-aș fi vrut în plus ar fi fost o încărcare rapidă cu adevărat rapidă.

Fold 6 va fi disponibil pe 24 iulie iar prețul va porni de la 9999 lei.

Galaxy Z Flip6

Să trecem acum și la Z Flip6, unde îmbunătățirile sunt mai consistente, deși la exterior nu pare. Spun asta pentru că dimensiunile lui Flip 6 rămân practic neschimbate față de generația anterioară. La fel și dimensiunile display-urilor.


Am verificat și pe display-ul mic și situația este la fel ca în trecut, în sensul că nu poți rula chiar orice aplicație, ci doar câteva special adaptate de Samsung pentru el.

Prima îmbunătățire considerabilă este cameră principală, care crește în sfârșit la 50 de MP în timp ce restul camerelor rămân neschimbate. Cred că aceasta este cea mai mare și totodată cea mai așteptată îmbunătățire.
Mai este însă ceva foarte cerut de utilizatori. Bateria a fost acum mărită la 4000 mAh, ceea ce ar trebui să ofere un plus de autonomie.
Pe lângă asta, telefonul are integrată acum și o cameră cu vapori pentru răcire, ceea ce ar trebui să ducă la performanțe mai bune și autonomie mai mare.
Chipsetul este tot Snapdragon 8 Gen3 și telefonul vine cu 12 GB de RAM.


Mi se pare că anul acest Samsung pare că mizează mai serios pe Flip, care în sfârșit devine un telefon fără compromisuri. Are și cameră, are și baterie, are tot ce-i trebuie.
Prețul va fi 5999 de lei la lansare.

Buds 3 Pro și Buds 3

Am văzut și noile căști și îmi plac. După cum probabil că știți, Samsung a schimbat forma lor. Nu mai sunt în stilul boabelor de fasole pe care le bagi în ureche ci acum au o codiță în stilul majorității căștilor.

La Buds 3 Pro cutia este acum mai plată față de Buds 2 Pro și un pic mai înaltă. Îmi place și ideea cu cutia cu geam semi-transparent. Cutia cu tot cu căști cântărește undeva aproape de 50 de grame.

Ca design, căștile sunt foarte colțuroase la exterior, cu muchii “tăioase”. Cred că au ales această abordare ca să se diferențieze cât mai bine de restul produselor din piață. Cântăresc 5.4 grame fiecare.

Căștile au pe lateral o bandă luminoasă care se aprinde atunci când le scoți din cutie. Poți configura din aplicație dacă banda luminoasă să rămână aprinsă, să pulseze sau să licăre. Samsung spune că această bandă este utilă și în cazul în care îți scapă casca într-un loc întunecos, pentru că poți să o găsești mai ușor.

Codița este cumva triunghiulară, iar în partea de jos căștile au culori diferite (bleu și portocaliu) pentru a fi diferențiate ușor.

Controlul pentru muzică este pe codiță. Cu slide în sus sau în jos modifici volumul, iar din aplicație selectezi ce acțiune să facă atunci când strângi de acea codiță (skip la melodie, pauză, sau să activeze/dezactiveze ANC sau Ambient Mode).

ANC-ul mi se pare foarte bun la Buds2 Pro, așa că mă aștept să fie cel puțin la fel de bun și la Buds 3 Pro. Am văzut că ai și slider pentru volumul Ambinet Mode. Au de toate. Mă aștept să fie niște căști excelente.

Ca autonomie, Samsung spune că vor oferi 6 ore de redare muzică cu ANC activat și 26 de ore cu tot cu bateria cutiei. Fără ANC vor fi 7 ore cu 30 de ore.

Ca design Buds 3 arată aproape identic, însă nu au banda de led și nici protecții de silicon pentru ureche. Sunt și o idee mai ușoare, cu 4.7 grame fiecare, însă puse în carcasă cântăresc la fel ca Buds3 Pro.

Din punct de vedere al sunetului, Buds3 Pro are doar ANC, nu și Ambient Mode sau detecție de voce. Și autonomia este similară, cu un maxim de 5 ore pentru ascultat muzică cu ANC și 24 de ore cu tot cu cutie, iar fără ANC 6 cu 30 de ore. Ambele modele de căști au protecție IP57.

Am mai văzut și Watch7 și Watch Ultra, urmează mai multe detalii despre ele. Din păcate Galaxy Ring încă nu a fost prezentat în România. Se pare că se mai lucrează la “traducerea” anumitor funcții care trebuie legate cu contul Samsung, însă părerea mea este că va veni în curând.

 

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

5 comentarii la “Am văzut Z Fold6, Z Flip6, Buds3 Pro și altele

  1. Alex

    Sunt cateva cifre eronate/ incomplete legate de autonomia castilor:
    ` 7 ore de redare muzică cu ANC activat și 30 de ore fără ANC`. 30 cu tot cu, carcasa.
    La ambele casti aceasi greseala. Restul articolului nu l-am citit.

    Reply
    1. Revo Post author

      Dap, am scris în grabă acolo și am greșit. Am rezolvat acum. Mersi de atenționare!

  2. Alex.

    Poți rula orice aplicație pe ecranul exterior.. Chiar Samsung produce aplicatia respectiva și totul funcționează f bine încă de pe vremea Flip5

    Reply
    1. Revo Post author

      La flip nu poți rula orice pe display-ul mic, decât dacă ai Goodlock instalat.

Spune-ți și tu părerea: