Săptămâna trecută eMAG a lansat categoria fashion. Printre sub-meniurile de acolo se regăsește și unul care pe mine mă interesează în mod special: ceasuri. Acum că sunt mai conectat ca niciodată cu piața, haideți să vă spun niște detalii interesante.
În primul rând, nu ar trebui să aveți părere de rău că la eMAG categoria nu este așa de bogată ca la alte magazine online ci ar trebui să vă bucurați că brandurile de ceasuri aflate la vânzare sunt foarte bine selecționate. Haideți să luăm brandurile pe rând și să le analizăm:
Detomaso – Nu am mai auzit de ei însă văd că este vorba despre o firmă nemțească. Pentru ceasuri cumpără mecanisme japoneze de la Miyota, aceeași companie care face mecanisme pentru Seiko, Citizen, Invicta, Festina sau Jacques Lemans. Am văzut însă că au și ceasuri bazate pe mecanisme elvețiene ISA sau Ronda.
Invicta – Companie elvețiană la origine care a fost puternic afectată când a apărut mecanismul quartz în anii ’70 și în cele din urmă s-a închis. S-a redeschis în anii ’90 și a fost cumpărată de americani, de atunci sediul este în Florida. Grijă la ei, pe lângă mecanisme japoneze și Ronda, mai au și derapaje cu mecanisme chinezești. Nu știu dacă sunt în oferta eMAG cele cu mecanism chinezesc.
Swiss Military by Chrono – Ei sunt într-adevăr o filmă elvețiană, dar cu istorie mai recentă ce-i drept. Fiind puritani, nu folosesc decât mecanisme elvețiene. Nu numai Ronda, dar și ETA, care pot fi regăsite pe ceasuri precum Tissot sau Longines.
Zeppelin – Este un sub-brand al nemților de la POINTtec, cei care mai produc și Junkers sau Maximilian. Sunt tineri pe piață, au apărut în 1987. Mă bucur să aflu că folosesc mecanisme Miyota cărora le mai aduc și mici îmbunătățiri, dar și mecanisme ETA sau Ronda.
Engelhardt – Mai bine stați de-o parte. Ştiu că arată bine, dar sunt ceasuri chinezești cu nume pompos. Nu spun că sunt neapărat proaste, doar că nu își merită banii. Probabil la ele veți vedea reduceri substanțiale (50% probabil) și se vor vinde ca pâinea caldă.
Caravelle New York by Bulova – Reprezintă redenumirea brandului american Bulova, pentru a sugera apropierea de zona fashion. Nu știu de ce ai complica numele unui ceas care oricum este prestigios. În fine, ei își fac mecanismele lor, în propria fabrică.
Lucien Piccard – Tot americani, folosesc mecanisme elvețiene ISA pentru quartz-urile simple și mecanisme Miyota pentru cronograf. Sunt o firmă de duzină care și-a ales un nume pompos care să atragă clienți, neavând tradiție în spate. Măcar le-aș cumpăra cu mai multă tragere de inimă decât pe cele produse de Engelhardt. Şi acestea cred că vor avea reduceri majore.
Cornavin – Este un brand care era popular prin anii ’60. Cred că pe asta s-a bazat și eMAG atunci când a ales să aducă doar colecția Bellevue de la ei. La noi au fost cunoscuți pentru că la un anumit punct firma din Geneva și-a deschis câteva fabrici, inclusiv în fostul bloc sovietic. Ceasurile produse de fabrica din URSS aveau în interior mecanismul de la ceasurile rusești Raketa. Oricum, acum au mecanisme elvețiene (Ronda), mă bucur că au reînviat. Pare un ceas perfect pentru cei care sunt îndrăgostiți de Atlantic-urile vintage.
Şi mă opresc aici cu enumerația, despre restul brandurilor voi scrie într-un articol separat, pentru a nu-l lungi pe acesta prea mult. Am lăsat tocmai ce era mai bun pentru următorul 🙂
Ceasurile nu sunt vândute numai de eMAG ci și de către Smart Solutions (adică magazinul online CautCeas.ro) și TopCeas.ro. Nu pot să spun decât că este un început bun și că ceasurile mi se par bine selecționate. Dacă va avea cineva vreodată șansa să comercializeze branduri importante online, eMAG sunt cei care au ceea ce le trebuie.
Discover more from revoblog.ro
Subscribe to get the latest posts sent to your email.