Doar 30% dintre participanții la Pilonul II de pensii private au peste 10.000 lei în cont. Nu e cam puțin?

By | January 23, 2020

Într-un comunicat emis de Asociația pentru Pensiile Administrate Privat din România se spune că “circa 2,1 milioane de participanți la Pilonul II de pensii private, adică 30% din total, dețin în acest moment peste 10.000 lei în conturile personale din fondurile de pensii”.

Eu nu știu exact ce-i cu pensia Pilonul II. Când m-am angajat mi-a venit acasă o scrisoare care spunea că am fost repartizat la Aegon și aia a fost. Ca pălăria din Harry Potter, care decide dacă ești Slytherin sau Gryffindor, doar că la mine a fost Aegon. De atunci nu prea am avut timp să mă documentez prea bine ce presupune acest Pilon II. Am în plan să o fac pentru un articol viitor.

Știu însă că pot verifica soldul și o mai fac acest lucru o dată pe an. Așa am ajuns la concluzia că 10.000 de lei este foarte puțin. Adică în condițiile în care m-am angajat de prin 2014 și nu mi se pare că am avut un salariu mare, am depășit deja acei 10.000 lei. Chestia asta mă sperie. Oare chiar atât de mici sunt salariile în general? Dacă eu am atât, oare ce salarii au restul de 70% din români, care cotizează din 2008 și încă nu au trecut de 10.000 lei?

Cu alte cuvinte, eu credeam că sunt sărac, dar constat că suntem cu toții săraci.

Sursa: Hotnews


Discover more from revoblog.ro

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

3 comentarii la “Doar 30% dintre participanții la Pilonul II de pensii private au peste 10.000 lei în cont. Nu e cam puțin?

  1. Adi

    Eu sunt la Allianz si am “adunat” ceva mai mult dar trist mi se pare.
    Intenționez sa particip facultativ la pilonul 3 luna de luna.

    Reply
  2. Mihai

    Tot la Aegon sunt și eu și m-am uitat acum în cont. Am in jur de 18000 în condițiile în care lucrez de prin 2005, dar am văzut și care e cauza. Am avut perioade în care am lucrat cu salariul minim pe cartea de munca și restul in mână și știu sigur că și acum se practică asta la firme de IT care par serioase de afară. De exemplu, prin 2015 am lucrat la o astfel de firma și contribuția era de 40 de lei pe lună la pilonul de pensii, fata de 190 de lei când luam salariul întreg pe carte, iar astea erau la un salariu de aproximativ 3000 de lei. Daca as fi lucrat mereu doar pe salariul minim aveam sub 10000 acum, așa că probabil asta este cauza principală a acestei probleme.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: