Mi-am făcut și eu timp în sfârșit să mă uit la eventul Apple de acum câteva zile. Aș fi putut să vă povestesc din “auzite” mai devreme, dar mie îmi place să văd cu ochii mei.
Mai întâi legat de show-ul propriu zis aș putea spune că în comparație cu cel de la Samsung este ca un concert rock după o petrecere de la casa de cultură a studenților din Dorohoi. Şi din nou aplauze, au reușit să mențină publicul interesat timp de două ore.
iPhone 6
Nu mă deranjează neapărat că nu au inovat. Uitați-vă la toate telefoanele high end lansate anul acesta. Au vreo inovație înglobată? Mai degrabă aș sancționa faptul că s-au contrazis ca niște politicieni la capitolul “mărimea optimă a ecranului”. Anul trecut spuneau că nu-l vor mări mai mult de dimensiunea iPhone-ului 5. Dar asta nu înseamnă că nu sunt în favoarea unui display mai mare.
Actualul model de iPhone 6 este cel mai subțire de până acum. Are într-adevăr geam dintr-un compozit sticlă-safir. Este disponibil în varianta de 4.7″ și cea de 5.5″.
La capitolul interfață, au pus niște taste dedicate pentru cut, copy, paste pe tastatură. “Reacheability” mi se pare din nou o funcție excelent implementată. Dai double tap pe butonul de home screen și conținutul de pe ecran “coboară” ca să-l poți atinge cu degetul fără să a fi nevoit să întinzi tu degetul până în partea de sus a display-ului.
O funcție interesantă: WiFi calling. Poți da un telefon folosin rețeaua wifi, când telefonul nu mai este în zona de acțiune a routerului, trece automat pe conexiunea de date.
Niște cifre impresionante despre chip-ul A8: modelul precedent, A7, avea 1 miliard de tranzistoare. A8 are 2 miliarde și este și cu 13% mai mic.
Cameră: iPhone are acum și funcția de time-lapse pentru filmarea video. Şi filmarea în slow motion este excelent implementată. Îmi place că poți filma normal și apoi în același video poți trece pe slow motion. Nu ca la Samsung, unde nu poți decât să înregistrezi întreg clipul în slow motion sau la viteză normală.
Diferențe între iPhone 6 și iPhone 6 Plus: primul are 1GB RAM, al doilea 2 GB RAM ambele au 1GB RAM. Primul are stabilizare de imagine (IS), al doilea are optical image stabilisation (OIS). Şi cam atât. Nu aveți de ce să vă plâgeți de displayul mare. iPhone 6 este aproape la fel ca Iphone 6 Plus.
Apple Pay , plata prin NFC, este o chestie veche de când lumea pentru Android. Însă Apple a știut s-o implementeze. A înțeles că nu e de ajuns să ai o soluție, dacă nimeni n-o folosește. Așa că a vorbit cu marile lanțuri de magazine. Şi de moment ce a intrat McDonalds în joc, va prinde sigur tracțiune. Ah, sigur, în România nu va exista în următoarea eră.
Da, vor fi un hit, la fel ca oricare alte produse Apple. Şi cel cu displayul de 5.5″ devine atractiv chiar și pentru persoane ca mine. Never say never.
Discover more from revoblog.ro
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
Tradatorule!!!
Pentru 2 GB de RAM e atractiv sau ca are display-ul mai mare?! 🙂
Pentru display-ul mare. Am deja 3G de RAM pe telefonul meu 😀