De ce e mai mișto un Google Home decât o boxă bluetooth

By | December 14, 2020

Aveam deja câteva boxe bluetooth de care eram mulțumiți prin casă și ni se păreau de ajuns, așa că Google Home a stat vreo doi ani în cutie înainte să-l instalăm. L-am instalat pentru că voiam să testez mai bine un TV cu Android și am ajuns să-l folosim permanent. Am constatat că într-adevăr, face niște șmecherii, îți intră cumva pe sub piele, te face să-l adopți și să uiți de boxele bluetooth.

De ce e mai mișto decât o boxă bluetooth?

În primul rând pentru că e mereu pornit. Când vrei să asculți muzică nu stai să cauți boxa, s-o pornești și să te pair-uiști. Avem și un sistem audio cu Bluetooth, dar ca să-l trec pe bluetooth trebuie să mă ridic de pe canapea și apăs pe un buton. Deosebit de neplăcut. Cu Google Home stau pe canapea și doar zic “Hey Google, play some music!”. E mișto și că dacă mă sună cineva, pot să dau volumul mai încet și să răspund la telefon în timp ce ascult muzică. Pe boxa bluetooth se oprește muzica și de multe ori trebuie să fii atent să nu îți redea convorbirea pe boxă.

Muzica se aude foarte ok pe Google Home Mini și surprinzător de bine pentru Google Home normal, care arată ca un Ambi Pur. Nu știu cum au reușit să-l construiască în așa fel încât să se audă și bass-ul.

google home romania

A doua la mână, ai propriul tău Alfred. “Hey Google, turn off the lights!”, “Hey Google, how’s the weather?”. Veți spune că-i mai ușor să iei telefonul în mână și să deschizi aplicația de vreme. Nu când te grăbești dimineața spre muncă și cu o mână îți închei cămașa, cu cealaltă muști din sandwich și cu cealaltă te încalți. Ați înțeles voi 🙂

A treia la mână: știe chestii. Când nu mai ții minte cum se numea băutura aia din Coreea, poți să-l întrebi: “Hey Google, what’s the traditional drink in South Korea?”. Ah, da, soju era! Bineînțeles, există o șansă destul de mare să interpreteze prost accentul tău est-European și să-ți spună o bălărie, dar de cele mai multe ori este amuzant. ” – Hey Google, search for “Gordon Ramsey dinner recipes” on YouTube. / – Ok, playing Christmas Carols!”

Update: Și a patra la mână, dacă mai cumperi câteva boxe poți crea un sistem audio wireless cu difuzoare în fiecare cameră.

Are și niște neajunsuri. În primul rând că fiind conectat la priză, nu-l iei cu tine în altă cameră, ca pe o boxă bluetooth. Google ar vrea să cumperi câte unul pentru fiecare cameră dacă se poate.

În al doilea rând, după ce-l folosești vreo două luni, probabil că Google te cunoaște mai bine decât proprii părinți. Aici îmi place să cred că faptul că Google Assistant nu este tradus și în română vine și cu un avantaj. Proabil că Google nu-ți înțelege complet conversația cu soția, ci doar recunoaște anumite branduri. Aude Domestos, Vanish și Persil și face el legătura. Are buton de mute la microfon, but “ain’t nobody got time for that“.

Una peste alta, deși ne-a luat doi ani să-l băgăm în priză (și patru de la lansare), acum ne place. Dacă vă bate gândul să-l încercați, sfatul meu este să începeți cu un Nest Mini, că-i mai ieftin.


Discover more from revoblog.ro

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

3 comentarii la “De ce e mai mișto un Google Home decât o boxă bluetooth

  1. A

    Sfatul meu ar fi fix in directia opusa, daca tot vrei sa faci o treaba mergi direct la un smart display (nest hub 7″ sau lenovo smart display 8″). E diferenta mare intre o simpla boxa si un display din multe puncte de vedere. Si daca ai rabdare poti prinde preturi foarte bune, in jur de 60-70 eur fiecare dintre exemple (Amazon, eBay etc.). Combinate cu chestii smart de la Sonoff sau Tellur ies automatizari care ajuta mult in casa.

    Reply
  2. Madalin

    Am Google Home Mini si nu mi se pare ca se aude prea bine muzica, mai ales daca il compar cu Amazon Echo Dot care are aproape aceleasi dimensiuni si are un sunet net superior.

    Reply
    1. Revo Post author

      Da, de fapt Home Mini nu am testat. Când am zis că muzica se aude foarte ok pe Home Mini în articol mă refeream la Nest mini, care de fapt este Home Mini 2.

Spune-ți și tu părerea: