Dacia Jogger se vinde excelent, depășește VW Passat și este al patrulea cel mai vândut break din lume!

By | August 7, 2024

Se pare că Dacia a inventat din nou un produs care are mare succes. Vorbesc despre Jogger, bineînțeles. Da, despre acea mașină la care românii strâmbă din nas din cauză că i se vede tabla la interior sau mai știu eu ce elucubrație.

Jogger reușește cumva să fie o shaorma cu de toate care se vinde foarte bine la nivel global. Este și pe placul celor care vor un break încăpător și economic pentru familie, este și pe placul celor care au nevoie de 7 locuri, este și pe placul celor cărora își doresc un crossover dar nu sunt neapărat doritori de SUV. Bănuiesc că merge foarte bine și ca mașină de transfer de la aeroport prin diverse țări vestice. Are motor pe hibrid care se integrează bine în oraș dar care este de ajuns și pentru a urca un deal la nevoie.

Aceste atribute o plasează momentan pe locul 4 în topul celor mai vândute break-uri, cu 94.200 unități. Ceea ce înseamnă că a depășit zeul break-ul la care se închină toți românii: Volkswagen Passat. Și nu că l-a depășit, l-a depășit bine, Passat-ul fiind undeva pe la 78.500 unități.

Interesante sunt însă primele trei poziții din top. De fapt prima poziție mă nedumirește total, și anume Subaru Outback. Eu întotdeauna am văzut-o ca pe o struțo-cămilă urâtă, dar se pare că este campion absolut al acestui segment, cu 206.100 unități, posibil datorită tracțiunii integrale. Aparent se vinde foarte bine în SUA.

Pe locul doi este imbatabila Skoda Octavia Combi cu 26.300 de unități, iar pe locul trei este Toyota Corolla cu 109.300 unități. Iată cum arată top 10:

Sursă: Felipe Munoz via Profit.ro

Oricum, destul de curios acest top. Dacă m-ai fi întrebat care-i cel mai bine vândut break nu aș fi zis niciodată Subaru Outback, ci probabil VW Passat sau Volvo, care-s renumiți pentru modelele lor break.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

3 comentarii la “Dacia Jogger se vinde excelent, depășește VW Passat și este al patrulea cel mai vândut break din lume!

    1. Revo Post author

      Așa se pare. Cel puțin acum nu am văzut-o în configuratorul pentru România.

Spune-ți și tu părerea: