De azi putem vedea în timp real gradul de încărcare al mijloacelor de transport în comun STB

By | July 15, 2024

Acum 4-5 ani așteptam mijloacele de transport în comun ca numerele de la loto: poate vin, poate nu vin. Acum nu doar că putem vedea autobuzele în timp real pe hartăci începând de astăzi putem vedea și gradul de ocupare al mijloacelor de transport.

Vehiculele STB sunt dotate cu numărătoare de călători, iar acum acestea transmit datele la computerul de bord și de la computerul de bord, prin intermediul serverelor TPBI direct către Google Maps. 

Funcția este disponibilă pe tramvaiele Imperio, troleibuzele Solaris, autobuzele electrice, autobuzele Mercedes Hibrid și Otokar. Din ce deduc aici, singurele vehicule pe care nu sunt disponibile sunt tramvaiele vechi din anii ’90 și pe troleibuzele Ikarus din anii ‘2000. Dacă nu mă înșel, reiese că am putea să ne bazăm pe această estimare pentru toate autobuzele.

Practic acum călătorii pot ști poziția vehiculului pe hartă, timpul de așteptare și gradul de încărcare. Iar odată cu acest update, cred că aplicația Google Maps devine mai utilă pentru transportul public bucureștean decât aplicația InfoTB, acolo unde nu poți ști și gradul de încărcare.

Iată mai jos cum se prezintă situația pentru câteva autobuze care ajung în stația Piața Dorobanți.

Sper să fie scoase din uz și ultimele vehicule fără aer condiționat și cu ocazia asta să scape și STB de renumele prost pe care și l-a consolidat în zeci de ani. 

Sursa: Facebook Nicușor Dan

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Un comentariu la “De azi putem vedea în timp real gradul de încărcare al mijloacelor de transport în comun STB

Spune-ți și tu părerea: