Dacă-i vorba de o poză sau un .pdf de mici dimensiuni, rezolvi rapid. Dar dacă vrei să trimiți un fișier de dimensiuni mai mari (să zicem un video mai lung) de pe telefonul cu Android pe laptop sunt mai multe metode. Însă una dintre ele este cea mai simplă și rapidă.
Până anul trecut eu obișnuiam să salvez în Google Drive fișierele, dar dura destul de mult. Mai întâi dura ca să uploadeze fișierul de pe telefonul meu în cloud, apoi ca laptopul să se sincronizeze cu cloud-ul și apoi mai așteptam ceva timp să se descarce clipul video sau arhiva pe laptop. Pentru că aveam nevoie doar ocazional să fac asta, era acceptabil și nu țineam neapărat să folosesc altă metodă. Dacă aveam nevoie de scos mai multe poze sau filmări de pe telefon conectam cablul. Însă era o durere mare și aici până când File Explorer îmi încărca toate pozele. Deh, când faci peste 10.000 de fotografii pe an, e greu.
Quick Share este cea mai bună metodă
Dacă nu știați de Quick Share, trebuie neapărat să-l folosiți. Este o funcție inventată inițial de Samsung, pe care a copiat-o și Google, apoi cei doi și-au unit forțele, iar funcția de Quick Share este disponibilă pe orice telefon cu Android, nu numai pe Samsung. Așadar, pe telefoanele cu Android 6 sau mai nou este disponibilă automat.
Pe laptopul pe care vreți să transferați datele însă trebuie instalată. Găsiți aici versiunea pentru Windows 10/11. Pur și simplu o instalați, iar Quick Share va sta mereu activată în taskbar.
Dacă dați dublu click pe acea iconiță, fereastra va arăta așa.
Tot ce trebuie să faceți este să vă asigurați că atât laptopul cât și telefonul au Bluetooth-ul pornit, sunt amândouă în aceeași rețea Wi-Fi și nu-s mai departe de 5 metri unul de celălalt.
De pe telefon, atunci când vreți să transferați ceva prin Quick Share către laptop, selectați fișierul, apăsați pe butonul se “Share” și undeva printre opțiuni ar trebui să vedeți și Quick Share.
Apoi selectați dispozitivul către care vreți să trimiteți și asta-i tot, clipul video va zbura către laptop. Acel video de 90 Mb îl trimite cât ai clipi. Durează câteva secunde pentru clipuri de 3-4 GB.
Cum funcționează Quick Share?
Cum funcționează așa de rapid și cum de-i cea mai bună metodă? Aplicația stabilește conexiunea între cele două dispozitive prin Bluetooth și apoi face un tunel cu ajutorul Wi-Fi pentru transmiterea rapidă a datelor. Poți transmite de pe telefon pe laptop, de pe laptop pe telefon, de pe telefon pe un alt telefon sau mai multe (până la 8 dispozitive).
În concluzie, dacă nu foloseați Quick Share, să o folosiți. Este super rapidă și vă scutește de multe bătăi de cap.
Sunt convins că mulți dintre voi știați de Quick Share încă de pe vremea când exista doar pe Samsung și se numea Nearby Share. Însă sper ca acest articol să fie util celor care nu au avut nevoie să facă asta în ultimii ani și deci nu știau sau nu și-au pus problema până acum.
Discover more from revoblog.ro
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
Merge și invers? PC2phone? Dar pe Macbook?
Fix ce aveam nevoie! Super cool, merci.