Cum se văd meciurile pe un proiector Acer V7500

By | June 29, 2016

Dacă aș vrea să fac o glumă, aș putea să spun că singura șansă să vedem o echipă Națională mare este să ne uităm la meciuri pe un ecran mai mare. M-am uitat și eu la câteva meciuri de la EURO 2016 pe un proiector Acer V7500, ca să vă spun cum mi s-a părut.

acer-v7500-8

Pentru început ar trebui să mărturisesc că pentru a pune în evidență un astfel de proiector în cadrul unui meci, ar trebui și o sursă video de calitate. Am avut suprize neplăcute cu Voyo care a murit chiar înainte să înceapă România – Elveția și cu Dolce Sport care a murit pe la sfârșitul meciului Polonia – Elveția. Poate o fi ceva de la Elveția. În rest, m-am uitat la toate celelalte meciuri prin Dolce Sport și a fost bine.

Acer V7500 este un proiector cu:

  • Tehnologie DLP
  • Luminozitate 2.500 lumeni
  • Contrast 20.000:1
  • Full HD 1920 x 1080, inclusiv 3D
  • Dimensiune diagonală între 780 mm și 7.62 m
  • Distanță de proiectare între 1 și 7 metri
  • Conectivitate: 2 x HDMI, USB, VGA, Serial, Audio Line In, Composite Line Out, Composite Video, Component Video
  • Difuzor de 10 W
  • Consum energie: 325 W sau 270 W în modul eco

Minusuri:

  • Uneori lampa face zgomote când se schimbă brusc “peisajul”

Design & Construcție

Acer V7500 este un procesor portabil care vine foarte frumos ambalat într-o geantă, gata să-l iei după tine oriunde găsești un perete mare. Datorită celor 3.10 kg și al dimensiunilor reduse, îl miști mai ușor prin casă până îi găsești un loc. Are un capac pe care va trebui să-l detașezi singur și fante mari de aerisire și astfel poți vedea fără probleme lampa de la interior.

Porturile sunt undeva în lateral, sub un cadru de plastic prins pe dedesubt cu unul dintre picioarele proiectorului. Nu prea îi văd rostul acestui cadru. Fără el proiectorul își micșorează cu 30% dimensiunile.

Pe partea superioară are câteva butoane pentru configurare rapidă. Pentru restul setărilor există o telecomandă mică și la-ndemână.

Experiență de vizionare

După cum vă spuneam, contează foarte mult sursa video. Motiv pentru care am preferat să revăd a doua zi câteva momente din meciul România – Elveția, dintr-o sursă mai de calitate. Nu am ce-i reproșa la acest capitol, chiar dacă am uitat să-l comut pe modul “Sports” înainte de meci. Mi-l imaginez undeva în curtea unei case, cu meciul proiectat pe un perete exterior.

Iată diferență între lumini aprinse și stinse:

Te conectează mult mai bine la atmosferă. Şi la acest lucru contribuie și difuzorul de 10W, care a fost destul de puternic încât să nu vreau neapărat să aflu cum se aude în apartamentul nostru la volum mai mare de jumătate.

Interfața mi-a plăcut, îmi place că pictogramele sunt colorate și că astfel devin sugestive.

Ce mi se pare evident este zgomotul pe care-l face lampa atunci când se schimbă brusc proiecțiile, mai ales de la alb la negru. Pocnește în genul în care pocneau televizoarele vechi pe tub, după ce se răceau. Pe mine nu m-a deranjat, dar a fost destul de evident încât să remarc.

Concluzie

Acer V7500 și-a făcut treaba foarte bine, indiferent de suprafața pe care am proiectat sau de lumina ambientală. Este o plăcere să te uiți la un meci pe un ecran atât de mare, iar difuzorul puternic ajută mult. Eu îl văd și pentru un apartament, dar și la un grătar, pe peretele exterior al unei case la curte. Este portabil și nu-ți ocupă jumătate de porbagaj dacă vrei să te duci cu el în vizită.

acer-v7500-14

Doar să nu pierdeți din vedere că vă trebuie și o sursă video bună, în caz că-l luați pentru meciuri. Şi că România nu se califică chiar la toate turneele finale 🙂

Poiectorul îl găsiți în oferta evoMAG, 3.800 lei.

 


Discover more from revoblog.ro

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Un comentariu la “Cum se văd meciurile pe un proiector Acer V7500

  1. Ciprian

    La capitolul imagine (contrast, culori…) castigi foarte mult daca ai si un panou special. Se pierde mult din calitate pe un perete simplu.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: