Am foarte multe cunoștințe care îmi reproșează că sunt scump la vedere și că trece anul până ajungem să ieșim la o bere. Așa că am găsit soluția. La Webstock, cu ajutorul celor de la Robofun, m-am clonat. Statuia cu mine a ieșit atât de bine, încât mă gândesc să fac mai multe, că tot vine Crăciunul. Cred că absolut toți prietenii și-ar dori să primească o statuie cu mine drept cadou.
Am stat pe lângă cei de la Robofun să văd cum se printează obiectele 3D. Ei aveau improvizat ceva pe atât de simplu, pe atât de ingenios la standul de la Webstock: un stativ care se rotea la 360 de grade, un Kinect care te scana și un soft care extrăgea datele și le mapa. Așa arăta configurația:
Singurul neajuns era legat de faptul că exista foarte mult zgomot pe fundal. Dacă cineva trecea prin raza de acțiunea a Kinect-ului, soft-ul îl înregistra și producea artefacte în modelul 3D. Așa că de multe ori trebuia oprit procesul și reluat.
Statuile nu au fost făcute pe loc, pentru că “un print” durează ceva. Aveau și o imprimantă lângă ei pe care la începutul evenimentului au setat-o să creeze o mini-canapea. Nici nu știu dacă până la final canapeaua a fost printată în întregime. Așa arăta imprimanta 3D:
Obsevați acel fir galben care de fapt este materia primă din care sunt realizate obiectele 3D. Se folosește ABS, adică același tip de polimer din care se fac chiar și piesele de Lego. Ok, puteți să-i spuneți plastic.
Imprimanta încălzește plasticul și apoi îl depune în straturi pentru a crea obiectul. Produsul final arată așa:
Observați că se văd dungile succesive. Sub bărbie am chiar și niște reziduuri, probabil de la o eroare în Matrix a imprimantei. Ce mi se pare absolut interesant este că majoritatea persoanelor care au văzut statuia s-au prins că eu sunt. Eu nu cred că m-aș fi recunoscut.
Am adăugat mai jos niște poze mai în detaliu. Cel verde este un inel, printat tot de cei de la Robofun.
Cât costă toată distracția? Găsiți aici toate informațiile de care aveți nevoie, inclusiv un magazin cu figurine gata printate. Imprimanta cu totul costă 3.400 de lei. La care se mai adaugă costul materialului. Un cub gol pe dinăuntru cu latura de 2cm făcut din acest material costă 4.6 lei. Cubul plin cântărește 10g și costă 15 lei. Acum imaginați-vă cât au costat toate statuile astea.
Totuși, în caz că ți s-a rupt o piesă de la un gadget, o investiție de 5 lei poate salva mult mai mulți bani. Îmi vine în minte acum un sandwich-maker care a devenit enervant după ce i s-a rupt clema folosită pentru a ține sandwich-urile presate. Şi o pereche de căști căreia i s-a o bucățică de plastic ce ține unul dintre brațe. Robofun printează și obiecte la cerere.
Şi ca să desăvârșesc o operă de artă, am făcut o completare la statuia lor, parcă nu mă regăseam. Am rezolvat foarte rapid cu un bling-bling. Gata, acum chiar sunt eu.
Discover more from revoblog.ro
Subscribe to get the latest posts sent to your email.