Dinner In The Sky este un concept belgian care presupune exact ceea ce îi spune numele. Să iei masa la înălțime, la o platformă suspendată de o macara. Noi am fost vineri seară la The Carnival, la invitația celor de la Engie, care sunt partenerii festivalului.
Cât de sus se ridică platforma?
Se ridică la aproximativ 50 de metri înălțime. Destul de sus, dacă ne raportăm la Hotelul Intercontinental, care are 70 de metri înălțime. “Masa” este foarte bine asigurată. Urcă hidraulic și în caz că acest sistem dă greș, mai există și un sistem mecanic de backup. Decât să cadă platforma mai degrabă adevăratul pericol este să-ți cadă furculița sau cuțitul din mână.
Toți participanții sunt legați cu centuri de siguranță în trei puncte de scaune (ca la mașină).
În timpul mesei picioarele stau pe un mic suport, însă scaunele se pot roti la 180 de grade (cu spatele la masă). Pentru cei curajoși, scaunele se pot și rabata, pentru a sta ca pe un șezlong… undeva în aer.
Sunt 22 de locuri la mese (2×8 pe lungime și 2×3 pe lățime).
Puteți sta cu peisajul pe care vreți să-l vedeți în față (îl vedeți peste masă) sau în spate (pentru selfie-uri). În funcție de cum bate vântul, platforma se rotește uneori, dar destul de puțin, 5-10 grade. Eu am stat în capătul mesei, pe colț. N-a fost rău, că practic nu aveam nicio persoană în stânga mea și puteam face poze mai bune la OZN-ul Romexpo.
Conceptul original de Dinner In The Sky merge pe fine dining. În cazul nostru nu cred că a fost un meniu ales de cei din echipa Dinner In The Sky. Mi-a plăcut în schimb că “la bord” a fost și un somelier de la Jidvei, care a potrivit vinurile cu mâncarea. Nu aș insista prea mult pe descrierea mâncării, dar parcă nici nu pot să nu o trec în revistă. O salată, o friptură de vită, un desert, Ana, Maria, Mysterium și încă ceva de la Jidvei.
În cazul nostru platforma a coborât după ce am servit o salată, s-a așezat felul principal și desertul pe masă, iar apoi am urcat din nou. În a doua urcare am avut parte și de un concert la vioară. Totul a durat în jur de 45 de minute. Nu am simțit în niciun moment că nu aș fi în siguranță. Însă am fost destul de grijuliu cu telefonul, să nu-l scap din greșeală.
Cât costă Dinner In The Sky?
După cum spuneam, în cazul nostru nu s-a urmărit conceptul standard. Însă un articol din 2016 de pe adevărul spune că prețurile ar porni de la 150 de lei/persoană pentru Cocktail In The Sky și pot ajunge până la 750 lei/persoană pentru experiența completă. Pe site-ul Dinner In The Sky prețul de pornire trecut este 250 lei. Mi se pare că o astfel de experiență poate fi un cadou inedit. Și dacă platforma este prin Centrul Vechi, merită cu atât mai mult.
În concluzie, dacă voiați să încercați o astfel de experiență și aveați reticențe din cauză înălțimii, eu zic că nu are rost să vă temeți. Veți fi tot timpul în siguranță și dacă nu aveți frică de înălțime, senzația este foarte ok.
Discover more from revoblog.ro
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
Merita dacă ai un view pe măsură. Nu o vad că pe o experiență faina intr-un oraș că Bucureștiul.
Tocmai, mie mi se pare că Bucureștiul nu are destule clădiri înalte și tocmai așa ai putea să vezi diverse zone mai de sus. Altfel, singura alternativă ar fi să îți iei dronă sau să aștepți să se construiască o clădire de birouri tip turn 🙂