Samsung a lansat noua serie Galaxy A pentru anul 2024, adică ceea ce în mod tradițional devin cele mai vândute smartphone-uri din gama lor. Le găsiți deja la eMAG sau pe site-ul Samsung.
Anul acesta misiunea celor care vor un smartphone midrange din această gamă este și mai grea decât în anii trecuți. De ce spun asta? Iată cele două modele puse unul lângă celălalt.
Da, sunt aproape identice. Diferențele sunt foarte subtile, așa că haideți să vedem împreună care sunt diferențele dintre modelele de anul trecut (A34 și A54) și Samsung A35 și A55, precum și care sunt diferențele între cele două de anul acesta. Ca în fiecare an, le voi prezenta detaliat mai jos.
Diferența dintre Samsung A54 și Samsung A55
Acest slide explică cel mai bine:
Galaxy A55 are display un pic mai mare, un chipset mai nou cu arhitectură pe 4nm, ramă din metal și cameră foto care acum și filmează Super HDR. Ah și are Samsung Knox Vault.
Diferența dintre Samsung A34 și Samsung A35
Noul model are display de aceeași dimensiune, dar de această dată cu decupaj circular, are chipset Exynos pe 5nm, un modul nou de cameră, precum și eSIM și Samsung Knox Vault.
Bine, la telefoanele de anul acesta mai sunt câteva îmbunătățiri care țin mai degrabă de software decât de specificații brute. Galaxy A55 are niște procesare suplimentară cu AI, ambele filmează pe 12 biți în loc de 10, au stabilizarea puțin îmbunătățită, funcții de încadrare automată și sugestii de fotografiere.
S-ar putea însă ca în practică telefoanele să se simtă mai rapide decât anul trecut și datorită răcirii cu vapor chamber. E posibil ca procesoarele să funcționeze mai bine datorită acestei răciri care, susține Samsung, este cu 74% mai eficientă decât pe vechile modele.
Nu mai știu cum era anul trecut, dar modelele de anul acesta vin cu actualizări pentru încă 4 versiuni de Android și cu 5 ani de update-uri de securitate.
Diferențele dintre Samsung A35 și Samsung A55
Mai întâi să vedem punctele comune:
Aceleași dimensiuni, același display, aceleași versiuni de stocare, aceleași baterii, ambele cu rezistență IP67, ambele cu Gorilla Glass Victus+ pe față și spate, USB 2.0 Type C, Bluetooth 5.3 și difuzoare stereo. Filmează amândouă 4K la 30fps, însă camera ulta-wide de la A55 este de 12 MP în loc de 8, iar camera frontală este de 32 MP în loc de 13.
Care sunt diferențele? Rama lui A55 este din metal, în timp ce la A35 este din plastic. O a doua diferență este că A55 are un chipset mai nou, pe o arhitectură îmbunătățită. Deci dacă luăm în calcul și diferențele de la camera ultra-wide și cea frontală, ar fi practic vreo 3 mari diferențe în total.
La nivel software, camera lui A55 mai are și câteva îmbunătățiri legate de procesare, mai ales pe portrete:
De fapt iată un tabel și cu diferențele pe partea foto dintre A55 și A35:
Ofert(e) de precomandă
Oferta de precomandă o găsiți pe site-ul Samsung sau pe eMAG, însă dintr-un motiv dubios nu pot pune link direct la produsul vândut de eMAG la pachet cu oferta, ci doar la cel vândut de un vedor partener. Oricum, pentru A53 este cu telefonul + Galaxy Fit3 la 2250 lei, iar pentru A55 pachetul este 2650 lei. Cred că este ok, având în vedere că un Galaxy Fit3 costă 300 de lei. Mai există și varianta de la Altex, în care nu primiți Galay Fit3, însă A35 este 2300 lei și A55 este 2400 lei dar mai primiți un voucher de 200 lei. Mă întreb în acest caz de ce ar mai alege cineva A35…
Acum … greu de ales între ele. Între A35 de anul acesta și A34 de anul trecut, sigur aș alege A35 datorită procesorului Exynos în loc de MediaTek. Între A55 de anul acesta și A54 de anul trecut nu mi se pare așa de evidente diferențele și aș merge pe cel de anul trecut datorită prețului.
Dacă aș avea de ales între A35 și A55, pare că pe hârtie n-ar fi o mare diferență. Eu le am însă acum pe ambele la mine pentru un review și mi se pare că A55 este sesizabil mai bun în fiecare aspect. A55 bootează mai repede, se mișcă mai repede prin meniu și face pozele o idee mai repede inclusiv pe timp de noapte. Parcă aș fi tentat să zic că diferența de 500 de lei între cele două este corectă. Mai am de testat însă, aceasta-i prima impresie.
Nu în ultimul rând, dacă vă interesează ceva anume cu privire la modele, să spuneți, că le am la dispoziție.
Discover more from revoblog.ro
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
Care îl recomanzi pentru un upgrade de la S22 Ultra?
Glumești, nu?
Fata de generația trecută îmi para expensive af. Ok, prețul se va mai așeză peste câteva luni, dar tot va fi mare imo.
@Coco Moll … Pentru upgrade de la S22 Ultra recomand S23 Ultra. Sau un S23 Plus. Oricare alt midrange te va dezamăgi.
@AlexC Și mie mi se pare măricel prețul, dar țin minte că și anul trecut am avut aceeași impresie. Vor fi însă mai mereu reduse, că segmentul midrange-urilor este extrem de competitiv.