Cele mai citite articole de anul trecut și planurile pentru 2017

By | January 3, 2017

În anul 2016 blogul și-a continuat creșterea naturală și mi se pare că a devenit un pic mai vizibil. Spun asta pentru că la mai toate articolele am primit feedback mult mai rapid din partea cititorilor vechi dar și din partea altor cititori, care probabil erau la prima vizualizare. Poate a ajutat și pagina de abonare.

Iată care sunt cele mai citite articole din 2016:

1) Ce este IQOS? Un dispozitiv prin care fumătorii mârlani pot fi enervanți în continuare. Sunt un pic nemulțumit de faptul că cel mai citit articol din 2016 este unul controversat. Deși este unul subiectiv, m-am chinuit pe cât posibil să nu bag toți fumătorii în aceeași oală. Aparent nu mi-a reușit, a urmat un fel de jihad în comentarii.

2) Toate tehnocrațiile pe care le-a făcut Guvernul Cioloș. Articolul a venit pe final de an, altfel ar fi fost numărul unu în top. S-a viralizat la o săptămână după ce l-am scris și l-am văzut apoi pe toate gardurile. Aș estima că 10% din cei care l-au preluat au menționat și sursa originală.

3) Nano SIM de la Vodafone? Mult mai simplu față de acum 4 ani. Un articol instrucțional de tipul “how to”. Probabil că a fost foarte vizualizat și din cauză că anul acesta au fost mult mai multe smartphone-uri cu nano SIM. D-abia pe final de an s-a gândit și Vodafone să îmi trimită comunicate de presă.

4) Am comandat de la GearBest. Un magazin online chinezesc de unde am cumpărat prima dată prin septembrie 2015. În ianuarie 2016 m-am gândit să scriu și cum a decurs comanda, în ideea că celorlalți poate le era teamă să comande.

5) Cât ține bateria la S7 Edge? Şi cum funcționează Wireless Charging. Probabil cea mai comună întrebare pe care o pun oamenii despre un telefon, cuplată cu faptul că Galaxy S7 Edge este unul dintre cele mai populare telefoane de la noi.

6) De ce întârzie coletele de la Cargus? Pentru că le-au pierdut prin depozit. Scris la o săptămână după Black Friday, când oamenii își așteptau cu nerăbdare coletele. Un coleg s-a dus la depozitul din Măgurele și mi-a spus ce a văzut acolo.

7) Am condus Dacia Logan cu noua cutie de viteze robotizată Easy-R. Recunosc că mi-am făcut special timp în acel week-end să testez mașina, pentru că știam că vor fi mulți interesați de prima Dacia cu cutie automată.

8) Câteva oferte de retenție de la Vodafone. Din categoria “chestii pe care operatorii nu vor să ți le spună”. Mie nu mi se pare nimic greșit ca și ceialți să afle ce oferte se primesc la retenție.

9) Primele păreri despre Samsung Galaxy S7 Edge. Voi ce vreți să știți? Încă un articol despre Galaxy S7. Cel în care am întrebat cititorii ce vor să testez la el.

10) Gyros Thessalonikis Militari. Un restaurant din Militari care încă nu este trecut pe site-ul oficial al lanțului de magazine. Cred că oamenii caută ca să se convingă că face parte din același lanț.

În 2016 au fost 309.000 vizitatori unici și 530.000 de afișări. Dacă ar fi distribuiți uniform pe un an, ar însemna 850 vizitatori unici pe zi. În realitate însă, în ultimele trei luni am trecut de bariera de 1.000 vizitatori unici pe zi. Iată cum arată statisticile prin T5:

Încă o mare victorie pentru blog, avem printre noi cu 1.6% mai multe fete decât anul trecut!

Şi clasamentul țărilor din care vin cei mai mulți cititori s-a schimbat față de anul trecut. UK și Germania au fost întotdeauna pe locurile 2 și 3, însă anul acesta Rusia a făcut schimb de locuri cu SUA. Se apropie Putin!

Dacă ne uităm la detalii despre platformele folosite de cititori, aflăm lucruri și mai interesante. În 2016, numărul de cititori de pe mobil l-a bătut la mustață pe cel al cititorilor de pe desktop:

În anul 2017 vreau să cresc numărul de articole scrise pe zi și să micșorez bouncerate-ul. Acum procentul a ajuns la 74%, ceea ce îmi arată că sunt foarte mulți cititori care vin din Google, iau informația și nu mai intră înapoi. Aș vrea să îi fidelizez cumva, dar fără să apelez la popup-uri pe toată pagina care să se milogească pentru un like pe Facebook. Cu toate că aș vrea să cresc și numărul like-urilor la pagina de Facebook (acum sun 756).

Încă o schimbare pe care vreau să o fac este în privința comentariilor, iar articolul de pe primul loc din top este un exemplu de “așa nu”. Dacă înainte mai acceptam și comentatori care făceau atacuri la persoană (inclusiv la a mea) de dragul unui argument, acum nu o să mai fac asta. Nu de alta, dar ceilalți care vor citi, vor continua discuțiile în același mod, crezând că așa se discută aici pe blog.

În rest, am mai aflat sugestii de îmbunătățiri din cele două concursuri, și mi-am propus să organizez câte un concurs în fiecare lună pentru cititori.

Altceva? Le mulțumesc tuturor celor care au aruncat un ochi aici în 2016!


Discover more from revoblog.ro

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

5 comentarii la “Cele mai citite articole de anul trecut și planurile pentru 2017

  1. Andrei

    O problema, cel putin pentru mine,era si ritmul in care apareau articole noi.Cam rarut nu e intotdeauna mai dragut.Dar parca in ultima perioada esti mai prezent.Lumea intra daca are ce citi.Banal dar adevarat.

    Reply
    1. Revo Post author

      La mine ritmul este același de trei ani: un articol pe zi. Mai trag chiulul sâmbăta uneori sau când sunt sărbători mari și consider că ceilalți nu ar fi interesați atunci de articolele mele. Chiar și așa, sunt printre puținii bloggeri din România care postează zilnic.

      Întotdeauna a fost o luptă interioară să mai scriu încă un articol pe lângă cel deja postat, însă nu vreau să ajung nici să scriu articole fără substrat, doar de dragul de a le scrie. Să vedem, teoretic anul acesta ar trebui să am mai mult timp. I will do my best.

  2. Mihai

    La cât mai multe vizite.
    Nu ar strica cel puțin încă un articol scurt pe zi cu ce ai găsit interesant de citit.

    Reply
    1. Revo Post author

      S-a notat și asta, Mihai. Să vedem cum să fac să fie bine 🙂

  3. Mihai

    O alta sugestie, zic eu utilă, ar fi link către comentarii situat sus lângă titlul articolului. Cum este la Radu, de ex. Nu stiu dacă e greu de implementat, dar cu siguranță ar fi util.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: