Nu aveam mari așteptări de la 2017 la capitolul călătorii și experiențe, dar cumva s-au aliniat planetele. Pentru că nu vreau să dorm pe preș în această seară, voi spune că cea mai frumoasă experiență la nivel personal a fost nunta.
În rest, ne-am distrat mai mult decât ne așteptam. Am tras cu mai multe arme, am condus mașini pe circuit și pe macadam, am vizitat o țară și patru orașe noi, am încercat restaurante și preparate noi.
Cea mai frumoasă experință: Am condus un Golf 3 GT pe macadam
Din păcate nu am mai apucat să scriu pe blog. Însă cu o săptămână înainte m-am plimbat cu un BMW 228i pe circuitul de la Adâncata așa că am putut să fac o comparație. Senzația cu Golf-ul vechi pe hârtoape, singur în mașină, mi s-a părut mult mai internsă și mai brutală 🙂
Cel mai frumos oraș vizitat: Florența
Florența este un oraș de poveste. Mi-a plăcut foarte mult pentru că are și peisaje, și istorie, și cel mai important: o gastronomie foarte dezvoltată. Am mâncat un sandwich cum nu credeam că există într-o paninerie, o pizza excelentă într-un restaurant din piață și o înghețată foarte bună … în gelateria unei românce 🙂
Cea mai frumoasă țară nouă pe care am vizitat-o: Irlanda
Una dintre realizările din 2017 a fost că ne-am plimbat patru zile prin toată Irlanda și nu ne-a plouat. Am închiriat o mașină și ne-am plimbat din Dublin până în Belfast și înapoi. Am stat prin Airbnb iar de mâncat am mâncat în pub-uri și “cârciumi” de pe marginea drumului. Pentru mine nu a fost de ajuns să mă satur de verdeață, stânci și ocean.
Cel mai bun restaurant: Hugos Berlin
Hugos este un restaurant de 1 stea Michelin, la ultimul etaj al hotelului Intercontinental din Berlin. Am servit un meniu cu 5 feluri, dintre care aperitivul și peștele chiar m-au surpins. Mai impresionant mi s-a părut felul în care somelierii potriveau fiecare fel de mâncare (inclusiv desertul), cu un vin. Așa arata aperitivul:
Cel mai bun preparat: Bisteca alla Fiorentina
Bisteca alla Fiorentina este o mare bucată de vită (între 1 și 3 kg) preparată la grătar. O aveam de mult pe listă și d-abia așteptam să o încerc. Am servit-o într-un local mic din Florența, alături de o garnitură cu fasole cu bob mic, peste care au turnat un ulei de măsline din Toscana. Ca desert am ales un Chianti. A fost excelent totul.
Cel mai bun vin: Purcari Chateau Rose
Purcari rose a fost vinul pe care l-am descoperit în 2017. Cred că am deschis atât de multe sticle din acest vin, câte nu am deschis în total în restul anilor. Este atât de bun încât ne-a fost greu să mai încercăm și alte vinuri. Dacă ar fi să aleg un loc doi, cred că acesta ar fi un Freixnet Mia Blanco.
Cea mai băută bere: Silva Romanian Pale Ale
Cred că din cauza vinului de mai sus am băut mai puțină bere în 2017. Însă Silva RPA a fost berea pe care am consumat-o mai mult decât pe celelalte. Mă bucur că astfel de beri și-au făcut loc în supermarket-urile noastre.
Cel mai bun restaurant pe care l-am încercat în București: Borsalino
Borsalino este un mic restaurant pe la Piața Unirii. Au niște porții consistente de bucatini all’amatriciana și saltimbocca foarte bună. Cred că în decursul anului le-am încercat tot meniul. Până și coastele și burgerul sunt bune. Dar marea descoperire a fost sistemul lor de livrare. Cei de la telefon sunt foarte politicoși iar mâncarea ajunge întotdeauna fierbinte și foarte rapid.
Cel mai interesant preparat pe care l-am încercat în țară: sandwich cu pui și kimchi
Am fost la Mikkeller pentru bere, am revenit pentru mâncare, cam așa aș spune. Sandwich-ul de mai jos m-a impresionat pentru că este unul dintre cele mai picante și gustoase preparate pe care le-am încercat. La cât de picant este, mă bucur că au avut curaj să-l includă în meniu.
Cam atât cu 2017, a fost ultima săptămână de romantism. De acum ne uităm doar înainte. Mai ales că pentru 2018 încercăm să plănuim o excursie mult mai amplă.
Discover more from revoblog.ro
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
Daca va plac parcurile tematice si de aventura incercati Gardaland. Aveti si Verona si Venetia in zona plus lacul Garda…Poate ne vedem in zona 🙂
Hehe, chiar am fost anul trecut pe acolo. Am stat în Solferino și ne-am plimbat prin câteva sătuce de pe malul lacului Garda: Desenzano, Salo, Sirmione. Tot atunci am văzut și Veneția și Milano. A fost o idee și cu Gardaland, dar știu că era aglomerat în acea perioadă și din această cauză am renunțat.
Nu-i nimic mai placut dacat sa vizitezi locuri noi….si sa incerci si bucataria locului-(evident fara cartofi prajiti si mici pe cat se poate..:)-Mi-a placut Franta-…..Paris si Montpellie…Aigue-Mort-( o cetate medievala inconjurata de ziduri inalte de 30 m…fost port la marea Mediterana in evul mediu…acum e 20 km in interiorul continentului) si evident Grecia…..mai ales insulele….cele mici…sunt superbe.Am o invitatie in Liban unde as vrea sa vizitez in special valea Bekaa…unde sunt cei mai mari monoliti din lume….20 m lungime si cam 50.000 tone bucata……nici cu toaate tancurile din lume nu le poti misca.Totusi doua dintre ele au fost transportate pe o portiune de cativa km…si asta cam acum 2000 ani…cum?…nu stiu si nu stie nimeni…poate aflu cand o sa ajung acolo.Asta va fii mult mai tarziu…deocamdata acolo sunt tancuri dar nu in interes arheologic…:)