Ceasuri: curea sau brățară ?

By | May 19, 2013

De fiecare dată când cineva vrea să-și cumpere un ceas nou, aceasta este una dintre dileme. Aparent superficială, se dovedește a fi o problemă mult mai serioasă odată ce este disecată. Dacă mă întrebi pe mine, această alegere se face după ce stabilești în ce împrejurări vei purta ceasul. Sunt totuși unele asptecte care s-ar putea să scape unei persoane care este la prima achiziție. Haideți să le vedem.

Cureaua este indiscutabil mai elegantă decât brățara. Bineînțeles vorbim despre o curea din piele naturală, nu despre o curea din silicon sau cauciuc. O curea atașată la un ceas înseamnă și o fixare mai bună în jurul mâinii dar și un ceas mai ușor. Marele dezavantaj al curelei este faptul că aceasta este un consumabil. Se recomandă schimbarea o dată la un an. Ca să îi prelungiți viața vă recomand să ungeți interiorul cu o cremă de mâini înainte de prima folosire și să evitați contactul cu lichide. Mai ales cel cu apa sărată din mare. Însă după un anumit timp cureaua va mirosi a hoit datorită faptului că absoarbe lichidele și implicit transpirația. Dacă vrei un ceas foarte elegant, alege cureaua. Mie nu-mi place cum arată cureaua în combinație cu un tricou de exemplu, chestie de gusturi…

În primele două poze este o curea Hirsch din Austria, din piele de reptilă. În următoarele două este o curea de la o firmă surpriză 🙂

curea_bratara_1 curea_bratara_2 curea_bratara_3 curea_bratara_4

Brățara mi se pare o alegere care acoperă o plajă mai mare de situații. Smart casual, sport sau elegant, nu poți da greși cu brățara.  Merge la fel de bine și la o cămașă și la un tricou. Are și brățara dezavantajele ei. Un ceas cu brățară este mai greu iar unii dintre voi pot simți că nu li se potrivește perfect pe mână. Se poate întâmpla ca după înlăturarea unei zale, brățara să fie prea strâmtă iar cu acea za, prea largă. Poate lăsa urme negre pe mână datorită scamelor care se strâng între elemente sau poate căpăta și ea un miros neplăcut în timp. Acesta se înlătură fie prin spălare (eu folosesc o periuță de dinți veche) sau printr-un tratament cu ultrasunete.

În prima poză este brățara de la Tissot și în următoarele este vorba despre o brățară extensibilă de la swatch.

5 6 7 8

 

Cam astea ar fi lucrurile de care trebuie să ții cont când alegi un ceas. Acestea fiind spuse, eu mă declar un fan al brățării metalice. Nu știu de ce. Fie pentru că mi se pare mai “inginerească”, fie pentru că urăsc atunci când văd prima cută pe o curea de piele. Parcă nu mai este nou ceasul …

În episodul următor: cum să ajustezi corect brățara, respectiv cureaua.

horologer-election


Discover more from revoblog.ro

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

5 comentarii la “Ceasuri: curea sau brățară ?

  1. Pingback: TOPCeas – prezentare video pentru ceasuri | revoblog.ro

    1. Revo Post author

      Salut, eu zic că este ok. Ca să fii sigur testează într-un mic colțișor și lasă cureaua o zi, să vezi ce se întâmplă.

Spune-ți și tu părerea: