Ce tehnologie, funcție sau aplicație nouă ați folosit cel mai mult anul trecut?

By | January 17, 2025

Este o întrebare destul de generică, iar în anul în care AI-ul este a fost pe buzele tuturor, cel mai probabil este vorba despre ceva legat de AI. Dar la câte forme de AI sunt, cred că întrebarea se pune mai degrabă de genul: “ce aromă de AI ați folosit cel mai mult?”.

Eu am stat un pic și m-am gândit. Sigur, am folosit ChatGPT pentru diverse, am folosit Gemini, am folosit și un pic de DALL-E din Copilot, însă cel mai mult am folosit… Circle To Search!

Funcția aceasta pe care a băgat-o Samsung mai întâi pe S24 și acum deja începe să apară pe toate telefoanele cu Android mi se pare cu adevărat revoluționară și cred că-i ceea ce am folosit cel mai mult în 2024. Sigur, exista și înainte Google Lens, însă implementarea sub forma Circle To Search o face mult mai accesibilă.

La ce am folosit-o? Păi… cam la orice mi-a trecut prin cap.

La mașini

Cel mai mult am folosit-o pentru a identifica mașini și efectiv mi-a găsit toate mașinile către care am îndreptat telefonul. Nu știu dacă știți, dar există un grup de Facebook de pasionați de mașini denumit “Car Spotting”, unde se postează destul de des poze cu diverse mașini exotice și uneori se întreabă: “știe cineva ce mașină este asta?”. Eh, din punctul meu de vedere, această întrebare nu-și mai are rostul de când există Circle To Search. Nu doar că îți identifică mașina, dar îți identifică de multe ori și anul de fabricație.

În Iași am văzut această ciudățenie de mașină:

A identificat-o și din lateral, fără să-i vadă sigla. Baic X55.

La mâncare

La un moment dat nu mai știam cum se numește tipul acesta de paste. Am folosit Circle To Search, am aflat și apoi am aruncat casual în conversația de la masă această informație 😛

La haine

Când am scris articolul despre Black Friday la Fashion Days, aveam o imagine cu mai multe haine pe care voiam sa le identific pentru a le căuta pe site-ul lor și pentru a pune link-ul în articol. Imaginea arăta ceva de genul:

Mi-a venit ideea să folosesc Circle To Search pentru a încercui fiecare produs în parte. Și a mers.

Mai mult decât atât, după ce am scris în search bar “Fashion Days”, Google mi-a arătat link-ul către produs direct pe site-ul Fashion Days. Practic am făcut o combinație între search pe baza imaginii și search pe baza textului.

Pentru păsări, animale, flori și mythosauri

Florile le recunoaște instant. Iar eu sunt recunoscut pentru faptul că nu știu denumirile florilor mai departe de zambilă, lalea, crin, ghiocel și bujor.

La un moment dat eram în IKEA și am văzut o plantă care mi-a plăcut, dar nu avea nicăieri etichetă cu nume și preț. I-am făcut o poză, am identificat numele plantei apoi l-am căutat pe site-ul IKEA și deci am găsit planta.

Când eram pe plajă în Bulgaria am văzut o pasăre pe care nu o recunoșteam. Mă și gândeam cum de nu am văzut niciodată acea pasăre pe litoralul nostru, deși este practic același lucru dpdv al condițiilor climatice. Era vorba despre ciocârlan.

Altă dată m-a întrebat copilul ce dinozaur este acesta:

I-am spus că este vorba despre un Parasaurolophus, bineînțeles.

Într-o zi a venit Alice cu această poză pe care a făcut-o în trafic spunând că recunoaște acel logo de undeva dar nu știe de unde. La fel simțeam și eu.

Am pus Google To Search pe el. Era Mythosaur-ul din Mandalorian. This is the way!

La orice obiect în general

Tot prin IKEA am văzut acest dispozitiv malefic și habar n-aveam ce este. Era expus ca decor într-o zonă, fără etichetă.

S-a dovedit că era un fel de dispenser pentru hârtia de împachetat cadouri.

În fine. Ideea este că în acest moment, orice obiect poate fi identificat instant cu Circle To Search, ceea ce mie mi se pare un mare câștig pentru specia umană.

Voi cu ce v-ați jucat în 2024?


Discover more from revoblog.ro

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Un comentariu la “Ce tehnologie, funcție sau aplicație nouă ați folosit cel mai mult anul trecut?

  1. Silviu

    Apple intelligence face ceva similar daca tii apasat butonul nou de camera pe iphone 16 pro, dar nu pot spune ca il folosesc foarte des.

    Cel mai des am inceput sa folosesc Perplexity Pro si browser-ul Arc.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: