Ce faci cu un Lego Tehnic după ce îl termini de asamblat?

By | January 18, 2023

După ce am citit istoria Lego, am mai tot tras cu ochiul la seturile de Lego tehnic. V-am mai spus, eu am avut un set Meccano când eram mic, care mi-a făcut copilăria mai fericită. Dar cum Meccano nu prea se mai găsește, Lego Tehnic este următoarea alegere.

Și uitându-mă așa la seturi, n-aș zice nu la un Bugatti de 3.600 de piese. E foarte tare setul. Mașina are faruri, capotă, uși și portbagaj care se deschid, volan, diferențial, cutie de viteze, raport de viteze, schimbător, suspensie individuală, discuri de frână, motor W16, pistoane, tot. Mai complex decât un Spring.

Din ce am citit prin review-uri, durează cam o săptămână să-l asamblezi, cu 3-4 ore de asamblat pe zi. La final va ajunge la 56 cm lungime și 25 lățime. Măricel deci.

N-aș zice nu nici la un AT-AT. 6785 piese. 67 de cm înălțime. Picioare mobile la AT AT, turele rotative, figurine cu Stormtroopers cu speedere, E-web blaster, tot tacâmul.

Am văzut că au apărut acum și seturi care pot fi controlate prin intermediul unei aplicații de pe telefon. În curând vei putea conduce Bugatti-ul de pe telefon, ca pe o mașinuță cu telecomandă. Ai putea să conduci (ok, controlezi), o mașină asamblată de tine.

Da, știu că descrierea sună a ceva ce ar zice un copil de 10 ani. Dar bineînțeles, iau în considerare aceste seturi pentru copil, nu pentru mine! Mai este mult până acolo. Deocamdată suntem la nivelul Lego Duplo, dar pare că ne place, ne ține ocupați ceva timp și ne dăm silința să punem o piesă peste alta.

Anyway, alta este marea mea dilemă. Cea din titlu. Ce faci cu un Lego Tehnic după ce îl asamblezi? Îl lași așa? Cât timp? Unde? Că este destul de mare. Am văzut un AT-AT în geamul unei case din cartier (nice flex, bro!), era cât geamul.

Dacă-l lași așa, se depune praful pe el. Nici nu vreau să îmi imaginez cum este să cureți toate acele piese cu pămătuful. Sau să le aspiri și eventual să nu fii atent și să îl dai din greșeală pe jos. Ar putea fi scenariul unei drame 🙂

Sau ar mai fi cealaltă variantă. Dacă-l dezasamblezi … te înduri să faci asta? Să mai petreci încă o zi pentru a dezasambla o săptămână de muncă? Și apoi ce faci cu el? Îl ții în cutie? Când te mai încumeți să-l faci încă o dată?

Știu, first world problems. Dar eram totuși curios, voi ce faceți cu ele după ce le terminați de asamblat? Încerc să mă pregătesc din timp 😛


Discover more from revoblog.ro

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

11 comentarii la “Ce faci cu un Lego Tehnic după ce îl termini de asamblat?

  1. Dragos

    Îl șterg de praf periodic, asta fac. Am pămătuf din ăla cu coadă și pene în vârf și trec prin ele. 🤪

    Reply
    1. Dragos

      Normal ca am. Doi kinderi unul liceu si altul in facultate. Ti-e clar ca am tot facut din astea mai ales in vacantele de iarna
      Partea buna e ca scapi de ele fara regret catre nepoti ajunsi pe la 10-14ani. Se bucura maxim de ele
      Partea proasta e ca unele modele mari lucrezi 2-3 zile cate 6h la ele (in doi oameni, intotdeauna am facut Lego doar cu unul din copii mei eu fiind cel care aducea la mana piesele din foaia ce urmeaza, copilul facand montajul eventual cerand suport daca ceva era neclar)

  2. alex

    Am cateva lego, tehnic sau creator expert, si le tin expuse prin casa.
    De sters praful e ok cu un pamatuf mic.
    Cand te plictisesti de tot de ele le poti vinde, e o intreaga piata pentru asa ceva.

    Reply
  3. GuestStar

    Eu le desfac și le țin în ceva cutie. O dată pentru că nu vreau să se umple de praf iar alteori mai construiesc și altceva. De regulă, fiecare set are construcții alternative pe rebrickable.com. Unele instrucțiuni par și sunt destul de scumpe, dar cineva stă și gândește ceva nou din piesele alea.

    Am câteva seturi pe care le-aș ține asamblate mai mult, cum e Defenderul, dar nu am loc. Am nevoie de o vitrină care să se închidă bine și unde să nu se pună praful așa ușor. Dar revin la ideea inițială, pentru mine Lego e făcut să construiești. Dacă îl asamblezi o dată și-l ții pe raft, cred că mai bună ar fi o machetă.

    Ca idee, dacă îți iei Bugatti ăla, vezi să-l sprijini pe ceva pentru că dacă-l ții pe arcuri, se vor lăsa. Are niște arcuri prea moi pentru cât de greu e.

    Reply
  4. Ciprian

    Le tine expuse intr-o biblioteca Billy cu usi cu geam de la ikea sa nu fie nevoie sa le sterg zilnic de praf 🙂 Dupa ce am facut vreo 2 modele mari (Lego Ferrari 488 GTE si Lego 4×4 Xtreme Off-Roader) m-am reorientat pe modele mai mici din seria Speed Champions. Momentan fata cea mare ma intrece cu castelele pe care le are. O sa vina din urma gemenii. Mai am niste colectii lego de cand eram mic, un set cu vestul salbatic, ceva masina de pompieri, un mic set de politie. Acum stau demontate intr-o cutie asteapta o curatare si rexepunere 🙂 Cand eram mic dupa ce le construiam ma jucam cu ele, cu omuletii, personajele, imi faceam diverse scenarii, le mai demontatm si combinam.

    Reply
    1. Ciprian

      Ambele modele de lego tehnic le am motorizate (Xtreme Off-Roader vine din fabrica cu kitul RF, pentru Ferrari am urmarit un tutorial online). Este dragut sa te joci un pic cu ele, dar nimic wow faptul ca sunt si RF.

  5. George

    Am luat un corp cu rafturi si usi cu geam de la ikea si le expun 🤷‍♂️ nu m-as chinui sa le dezmembrez ca si cutiile ocupa loc.

    Reply
  6. Alin

    In ultima vreme tot caut solutii in legatura cu asta. Avem do baieti, unul de 10 ani, care este fan Lego si are mai multe seturi, iar fratele lui, de 3 ani jumate, e pasionat de distrugerea seturilor.Aproape in fiecare zi avem discutii in casa in legatura cu asta. 🙂

    Cred ca o sa caut niste etajere de perete unde sa le afiseze fratele mai mare si unde cel mic sa nu ajunga. Inca. 🙂

    Complicat…

    Reply
    1. Ciprian

      Cumpara DUPLO pentru cel mic si construiti impreuna. La inceput o sa le demonteze si pe acelea, dar treptat o sa se joace cu ele si raman intregi. Seturile celui mare trebuie sa le ridici momentan.

Spune-ți și tu părerea: