Câteva păreri despre Phyre

By | March 20, 2019

Am testat aplicația celor de la Phyre, și m-am gândit că nu strică să scriu câteva păreri. Doar știți că-mi plac fintech-urile.

pareri Phyre

Ce este Phyre?

Phyre este o aplicație pentru Android și iOS, un portofel digital, așa cum îi spun ei, certificată de Mastercard și Paynetics. Faci top up de pe cardul personal și apoi poți plăti cu telefonul la POS-urile care acceptă plata contactless. Pe lângă asta, poți activa un card virtual Mastercard, pe care îl poți folosi pentru plăți. Nu există comisioane la top up sau plăți.

Aplicația mai are și alte două componente. Una prin care îți poți salva cardurile de loialitate de la Metro, Cora sau cine știe ce farmacie. Și “Offers”, care de fapt agregă toate revistele cu oferte de la Selgros, Lidl șamd.

Cum funcționează?

Suma minimă pentru top-up este … habar n-am. Eu am făcut cu 10 lei și a mers. În rest, am plătit cu telefonul peste tot și nu am avut probleme (Carrefour, Mega Image, magazine mici, oriunde există un POS care să accepte plata contactless).

Procesul din momentul plății este simplu. Trebuie să ai NFC activat și să apeși pe widget-ul de PAY creat de phyre pe homescreen (sau apeși PAY direct din aplicație). Apoi introduci codul PIN pe care ți l-ai setat sau te autentifici cu amprenta și atingi POS-ul.

Plusuri și minusuri

În primul rând, e păcat că Phyre nu are și o împărțire pe categorii a plăților, ca să știi pe ce ai dat banii.

Pe lângă asta, nu se pot transfera bani către un IBAN. Cu alte cuvinte, dacă ai făcut top up cu 500 lei, nu-mi mai poți trimite înapoi în ING. Sau dacă vrei să trimiți o sumă în contul altcuiva. Deși inițial aplicația îmi spunea că pot face acest lucru.

Din ce văd, deocamdată am o limită de 1200 lei. Peste această limită va trebuie să verific contul (trebuie un buletin și o factură pe numele tău).

Avantajul vine din faptul că Phyre încă nu a intrat în colimatorul băncilor care să pună comision pe top up, ca la Revolut. Pe lângă asta, top up-ul minim este mai mic decât la Revolut. Așa că dacă vrei neapărat o aplicație prin care să poți face plata cu telefonul, sau să trimiți mai rapid bani prietenilor, o poți folosi.

Comisioane

În caz că îți faci card (costă 24 de lei) și vrei să extragi banii de la ATM, se percepe un comision de 5 lei pentru fiecare extragere în lei, sau 10 lei pentru alte valute. Și pentru schimbul valutar există un comision de 1.25%.

În primele 12 luni de la activare, Phyre nu percepe comisioane de administrare, dar după un an, va percepe o taxă lunară de 5 lei. Ce mă deranjează mai mult este taxa de inactivitate, dacă nu faci nicio tranzacție timp de 6 luni.

În concluzie

În concluzie Phyre este în momentul de față doar o variantă dacă vrei musai să faci plăți cu contactless cu telefonul. Însă trebuie să vină cu argumente mai serioase de atât pentru a convinge utilizatorii să o ia în calcul.


Discover more from revoblog.ro

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Urmărește Revoblog.ro și pe Google News

Share pe Facebook

Un comentariu la “Câteva păreri despre Phyre

  1. Sorin

    Am Revolut, și recent am și Monese. Deocamdată Phyre nu m-a impresionat. Posibil între timp să mai “colecționez” și alte servicii, atît timp cît au card fizic și arată bine: aplicația, și și cardul ! Evident, avantajele trebuie să fie cel puțin la nivelul Revolut. Adică să fie și mai mici comisioanele.

    Reply

Spune-ți și tu părerea: