Sonos Ace pare că sunt tot ce mi-aș putea dori de la o pereche de căști. Sunt genul de căști pe care odată ce le pui pe urechi și închizi ochii, parcă artistul care cântă ar fi lângă tine în cameră. Și nu doar sunetul este spectaculos la această pereche de căști. Este impresionant cât de multe inovații se pot ascunde sub forma unui produs în definitiv atât de simplu.
Design-ul este specific Sonos. Minimalist, fără să arate opulent și fără să încerce să iasă cu ceva în evidență. Vin în doar două variante: negru mat și un alb un pic off-white. Sunt în principiu mate și au doar 2-3 elemente glossy foarte discrete. Forma lor este ovaloidă și cupele sunt concepute astfel să fie confortabile pentru orice dimensiune de ureche, chiar și pentru urechile cu cercei mari. Îmbinarea dintre bandana care stă pe cap și tija extensibilă este făcută astfel încât să fie imposibil să-ți prinzi părul.
Au 312 grame și sunt deci cu peste 70 de grame mai ușoare decât AirPods Max (doar zic). Când vrei să le pui pe cap observi primele elemente ingenioase. Logo-ul “Sonos” este plasat doar pe casca dreapta, astfel încât să știi întotdeauna care-i casca dreapta. Dacă se întâmplă să le privești cu cupele spre tine, în interiorul cupelor sunt plasate literele “R” și “L”, iar cupa dreapta este întotdeauna de altă culoare față de culoarea căștilor. Pentru un om care citește întotdeauna pe căști înainte să le introducă în urechi, chestiile astea contează. Îmi simt OCD-ul răzbunat.
Cupele sunt magnetice, așa cum era de așteptat. Și în interiorul cutiei de transport, cutiuța pentru cablul jack sau cablul de încărcare este tot magnetică și se prinde bine astfel încât cablul să nu se bălăngăne. Totul este gândit cu foarte mare atenție.
Au doar trei butoane. Pe casca stângă este doar butonul de power. Iar pe casca dreaptă este un buton circular pentru ANC și un slider glossy pentru volum. Dacă apeși scurt pe slider în sus sau jos este volume up/down. Dacă apeși lung dă skip la melodie. Dacă apeși pe centrul lui este play/pauză. Sunt de părere că pe căștile acestea over ear nu există motiv să existe butoane tactile. Înțeleg pe earbuds, unde există constrângeri din cauza dimensiunii, însă pe acest gen de căști butoanele fizice sunt excelente.
Ca autonomie, Sonos promite 30 de ore, indiferent dacă asculți cu ANC activat sau dezactivat. ANC-ul are trei niveluri pentru anularea de zgomot. Au și “transparency mode”, au și funcție de detectare atunci când le iei de pe urechi pentru a pune pauză muzicii.
Sunt câteva setări de modificat prin aplicație. Se pot modifica funcțiile butoanelor (cel puțin pentru butonul de ANC). Rămâne de văzut cât de customizabile sunt atunci când vor sosi la review.
Sonos Ace vine cu inovații și pentru Home Theater
Sonos spune că a făcut un studiu și că din calculele lor reiese că 80% dintre oameni s-ar uita la un film cu căști în loc de sunet de la TV prin home theater. Nu știu care-s acei 80% din oameni, pentru că eu sunt genul care preferă să nu se uite singur la un film, ci împreună cu cineva și să mai și comentez anumite scene, deci nu am dorința de a vedea filme cu căști. Pot să înțeleg însă că poate sunt persoane care vor să “asculte” filmele fără să deranjeze vecinii sau să trezească restul persoanelor din casă. Dar divaghez.
Sonos Ace au un sistem foarte inteligent pentru a face switch de la sunetul din home theater pe căști. Dai drumul la TV și dacă ai sistem cu soundbar Arc apoi pur și simplu ții apăsat pe butonul acela glossy de volum și sunetul se mută de la TV și soundbar în căști.
Și în final au și dynamic head tracking, deci dacă te uiți la un film codat cu Dolby Atmos, sunetele se aud diferit în funcție de direcția în care te uiți.
În concluzie, Sonos Ace este genul de device care mă încântă. De la design și până la sunet, nu cred că aș schimba ceva la ele. Par concepute exact așa cum mi le-aș dori eu. Le aștept cu nerăbdare la test pentru a rezolva și singura necunoscută în privința lor: partea de software și user experience. Din ce am văzut acum, cel puțin din punct de vedere hardware mi se par cel puțin pe măsura AirPods Max, dacă nu chiar peste. Se vor lansa oficial pe 5 iunie, la un preț recomandat de 2499 lei.
Discover more from revoblog.ro
Subscribe to get the latest posts sent to your email.