Iată o cerere neobișnuită. Cineva m-a rugat săptămâna trecută să-i recomand o cameră de supraveghere pentru exterior, fără alimentare de la priză. Persoana respectivă este un pădurar, iar camera ar trebui montată către un drum de acces, pentru a depista eventualele transporturi ilegale de lemne.
La început am zis “da, sigur, găsim”. Dar ulterior sarcina s-a dovedit chiar dificilă pentru că nici bugetul nu concurează cu cel ar SRI-ului. Iar faptul că nu se putea alimenta de la priză elimina din start cea mai simplă variantă: o cameră de exterior montată la un DVR.
Iată la ce m-am gândit:
Cameră: Xiaomi mijia 1080P – 130 de lei. Eu am acasă modelul 720p. Filmează pe timp de noapte și trimite alerte dacă detectează mișcare. Am testat-o și înregistrează și fără să fie conectată la WiFi. Nu este rezistentă la intemperii, dar persoana respectivă e dispusă să îi construiască un adăpost care să o protejeze. Acum să vedem dacă va rezista și la gerul din timpul iernii. Poate fi cumpărată și de la eMAG, dar nu recomand din cauză că este vândută de QuickMobile.
Alimentare: Un powerbank de 15.000 mAh – 100 lei. Motivul pentru care am ales camera este că se alimentează prin USB. Am testat cu camera mea și rezistă 8-9 ore cu un acumulator de 8.400 mAh. Teoretic, 15.000 mAh ar trebui să reziste atât timp cât să poată fi schimbat cu altul gata încărcat. Problema este că la frig scade autonomia, iar la temperaturi ridicate, acumulatorul se deteriorează.
Stocare: Un card microSDHC de 32 GB – 64 lei Camera mea este setată să filmeze doar în caz de mișcare, filmează de mai bine de un an și încă mai are spațiu pe un card de 8GB. Doar că din cauza frunzelor, camera asta s-ar putea să filmeze în continuu. Așa că am zis că un card clasa 10 ar trebui să fie ok.
Cele de mai sus însumate ar trebui să reprezinte o soluție pentru supraveghere video de exterior, fără alimentare de la priză, cu o autonomie de cel puțin o zi și cu un cost de 294 de lei. Bineînțeles, e o soluție amatoare și nu garantează nimeni că va funcționa cum trebuie. Ca să fiu sincer, eu cred că acumulatorul este punctul slab. Am fi putut să cumpărăm unul certificat IP67, dar am zis să vedem deocamdată cum funcționează așa.
Am scris articolul doar ca pe o posibilă idee, în caz că mai sunt și alte persoane care au nevoie de o soluție similară și nu știu de unde să pornească. Dar sunt curios cum ar arăta o soluție profesională, care să nu-ți dea gaură în buzunar. Așa că dacă lucrați la SRI aveți și alte idei, mi-ar plăcea să le aud.
Dacă vreți să știți mai multe despre camerele de supraveghere IP, puteți citi și review-urile mele despre Tp-Link NC200 și Tp-Link N250.
Discover more from revoblog.ro
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
https://www.aliexpress.com/item/Hunting-Camera-Wireless-16MP-1080P-120-Degree-Wide-Angel-Wildlife-Trail-Camera-HC-550A/32811621902.html?spm=2114.10010108.1000023.16.4b24ae2bJQOomc
Salut.
Soluția propusă de tine nu cred ca poate tine mai mult decât ai testat tu pe camera , din cauza ca ai rezoluție mai mare și scrierea pe as card.
Soluții ieftine de genul nu cred ca o sa găsești.
Uite ceva ce ar fi mai potrivit după opinia mea.
https://m.gearbest.com/ip-cameras/pp_333287.html
Spor
Dacă nu este prea umbrita zona, ar putea folosi asa ceva https://www.e-day.ro/produs/incarcator-solar-15w/. Mai exista opțiunea sa instaleze panoul în vârful copacului, dar cablul USB prea lung o sa scadă drastic puterea de încărcare.
Sau direct baterie externa cu încărcător solar
294 de lei pentru un mic ansamblu de supraveghere pentru exterior suna bine, parerea mea. Insa cred ca ar trebui sa alegi o camera putin mai performanta, de exemplu modelul Xiaomi MiJia – Smart IP Night, 1080P, Alb sau un model de camera bullet pentru exterior, precum cel la 173 de lei de aici de la Hikvision: http://www.hdsupraveghere.ro/12-camere-de-supraveghere.
Ambele modele inregistreaza la calitate full hd 1080, iar daca ar fi dupa mine sa aleg modelul de la Xiaomi versus Hikvision, clar as miza pe cea de-a doua optiune.