Cât timp m-am uitat la The Chef Show pe Netflix nu cred că au fost două episoade printre toate sezoanele în care să nu folosească un blender. Și nu numai ei, ci și ceilalți bucătari la care mergeau în vizită. La fel și prin alte show-uri de cooking, am observat că toate sosurile se fac la blender.
Noi avem acasă două aparate care teoretic fac și funcția asta, practic nici unul nu o face cum trebuie. Primul este un robot de bucătărie de la Bosch pe care îl folosim cu succes pentru un humus excelent. Dar dacă vrem să folosim recipientul pentru blender, lichidul se scurge prin orificiul de mixare. Probabil că garnitura care ar trebui să etanșeze a luat o pauză pe termen nedeterminat.
Al doilea aparat este un smoothie maker de la Gorenje, care mi se pare foarte ineficient. Lui Alice îi place să-l folosească, dar pe care eu îl mârâi de fiecare dată când îl văd în bucătărie. Ea pune un iaurt grecesc și diverse fructe și își face rapid un smoothie. A încercat să mă convingă și pe mine să le beau, dar am constatat că nu sunt fan. Prefer iaurt cu fructe sau milkshake. Una din două, dar textura smoothie-urilor chiar nu îmi place. Am încercat să fac milkshake cu el, dar bucățile de fructe rămân cumva separate de lichid. Și mă enervează că recipientul este foarte îngust și lung, ca un cilindru. Așa că nu pot băga o lingură până în capăt, că nu îmi încape mâna. Oribil, vă spun!
Revenind. Ideea unui blender “cum se cuvine” pare mișto. În primul rând pentru milkshake-uri. În al doilea rând pentru sosuri foarte bine amestecate. O portocală rasă, un ghimbir, zahăr brun, sos de soia și ai scos un dressing bun pentru friptura care urmează să fie pusă pe grătar.
Din ce am observat, blenderele profesionale au recipientul dreptunghiular, nu rotund. Iar alimentarea cu diverse ingrediente se face printr-un capac pe sus. Nu pe jos, pe unde este lama, cum se face în cazul smoothie maker-ului nostru. Aș cumpăra un astfel de blender dar nu știu dacă l-aș folosi atât de des.
Voi aveți un blender? Îl folosiți sau adună praf prin bucătărie?
Discover more from revoblog.ro
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
Eu am doar blender vertical, manual. Nu il folosesc prea des.. poate doar pentru supele creme sau pentru un piure de cartofi dulci.. cred ca e util pentru tocare mai mult..sau sa maruntesti niste nuca pentru cozonaci… 😀
reteta pt “humus excelent” ? Pentru humus il mai folosesc si eu.
Aceasta este rețeta: https://www.thespruceeats.com/israeli-hummus-pareve-2121734 . Noi punem chimion în loc de paprika. Un alt factor important este calitatea năutului. Iese cel mai bun cu năut Agrino de la Mega Image.
Noi am luat robotul asta acum o lună și pare să se descurce bine și pe partea de blender. Are vasul foarte încăpător, dar mă enervează un pic la spălat pentru că are cuțitele jos și nu se desfac. Bănuiesc că dacă nu îl cureți imediat după, ai ceva de tras la spălat. Am făcut smoothie cu fructe direct din congelator și a ieșit bun, cremos. Are putere suficientă.
https://www.emag.ro/robot-de-bucatarie-tefal-double-force-1000w-tehnologie-powelixlife-bol-capacitate-3l-blender-capacitate-2l-sistem-easylock-negru-do821838/pd/DQWN3YMBM/?utm_campaign=share_product&utm_source=mobile_dynamic_share&utm_medium=android
Da, al nostru este un Bosch pe care l-am cumpărat la un Black Friday și l-am ținut 2 ani în cutie înainte să ne încumetăm să-l folosim. Teoretic are și partea de blender, practic curge lichid pe lângă cuțitul din partea de jos. Fie a avut un defect de fabricație, fie s-a plictisit garnitura aia de 2 ani de stat degeaba. De garanție nu se mai pune problema și parcă nici nu l-aș arunca, pentru că în rest este funcțional 🙂
Încearcă să găsești garnitura la service-ul Bosch 🙂
Blender vertical marca Myria, luat de ff puțin timp, de la Altex, cu 42,00 lei + 7,00 lei extindere garanție cu încă 2 ani (total 4 ani!) și i-am găsit o utilizare simpatică: feliez destul de mărunt grapefruit + lămâi într-un borcan mare (de 800 ml, din comoditate n-am cotat și alt vas), mai pun un pic de zahăr (și un pic de scortișoară, și chiar fff puțin piper) și dau la viteză normală. Îmi place cum sună, zici că e barcă cu motor, mai zboară compoziția și pe de lături, și in cca. 30 secunde am un fel de limondata super făină. La blender mi le amețește de numa numa, și parcă e prea plin de aer, de parcă aș bea spumă de fructe. Vine vara, și dacă pun recipientu'(!) la rece, iasă chiar ceva super mișto. Mixerul l-am luat mai mult că să mă joc cu el, și e okay, față de alte modele de peste 100 lei. 🙂
Eu am luat un blender de mână Samus, că vroiam să văd cum sunt brrrr…andurile românești, și este ok dpdv funcțional, adică face o treabă excelentă, dar vibrează și zbârnâie de zici că e marfă rusească. Pe mine nu mă deranjează – am ales special 800w puterea, că am avut și unul mai amărăștean la 30 de lei, și l-am pârlit în câteva luni… L-am folosit doar pentru supă rece vara – roșie, castravete, ardei, ceapă, ulei de măsline, piper… o zamă groasă și gustoasă….că nu adăugam prea multă apă (mai mult sos decât supă)…