Nu înțeleg de ce, dar sunt multe smartphone-uri care nu îți permit să modifici punctul de focus sau expunerea pentru camera frontală. Mi se pare ciudat că în anul 2018 sunt deja telefoane cu cameră de selfie cu recunoaștere de scenariu, zâmbet, cu iluminare artificială, bokeh și “beautification” și totuși nu au aceste două setări simple.
Am realizat acest lucru când am vrut să facem un selfie la etajul superior al unei clădiri, și oricum am fi poziționat camera, obțineam două rezultate: ori fețele noastre expuse ok dar cu totul alb în spate, ori cu peisajul expus corect, dar cu fețele noastre în întuneric.
Așa că deși nu sunt adeptul a cinci aplicații care să facă același lucru, am căutat încă o aplicație de cameră și am ajuns la … Footej Camera. Ok, numele nu este tocmai fericit, însă aplicația este construită bine. Pe lângă faptul că rezolvă cu focusul și cu expunerea pentru camera frontală, mai are câteva avantaje. De exemplu am la dispoziție o selecție mai mare de formate, nu doar 4:3, 1:1 și 18:9, așa cum vrea telefonul meu.
Oricum, nu știu dacă doar mie mi se pare, dar parcă interfețele aplicațiilor proprietare de cameră parcă au avut un regres în ultimul timp. Probabil că din dorința de a le face cât mai “user friendly”, producătorii omit anumite lucruri. Singura aplicație care probabil s-a îmbunătățit a fost Google Camera. Atât de mult încât Google a făcut o măgărie, și a scos-o din Google Play, ca să n-o poți folosi decât dacă ai telefonul lor.
Discover more from revoblog.ro
Subscribe to get the latest posts sent to your email.