Într-o seară citeam random pe /r/Romania și am ajuns la un topic despre vinuri, așa că am intrat să văd ce mai bea lumea. Una dintre cramele care era menționată destul de des era Castel Mimi. Ca și (Château) Purcari, Castel Mimi vine din Republica Moldova, țara castelelor aparent. Cu riscul de a părea un profan, nu am mai auzit de Castel Mimi până acum. Dar având în vedere că 80% din vinurile din Republica Moldova pe care le-am încercat mi-au plăcut, am zis să încerc și ceva de la Castel Mimi.
Și am ales ceva din gama “Animaliens”, care este descrisă drept “o ediție specială de vinuri, pentru ambele maluri ale Prutului“. Am mai găsit și un pasaj interesant în prezentare, care spune că “fiecare etichetă înfățișează imaginea unui animal din folclorul și legendele locale moldovenești.“. Având în vedere că ambele sticle pe care le-am luat erau cu fața lui Carla’s Dreams pe sticlă, bănuiesc că acesta a intrat deja în folclorul moldovenilor.
Le-am luat pe cel alb și pe cel rose de la eMAG, unde le-am găsit la un preț bun, undeva pe la 35 lei sticla. M-am strâmbat un pic când am văzut că au capace de metal în loc de dopuri de plută, dar având în vedere că sunt vinuri tinere, bănuiesc că n-ar trebui să fie o problemă.
L-am băut prima dată pe cel rose, care-i un cupaj de Pinot Noir, Rară Neagră Roz (adică Rară Roz?!) și Saperavi. Pe etichetă scrie că are arome de căpșuni, cornișoare, rodii și grapefruit.
M-am tot chinuit să-mi dau seama ce fruct este “cornișorul”, dar cred că-i vorba despre cornulețele umplute cu gem pe care le făcea bunica 🙂 Bună asta, Castel Mimi!
Eticheta îl recomandă alături de salate, fructe sau pește de mare sau pizza. Noi am gustat 1-2 pahare fără nimic alături și apoi l-am pair-uit cu un elegant Chicken Slaw Sandwich de la Popeye’s.
Nu pot să spun că am simțit toate acele arome distincte, ci mai degrabă doar căpșunile. Parcă a fost un pic mai sec și mai puțin parfumat decât rose-ul de Purcari. Aduce un pic la gust a Moșia Tohani Special Reserve, care-i în aceeași gamă de preț și mi se pare un vin foarte bun. Per total un vin bun, pe care l-aș bea oricând cu plăcere, dar pe care nu știu dacă l-aș vâna prin magazine.
Vinul alb este amestec de Fetească Regală cu Fetească Albă. Cu note de măr verde, agrișe, caise și citrice. Recomandat cu salate, paste, pui, cașcaval sau tartine cu somon.
Aici a fost gustul clasic de fetească. Sec, cu aftertaste un pic fructat și cu o mineralitate plăcută. Din nou, vin bun, dar fără a avea ceva special.
Voi mai încerca și vinurile roșii. Cupajul de Pinot Noir, Babească neagră și Saperavi și cupajul de Pinot Noir + Rară Neagră + Saperavi. Asta în speranța că voi găsi un vin care să aibă gustul Saperavi-ului de la Gitana la jumătate de preț 🙂
Altfel, bune cele două vinuri băute, dar din păcate pentru Castel Mimi, în această gamă de preț aș alege mereu Purcari. Chiar cred că am o problemă în acest sens. Îmi plac cele de la Purcari atât de mult încât îmi este greu să mai încerc alte vinuri noi. Orice are prețul chiar și cu un leu mai mare decât Purcari și nu are gustul la fel de bun/fructat/complex mă dezamăgește instant.
Dacă ați băut ceva mai bun de la Castel Mimi, să-mi spuneți și mie. Dacă nu, recomandați-mi vinuri care să fie mai bune decât Purcari! 🙂
Discover more from revoblog.ro
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
Iti recomand si o vizita la Castelul Mimi. Este un loc superb, unde poti degusta o varietate foarte mare de vinuri, alaturi de diferite feluri de mancare.
Am baut mai multe vinuri de la ei, din pacate nu am o memorie atat de buna incat sa le retin si numele, tin minte un Chardonnay bun, Rosu de Bulboaca la fel foarte bun si unul care se numea Isterie 🙂
Merita incercate mai multe vinuri de la ei.
Confirm. Doar ca drumul pana acolo e foarte anevoios, insa locul in sine e foarte misto amenajat. Parca zici ca nu esti in Rep Moldova 🙂
Viorica de bulboaca de la Castel Mimi am baut de cateva ori si mi-a placut.
Merci! O să-l încerc. Mai ales că Viorica de la Purcari nu m-a dat pe spate. Poate o să îmi placă Viorica de la Mimi.