Precomanda pentru smartphone-urile Galaxy Z Fold4, Galaxy Z Flip4, ceasurile Watch5 precum și căștile Galaxy Buds2 Pro începe astăzi, iar produsele se vor livra începând cu 26 august. Eu am apucat deja să mă joc cu fiecare dintre ele în parte și vă pot spune câte o părere despre ele.
În primul rând, dacă mai era vreun dubiu cu privire la fiabilitate, cred că deja s-au cam convins cu toții că nu sunt probleme la acest capitol. Așadar mă aștept ca acest segment să crească ușor pe măsură ce le vor experimenta cât mai multe persoane. Eu le văd ca pe niște smartphone-uri destul de nișate. Dintre cele două, Flip-ul mi se pare pentru un public mai larg, dar culmea, printre cunoscuții mei scorul ar fi de 4 – 0 Fold vs Flip.
Ca un spoiler, vă pot spune că noile iterații vin cu îmbunătățiri pe care eu le văd mai mult niște optimizări ale gamei anterioare, care era deja destul de reușită.
Galaxy Z Flip4
Spuneam că Flip4 mi se pare smartphone-ul pentru publicul mai larg pentru că este mai mic și mai fashionable. Îl văd și în mâna cuiva ca mine, căruia îi place la nebunie să-l flip-uiască precum legitimația FBI, dar și în mâna unei domnișoare care să-l țină în poșetă. Mi se pare de asemenea și mai versatil pentru crearea de conținut. Datorită formei, poți să pornești înregistrarea, îl pui pe masă sau pe birou și filmezi un video sau faci un live instant.
Iată specificațiile:
- Display principal de 6.7″ FHD+ de tip Dynamic AMOLED 2X, rezoluția este 2640 x 1080, adică aspect de 22:9, iar rata de refresh este variabilă între 1 și 120 Hz;
- Display-ul secundar are 1.9″, rezoluție 260 x 512;
- Dimensiuni pliat: 71.9 x 84.9 x 17.1 mm;
- Dimensiuni depliat: 71.9 x 165.2 x 6.9 mm;
- Greutate 187 grame;
- Camera frontală este de 10 MP, cu f/2.4, dimensiune pixel 1.22 μm, FOV 80 grade;
- Camera principală duală: 12 MP Ultra Wide cu f/2.2, dimensiune pixel: 1.12μm, unghi de 123 grade + cea wide tot de 12 MP, cu f/1.8, Dual Pixel AF, OIS, pixel de 1.8μm, unghi de 83 grade;
- Snapdragon 8+ Gen1
- 8 GB RAM, vine în variante de stocare de 128, 256 și 512 GB;
- Baterie de 3.700 mAh, Super Fast Charging, 50% încărcare în 30 min;
- Rezistență doar la apă, IPX8, nu și la praf
- Acceptă un SIM normal + un eSIM
Telefonul are mici ajustări la capitolul dimensiuni iar bezelul este mai subțire și din aluminiu. Însă per total ca aspect arată la fel ca modelul precedent.
Deocamdată vine doar în 4 variante de culoare, însă Bespoke edition va oferi posibilitatea de a-l personaliza cu până la 75 de variante de culoare. Iată-l în cele 4 variante, cu cea din dreapta jos pe numele ei de cod Bora Purple. Asta așa, ca să știți de ce mi-au ieșit toate fotografiile de la prezentare cu o tentă de mov.
Veste cea mai bună este că bateria a crescut de la 3.300 mAh cât avea Flip3, la 3.700 mAh.
Altfel, sunt foarte multe îmbunătățiri la display-ul mic. Acum poate afișa niște GIF-uri care pot fi personalizate, emoji, notificări, widget-uri, quick settings (Bluetooth, lanternă) sau chiar mici clipuri video. De asemenea, mi-a plăcut că poți pune aici inclusiv widget-ul de SmartThings, ca să comanzi diverse aparate de prin casă.
FlexCam (adică modul prin care poți porni camera doar pe jumătate de display) a primit și el multe optimizări, inclusiv în parteneriat cu Meta. De exemplu poți porni înregistrare video pe camera principală și când intri în flex mode vezi înregistrarea pe display-ul mic.
Prețul pentru Flip4 în România pornește de la 5.399 lei.
Galaxy Z Fold4 – primul dispozitiv cu Android 12L
Fold-ul este telefonul suprem de business, pentru oamenii care nu prea stau pe la birou. Fie sunt mereu în vizită pe la clienți și le prezintă un raport pe display-ul mare, fie deschid ei un excel ca să verifice ceva, fie lucrează pe el în avion. Sau se uită la Netflix.
Este primul dispozitiv care va fi livrat cu Android 12L, adică o versiune specială de Android creată de Google pentru pliabile.
Specificații:
- Display principal de 7.6″ QXGA+, Dynamic AMOLED 2X, Infinity Flex Display cu rezoluție 2176 x 1812, adică aspect 21.6:18 refresh rate variabil între 1 și 120 Hz;
- Display secundar de 6.2 inch HD+, Dynamic AMOLED 2X, rezoluție 2316 x 904, aspect 23.1:9, refresh rate variabil între 48 și 120 Hz;
- Dimensiuni pliat: 67.1 x 155.1 x 15.8 mm;
- Dimensiuni depliat: 130.1 x 155.1 x 6.3mm;
- Greutate de 263 g (un pic mai ușor);
- Cameră frontală de 10 MP, f/2.2, Pixel size: 1.22μm, FOV: 85˚;
- Cameră sub display de 4MP, f/1.8, Pixel size: 2.0μm, FOV: 80˚;
- Cameră triplă spate, 12MP Ultra Wide Camera cu f/2.2, Pixel size: 1.12μm, FOV: 123˚ + 50MP Wide-angle Camera Dual Pixel AF, OIS, f/1.8, Pixel size: 1.0μm, FOV: 85˚ + 10MP Telephoto Camera PDAF, f/2.4, OIS, Pixel size: 1.0μm, FOV: 36˚
- Snapdragon 8+ Gen1
- 12 GB RAM și variante cu 256, 512 și 1 TB stocare;
- Baterie de 4.400 mAh;
- Încărcare rapidă 50% în 30 min;
- Protecție la apă IPX8, nu și la praf;
- Până la 2 Nano SIM și un eSIM
Acum display-ul mic de la Fold4 este și mai wide, cu 2.7 mm, dar la fel ca dimensiuni pentru că are bezel mic. Și depliat este cu 3mm mai lat, dar, din nou, la fel ca dimensiune ca modelul vechi.
Camera de sub display-ul mare (UDC) este acum și mai puțin vizibilă. Mie și înainte mi se părea greu de observat, dar acum este și mai subtil integrată.
Ce-i mișto la noul model este că include și mai multe optimizări. De exemplu printr-o optimizare de la Meta poți pune fereastra de Facebook în partea stângă și pe cea de Messenger în partea dreaptă. Sau îl poți trece în modul portrait și te uiți la un video pe YouTube în partea de sus și faci altceva în jumătatea de jos a display-ului.
Apropo, aplicațiile Google (Gmail, Drive, Chrome), acceptă acum drag&drop, ceea ce e foarte mișto.
De asemenea, Fold4 are și diverse recomandări de aplicații care merg bine împreună. Sau poți crea tu scurtături care să lanseze două aplicații de-odată. Îmi place că acum telefonul are și un fel de taskbar în partea de jos atunci când este depliat. Chiar mi se pare că acel taskbar este util și apropie Fold-ul mai mult de ideea de laptop de buzunar.
Camera a fost și ea îmbunătățită față de modelul precedent. S-a trecut la modulul de 50 de MP de la S22.
Nu în ultimul rând, Fold4 vine și cu un S Pen, pentru cei care vor să deseneze, să semneze documente sau în general să ia notițe direct pe ecran.
Preț: de la 8.899 lei.
Oferta de precomandă pentru Flip4 și Fold4
După cum spuneam, se pot comanda de azi si se vor livra pe 26 august. Clienții care precomandă noile telefoane pliabile Galaxy vor primi un e-voucher de 200€ pentru Galaxy Z Fold4 sau 150€ pentru Galaxy Z Flip4 și un an gratuit de Samsung Care+, însemnând protecție împotriva daunelor accidentale și suport de specialitate Samsung.
Voucherele acelea nu-s rele. Poți cumpăra diverse produse Samsung cu ele. De exemplu cu voucherul de la Fold4 îți cam cumperi și Buds2 Pro la pachet.
Galaxy Buds2 Pro
Galaxy Buds2 Pro vin acum cu 24 bit HiFi (doar dacă au ca sursă dispozitive Samsung cu OneUI 4.0 minim), 360 audio cu Dolby Head Tracking, active noise canceling îmbunătățit, 3 microfoane (2 exterioare, unul în interior), Ambient Sound și Voice Detect.
Bateria este de 61 mAh pentru căști și de 515 mAh pentru carcasa de încărcare. Samsung spune că asta va oferi până la 5 ore de audiții și 18 ore de stand by cu ANC pornit sau 8/29 ore cu ANC oprit.
Sunt rezistente la apă IPX7, vin cu Bluetooth 5.3 și integrează codecurile clasice, AAC și SBC, dar și un codec proprietar Samsung, denumit Samsung Seamless Codec HiFi.
Rămâne să vedem auzim în practică ce va face acel codec Samsung și cum se va înțelege cu aplicațiile premium gen Tidal șamd.
Și în final, deși căștile vin cu atâta tehnologie și au și un wind shield de două ori mai mare, per total sunt cu 15% mai mici decât varianta precedentă și cântăresc 5.5 grame fiecare.
Prețul mi se pare cam mare, 1099 lei. În zona asta deja intră în concurență cu Sony, care au tradiție pe căști wireless cu ANC.
Galaxy Watch5 și Watch5 Pro
Galaxy Watch5 vine acum în două dimensiuni: 40 și 44 de milimetri. Adică de fete și de bărbați 🙂
Au geamuri de safir, încărcare mai rapidă și integrare cu SmartThings.
Mie mi-a plăcut și cureaua lor, pentru că după ce bagi cuiul cataramei prin curea, poți băga limba care rămâne liberă pe sub curea cumva, la interior.
Galaxy Watch5 PRO este doar în versiunea de 45 de mm, cu geam de safir dar fără bezel rotativ. Are și o baterie mai mare, de 590 mAh, și o curea cu un deployant magnetic.
Vine și cu îmbunătățiri pe partea de soft, unde va oferi o aplicație pentru cei care fac drumeții pe munte (Trail Mate) și navigare GPS cu feedback prin vibrație și audio.
Prețurile pornesc de la 1.599 lei pentru modelele Watch5 și 2.299 pentru Watch5 Pro.
În concluzie, prin noua linie de produse Samsung a venit mai degrabă cu optimizări decât cu noutăți la o gamă care a ajuns deja la maturitate.
Și varianta pe video:
Discover more from revoblog.ro
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
Foarte frumos Z Flip4 si in afara de pret + sansa de a nu avea baterie 12h de la prima ora pana seara in rest cam este perfect la dotari (procesor, camere, dimensiune)
Cred ca dacă ar scădea sub 3700lei as face pasul fără ezitare
ceva imi spune ca aceste pliabile nu vor avea o viata lunga pe piata
Pare că segmentul este în creștere. Acum fiecare producător are câte un foldable în protofoliu.