Ieri m-am jucat pe repede înainte cu Oppo Reno 8 Pro, telefonul în care brandul își pune mari speranțe în România.
Telefonul are în primul rând un design mișto. Chiar dacă spatele este glossy (Glazed Green sau Glazed Black), muchiile au aceeași culoare dar sunt mate. Apoi butonul de power are o mică dungă verde, iar în zona modulului de cameră carcasa face un mic arc de cerc și e o trecere smooth către acestea. Nu pare “plantat” acolo modulul, așa cum au ales ceilalți să facă design-ul. Are 6.7″ ca dimensiune a display-ului și este și destul de slim, la 7.34 milimetri. Arată bine și se simte bine în mână, parcă e genul pe care ți-e milă să pui husă.
Dar camera este cel mai mare selling point pentru acest telefon. Senzorul principal este de 50 MP de la Sony, la fel și cel pentru camera ultra-wide și camera de selfie. Șmecheria cu acest senzor este că-i foarte rapid pe lumină slabă. Cei care foloseau Huawei pe vremuri știu despre ce este vorba. Acest senzor folosește un array RGBW de senzori, adică pe lângă clasicul RGB, mai adaugă și un pixel galben, care “absoarbe” foarte bine și cea mai mică urmă de lumină din jur și o transpune în fotografie. Și când spun: “foarte rapid”, gândiți-vă că durează o secundă să facă poza, indiferent de condiții. Telefonul vine și cu chip-ul de procesare de imagine dezvoltat in house de Oppo, denumit MariSilicon X.
Fotografii făcute cu Oppo Reno 8 Pro
Iată și niște fotografii făcute rapid cu telefonul la lansare. În camera în care făceam poze la pot pourri era destul de întunecat și sunt impresionat de detaliile de pe floare chiar și pe camera de zoom. Iar apoi am scos telefonul pe geam și am făcut poză contre-jour și din nou s-a descurcat ok cu reflexiile soarelui.
Altă chestie notabilă este că telefonul vine cu încărcare rapidă (SUPERVOOC îi zic cei de la Oppo) la 80W. bateria de 4.500 mAh se încarcă 45% în 10 minute, iar în aproximativ 30 de minute se încarcă complet. Oppo spune că au și un algoritm de “battery health” și că promite că spre deosebire de alte telefoane, unde capacitatea bateriei scade pe la 80% după vreo 800-900 de încărcări, bateria lor nu începe să se degradeze decât după 1600 de încărcări. Asta rămâne de văzut în practică.
La capitolul performanță, Oppo a ales să pună un chipset MediaTek Dimensity 8100-MAX pe 5 nm și display AMOLED de 120Hz, certificat HDR10+ și toate cele. Chipsetul are scor aprox 820.000 în Antutu și comparativ cu Snapdragon 888 ar trebui să ofere o autonomie mult mai bună a bateriei.
Pentru că Oppo are parteneriat cu UCL, telefonul se livrează în România într-un pachet bonus cu mingea oficială de la Adidas cu semnătura lui Ilie Dumitrescu și cu un încărcător rapid pentru mașină. Iată cum arată pachetul:
Singurul lucru asupra căruia nu mă pot hotărî este prețul. 4000 de lei este o sumă considerabilă pentru un upper mid-range. Nu prea reușesc să-mi dau seama cine-i în target pentru un asemenea preț. Pentru că în opinia mea piața din românia e destul de polarizată. Fie sunt cei care n-au decât 1.000-1.500 lei să dea pe un telefon, fie sunt cei care merg all in pe ultimul flagship, indiferent cât costă. Nu știu ce să zic. Poate acest segment de preț încearcă să umple golul lăsat de flagship-urile care acum și-au mărit considerabil prețurile.
Pe de-o parte aș da banii pentru senzorul acela Sony, design și pentru încărcarea super rapidă. Pe de altă parte nu știu dacă nu cumva mai bine v-aș sfătui să așteptați să vedeți cum evolează prețul și dacă nu cumva intră la vreo ofertă.
Oricum, mișto telefonul, mi-a atras atenția.
Discover more from revoblog.ro
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
Deci 4000 de lei când Samsung S22 Ultra a ajuns la 4300. Trebuie să-ti lipsească multe să dai banii ăștia. Despre marketingul lor care l-a găsit tocmai pe Ilie Dumitrecu…..mă abțin.
Este vorba despre stil. Ilie Dumitrescu și când duce gunoiul are stil 😛
Dacă pentru gunoi l-au ales pe Ilie, nu aveau altă variantă. Apropos, știu din sursă sigură( fost fotbalist de natională) că Ilie se parfumează înainte să se bage în pat la culcare. Decât atât.